Boxing Bootcamp

12.11.2013
Zaterdag ochtend ging ik voor de verandering eens niet hardlopen en nee, ik bleef ook niet lang in mijn bed liggen. Zaterdag was het tijd voor iets anders en begaf ik me naar het Oosterpark alwaar ik een bootcamp les volgde. Geen gewone bootcamp, een Boxing Bootcamp speciaal voor vrouwen inclusief roze boxhandschoenen. 
Iedere zaterdag zie ik ze staan, de dames met hun roze boxhandschoenen. Omdat ik een van de fanatieke deelneemsters ken vroeg ik haar laatst toch eens wat het inhield waarna ze me aanspoorde om ook mee te gaan doen. Boxen, is dat nou wel iets wat ik zou moeten gaan doen? Met wat lichte twijfels liet ik me toch overhalen en stond ik om 10:30 klaar om te gaan boxen. 

De afgelopen maanden heb ik vrijwel altijd gekozen om te gaan hardlopen als vorm van sport en beweging en zat er dus maar bar weinig afwisseling in mijn workout routine. Op zich geen probleem want ik vind hardlopen heerlijk, maar ik ben ook altijd wel in voor iets nieuws. Hoewel ik ooit wel eens wat lesjes Kick and Fun had gevolgd was echt boxen helemaal nieuw voor me. 

De les begon al goed met de knalroze bokshandschoenen die we aankregen waarna we van start konden gaan. We begonnen met wat simpele stoot routines die naarmate de les vorderde verder verder uitgebreid met ook schop en kick combinaties. Het boxen werd afgewisseld met stukjes joggen, planking, opdrukken en burpees. Ik dacht dat ik echt wel een goede conditie had opgebouwd, ik bedoel een halve marathon loop je niet zo maar! Maar goed, ik dacht dat ik een goede conditie had, maar dat viel vies tegen tijdens het boxen. Eerlijk gezegd vond ik dat best een beetje balen, train ik daarvoor zo vaak en zo hard? 

Het mag dan misschien wel heel wat van je conditie vragen, het boxen geeft je wel de mogelijkheid om je heerlijk af te reageren. Gebruik ik normaal een hardlooptraining om me af te reageren, de laatste tijd waren er wel heel veel trainingen nodig om mijn frustraties op af te kunnen reageren. Tijdens het boxen kon ik me lekker even afreageren al vond ik het wel moeilijk om los te gaan. Je traint namelijk niet op een boksbal maar op een sparringspartner en dat vind ik moeilijk, ik ben namelijk doodsbang om iemand pijn te doen. En geloof me ook al heb je die handschoenen aan om de klappen mee op te vangen je blijft het voelen. Na eerst al bont en blauw, of zo voelde het in ieder geval, te zijn geschopt en geslagen door Isabelle, was ik aan de buurt en ook ik ging los. Tip voor mensen die gaan boxen, projecteer een hoofd van iemand op de plek die je moet raken en geloof me dan ga je los 😉 

Aan het einde van de les moesten we ons nog gaan optrekken aan de klimrekken, maar gelukkig was ik niet de enige die dit vrijwel niet voor elkaar kreeg. Het opdrukken ging dus niet zo best, rekken kan ik als de beste, en dan met name uitrekken, dus dat verliep een stuk soepeler. 

Mijn eindoordeel? Het was gaaf en ik heb me heerlijk af kunnen reageren! Ook werd pijnlijk duidelijk dat mijn armen de afgelopen maanden flink te lijden hebben gehad onder het hardlopen en wel wat training kunnen gebruiken. Maar of ik het vaker zou doen, dat betwijfel ik nog een beetje. Mijn twijfel heeft niet zoveel te maken met de enorme hoeveelheid spierpijn die ik nog steeds heb, maar meer omdat het hele boksen toch niet helemaal mijn ding is.

Wil jij ook een keer een boxing bootcamp doen? Via I Love working out kun je een gratis proefles boeken! 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.