Run2Day Halloween Run

28.10.2013
Met een enorme groep rennende zombies maakte ik gisteren de binnenstad van Amsterdam onveilig. Van het Vondelpark naar het Leidseplein, de Kalverstraat, de Dam, het Rijksmuseum en de PC hoofdstraat, we maakte werkelijk de hele stad onveilig. Nietsvermoedende toeristen schrokken zich kapot en het uitgaanspubliek keek zijn ogen uit. 
Dat ik gek ben op verkleed feestjes is misschien wel bekend want ook mijn verjaardag was een groot verkleed festijn en toen ik de oproep van Run2Day zag twijfelde ik dan ook niet lang. Al de hele week werden we doormiddel van Facebook, Instagram en Twitter door Run2Day voorbereid op de loop en met de dag kreeg ik meer en meer zin om als afschrikwekkende hardloper door de stad te gaan. 

Thuis trof ik de eerste voorbereidingen door mijn haar te touperen, hele zware zware ogen te maken en met het laatste restje bietensap, dat ik nog over had van de halve marathon, maakte ik nog wat bloedvlekken op een shirtje dat ik had omgetoverd tot rokje. Op onderstaande middelste foto zie je het resultaat van die bietensap in de wasbak, waar toevallig ook nog een mest 

Om half 9 werd de vestiging van Run2Day aan de Overtoom overgenomen door mensen die zich allemaal in de meest spooky outfits hadden gehesen. De een zag er nog origineler uit dan de ander, maar ik vond met de name de plakkerige mummie en de pompoenen erg geslaagd! 

Eenmaal binnen kregen we een speciaal halloweenrun shirt en een pakje VitaCoco en konden we in de rij voor de schmink. Smokey eyes werden vervangen door een soort panda ogen maar gelukkig mocht ik mijn mooie rode lippen behouden en kreeg ik zelfs nog een prachtig lijntje bloed. 

Om 22:00 uur gingen we van start en trok de stoet ‘engerds’ door de stad. Tot mijn verbazing was het een enorme groep van zeker meer dan 200 mensen! We begonnen in het Vondelpark waar nietsvermoedende toeristen en blowende jongens zich kapot schrokken van ons. Het was hilarisch om te zien dat sommige deelnemers hun rol heel serieus namen en er werkelijk alles aan deden om, omstanders zo veel mogelijk te laten schrikken! 

Op het Leidseplein, in de Leidsestraat, op de Dam en op het Rembrandtplein trokken we ook veel bekijks en stonden mensen rijen dik met hun mobieltje om dit unieke en enigszins gekke  event vast te leggen. Ook ik heb de hele avond door foto’s gemaakt om jullie vandaag wat angstaanjagende foto’s te kunnen laten zien.

Na onder het Rijksmuseum door te hebben gelopen en het I Amsterdam teken te hebben beklommen rende we via de PC hoofdstraat en het Vondelpark terug naar de winkel van Run2Day. Met 8,5 kilometer bijgeschreven op mijn Nike App, had ik stiekem nog wel zin om een stukje te lopen, maar aan alle leuke dingen komen een einde.

Met een pakje Earth water in de hand fietste ik weer terug naar huis waar ik vervolgens een half uur onder de douche bezig ben geweest met het schoonmaken van mijn gezicht en durfde ik ondanks alle enge en afschrikwekkende wezens die ik eerder had gezien toch gewoon te slapen. 

Al met al heb ik echt een geweldige avond gehad en was het geheel geweldig geregeld door Run2Day! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.