Recept: Banaan, Avocado Cake

16.10.2013
Afgelopen week kwam ik op een site een recept tegen voor een cake met avocado en banaan. Wellicht een ietwat vreemde combinatie zou je denken, maar reden genoeg om het daarom juist een keertje uit te gaan proberen. Ik kan je vertellen, een succes is het, dus deel ik graag met jullie het recept!

Ik hou van bakken, maar het probleem vind ik vaak dat het resultaat zo ongezond is. Daarom ging ik op zoek naar een gezonde cake variant, zonder boter en suiker. Ik kwam terecht op de site The pancake Princess die dit recept op haar prachtige blog plaatste. Zaterdagavond ging ik ermee aan de slag en met onderstaand recept jullie misschien ook wel!

Picture

Ingrediënten
120 g volkoren speltmeel [Maar je kunt natuurlijk ook ander meel gebruiken]
60 g havermeel [ik maakte dit in de blender]
1 ei
3 rijpe bananen
1 rijpe avocado
1 tl bakpoeder [ik gebruik stiekem altijd een heel zakje….]
honing
2 handjes notenOven:
– Verwarm je over voor op ongeveer 175 graden
– De cake bak je in 45 minuten op deze temperatuur


Ik begon met het maken van havermeel, je kunt dit kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je moet doen is 60 gram havermout in de blender gooien en binnen een paar seconde heb je havermeel. Het havermeel mix je vervolgens met het speltmeel en het bakpoeder.De volgende stap is het prakken van je avocado en bananen, ik deed het nu met de hand maar de volgende keer ga ik dat gewoon met de staafmixer doen, een stuk sneller. De mix van banaan en avocado voeg je vervolgens ook toe aan je meel.
Vervolgens mogen ook de noten bij het mengsel, ik gebruikte ongeveer 2 handjes en hakte ze een klein beetje, maar dit kun je natuurlijk naar eigen inzicht doen.Vervolgens heb je nog het ei, deze klop je even luchtig in een apart bakje alvorens je hem toevoegt aan het meel en je bent klaar om te gaan mixen. Laat het geheel goed door elkaar heen gaan en als je denk dat het goed gemixt is, kun je even proeven hoe je de smaak vindt, als je hem iets zoeter wilt kun je nog wat honing toevoegen, zelf deed ik er ongeveer 1 eetlepel honing bij. Vervolgens was het mengsel klaar om in de vorm te gaan en in de oven te verdwijnen.
Na 45 minuten in de oven te hebben gestaan, kon de cake er uit en was hij gaar. Omdat ik die avond snel weg moest, was het de eerste keer dat ik een cake liet afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te proeven, misschien toch iets wat ik vaker zou moeten doen.De volgende ochtend nam ik bij een kopje koffie mijn plakje cake en ik vond het erg lekker! In het originele recept moet je ook nog chocolade toevoegen aan het einde, maar ik wilde nu juist eens een healthy plakje cake. Ik vond hem erg lekker, al had er achteraf gezien toch iets meer zoet in mogen zitten, maar ik ben ook wel een zoetekauw 😉
Tags: , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Laura 16.01.2015

  Klinkt goed! Waarom gebruik jij eigenlijk een heel zakje bakpoeder?

  • Reageer Stacey 16.01.2015

   Zodat de cake lekker luchtig is. Je kunt ook de heft doen of helemaal niets, net wat jij prettig vindt. Een alternatief dat je kunt gebruiken is Baking Soda.

 • Reageer Rowana 23.02.2016

  Heel lekker ik bn hem nu aan het maken met cacaopoeder. Heb nu al trk.

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Succes! Ben benieuwd wat je er van vindt!

   • Reageer Rowana 23.02.2016

    De cake is mislukt te laag en wilde een wat zoeter cake maar is meeer een soort kruiden cake ondanks de honing en cacaopoeder niet zoeter geworden.

    • Reageer Rowana 23.02.2016

     Ff kijken strax wat mij ma ervan vind en ik ga ijs toevoegen als toetje ze komt eten vandaag bij mij.

 • Reageer Rowana 23.02.2016

  Heb je een tip voor mij voor de volgende keer?

  • Reageer Stacey 23.02.2016

   Misschien het ei eerst even luchtig kloppen? Meestal werkt dat wel goed. Balen dat het niet helemaal lekker is gelukt…. Was je banaan wel goed rijp?

 • Reageer Rowana 23.02.2016

  Ik hoop dat je de goude cake tip hebt

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.