Recept: Pasta Pesto met Zalm

19.10.2013
Met een halve marathon in een paar dagen, ben ik druk bezig met het stapelen van koolhydraten. Mijn favoriete pasta recept komt voor uit heel wat experimenten van mijn vriend en heb ik dus stiekem een beetje van hem gepikt. Dit recept voor Pasta Pesto bevat niet alleen zalm, maar zit ook nog eens bomvol groente!

Foto

Een aantal maanden geleden besloot mijn vriend in een opwelling Pasta Pesto te gaan maken. Met een combinatie van 4 recepten liep hij met zijn telefoon door de supermarkt en beide waren we super enthousiast over het resultaat. Sindsdien eten we eigenlijk iedere 2 weken wel een keertje pasta pesto. De afgelopen maanden heeft mijn keukenprins echter niet stilgezeten, hij is het recept namelijk verder gaan verbeteren en gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Het recept zoals hieronder is de beste versie die we tot op heden hebben gegeten en met nog 2 porties in de vriezer, kan ik nu al niet wachten op mijn volgende koolhydraat stapeling!Voor de Pasta Pesto met zalm heb je de volgende dingen nodig:

 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • Pasta [wij gebruiken altijd glutenvrije penne]
 • Zalm [ongeveer 1 moot per persoon] [Mocht je echt niet van zalm houden kun je het ook met kip maken!]
 • Een half bakje champignons
 • Een halve courgette
 • Een klein potje doperwten
 • 200 gram diepvries deelblokjes bladspinazie
 • 1 pakje Alpro Soya cuisine
 • 4 theelepels Pesto Genovese
 • Pijnboompitten
 • Parmezaanse Kaas
 • Rucola

 

 1. Zet water op voor de pasta
 2. Snij de ui en pers de teentjes knoflook
 3. Bak de zalm en zodra hij gaar is, steek je hem met je spatel in stukjes
 4. Voeg de knoflook en ui toe
 5. Snij ondertussen de champignons en courgette en ontdooi de spinazie in de magnetron
 6. Kook de pasta
 7. Voeg het gehele pakje kookroom toe aan de zalm en voeg theelepel voor theelepel de pesto toe en blijf ondertussen proeven. Je kunt beter in het begin iets te weinig toevoegen, dan iets te veel.
 8. Voeg de spinazie, champignons, courgette en doperwten toe aan het mengsel
 9. Blijven roeren 😉
 10. Zet een klein koekenpannetje op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Voeg geen olie of iets dergelijks toe! Zodra de pan heel goed heet is, doe je de pijnboompitten er in. Binnen een paar minuten beginnen ze te kleuren en zijn ze klaar.
 11. Giet de pasta af
 12. Klaar is Kees! Serveer je pasta met de saus er bovenop, bestrooi het met de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en wat rucola.

Lijkt het jullie een beetje lekker? 
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Jacquelien 01.02.2015

  Gisteren heb ik mezelf eens aan dit recept gewaagd. Erg lekker en vooral erg groen – positief! Ik miste nog wel een beetje smaak, misschien had ik er wat meer pesto in moeten doen?
  Anyway: bedankt voor de tip!

 • Reageer Mariska 13.04.2015

  dat ziet er zeer smakelijk uit! Ga ik zeker maken aankomende week! Aangezien ik alleen woon, is het ideaal dat ik dit gezonde maaltje in kan vriezen (zeker voor na lange werkdagen waarin junkfood een grote verleiding is)! Maar nu komt mijn vraag: hoe vries jij dit in? Alleen de saus in bakjes of ook de pasta? En hoe ontdooi je het?

  • Reageer Stacey 14.04.2015

   Hi Mariska! Ik vries de saus in en de pasta niet, die kook ik meestal op het moment dat ik de saus opwarm in de magnetron. De pasta kun je ver invriezen, maar ik vind dat zelf niet zo een succes omdat hij dan erg droog wordt. IK haal meestal in de ochtend de saus al uit de vriezer en warm het dan in de avond dus op in de magnetron.
   Het gerecht is trouwens ook hele lekker met kip. Eetsmakelijk 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.