Highlights in Thailand

01.11.2013
Al weer 5 maanden geleden, keerde ik terug uit het prachtige Thailand. Het waren 3 top weken waarbij we een heel groot deel van het land zagen. Vandaag dan ook een nuttige Throwback Thursday want een vakantie naar Thailand is een echte aanrader, maar het land is groot en er is heel veel te zien en daarom deel ik vandaag de highlights die je echt niet mag missen en deel ik ook gelijk een aantal vakantiekiekjes.
Bangkok
Als je naar Thailand vliegt, zul je waarschijnlijk je trip beginnen in Bangkok en dit is een stad die je zeker niet mag missen. Zelf spendeerde ik er 3 dagen en stiekem had ik er nog wel wat langer willen blijven. Naast dat Bangkok een drukke stad is waar het verkeer je om de oren suist, zijn er ook prachtige tempels. De beste manier om Bangkok te leren kennen is door gebruik te maken van een TukTuk, te varen, te fietsen en een bezoekje te brengen aan een van de vele rooftop bars.

Dit is mijn top 6 in Bangkok:

 1. Fietstocht door Bangkok – Wij deden de fietstocht via de organisatie van Co van Kessel en waren erg onder de indruk. Door de fietstocht leerden we de echte Thai kennen en kregen wij met recht een kijkje in hun huis en leven. Met de fiets kom je op plekken waar je normaal nooit zou komen en zie je de stad vanuit een ander perspectief.
 2. Khoa San Road – Dit is de straat waar alle jongeren en backpackers samen komen. Langs deze straat zijn allerlei uitgaansgelegenheden gevestigd en kun je een sprinkhaan wegspoelen met een lekkere cocktail.
 3. Wat Pra Kaeo & The Grand Palace – Dit is de grootste en belangrijkste tempel van het land en je kijkt je ogen uit bij alle gouden beelden en de meest prachtige versieringen. Voor ons was het een van de eerste tempels en we waren er erg van onder de indruk. Let er wel op dat de kledingeisen voor deze tempel streng zijn.
 4. Damnoen Saduk, Drijvende markt – Je kent vast wel het typisch Thaise beeld van mensen die groente en bloemen verkopen vanuit een bootje. Het is tegenwoordig een bolwerk van toeristen waar dagelijks honderden bussen vol toeristen stoppen en er is weinig authentieks meer aan, maar voor de foto’s en sfeer is het erg leuk!
 5. Wat Arun – Aan het water ligt deze tempel die je helemaal op kunt lopen. Het leukste is om deze tempel te bezoeken per boot, zodat je ook gelijk een beeld van Bangkok vanaf het water krijgt. Om de grote toren van de Wat Arun, die je van ver af al kunt zien, staan nog een aantal bijgebouwen met veel mooie beelden die ook zeker de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.
 6. Een Rooftop bar bezoeken – Zelf hebben wij gegeten in het hoogste gebouw van Thailand, waar vanaf we een prachtig uitzicht hadden over de hele stad en ook nog eens lekker hebben gegeten, maar Bangkok telt vele rooftop bars, denk alleen al aan de bar uit de film The Hangover part 2!
Olifanten rijden in Chiang Mai
Op mijn geboortekaartje stond een olifant en ook mijn hele babykamer was in een olifanten thema, volgens mijn moeder omdat een olifant voor geluk staat. Het was dan ook een van mijn dromen om ooit een olifant aan te kunnen raken en tijdens het plannen van onze reis naar Thailand, kwam daar ook het olifant rijden bij. Hoewel de meeste olifanten onder erbarmelijke omstandigheden toeristen rond moeten rijden, zijn er ook plaatsen waar ze op een hele goede en liefdevolle manier met de olifanten om gaan. Wij kozen er voor om niet in een bakje een uurtje op een olifant te zitten, maar hebben een cursus olifanten trainer gedaan en zaten bareback op de olifant. Wij deden dit in een klein dorpje waar de eigenaren en dorpsbewoners werkelijk tussen de olifanten leefden en ze heel liefdevol met hen omgingen.
Het was denk ik het gaafste wat ik ooit heb gedaan en ik kan het dan ook niet laten om maar 1 foto te plaatsen van deze geweldige dag!

Wat je ook zeker niet mag missen als je in Chiang Mai bent, is de avond markt. Hoewel het erg toeristisch is, is het wel ontzettend leuk om over heen te lopen en de ideale plek om je souvenirs te scoren! Mocht je binnenkort naar Chiang Mai gaan, dan zou ik je aan willen raden om bij Giorgio een heerlijk en authentiek Italiaans gerecht te eten of bij Butter is Better, een Amerikaans gestylde diner, een glutenvrije bagel, koekjes of muffins te bestellen!

Op bezoek bij een bergstam in Chiang Rai
Toen ik op de basisschool zat, maakte ik ooit een werkstuk over Thailand. Een van de meest voorkomende plaatsjes die ik tegenkwam in reisgidsen, waren die van de langnekken, een bergstam die leeft in het noorden van Thailand. Toen ik de mogelijkheid had om in Chiang Rai een bezoekje aan een dergelijk dorp te brengen, twijfelde ik dan ook geen moment. Van te voren had ik al op internet gelezen dat het vrij toeristisch was, maar ik vond het nog redelijk meevallen bij de stam die wij bezochten. Ik heb mijn ogen uitgekeken hoe de vrouwen en soms al hele jonge meisjes, ringen om hun nek dragen. Zelf heb ik het ook mogen proberen en ik was ook nog verbaasd over het gewicht dat deze ringen hebben. Zeker voor fotografen is een bezoekje aan een stam zeer de moeite!

Andere dingen die je eigenlijk niet mag missen als je in Chiang Rai bent zijn:

 1. De witte tempel – Dit is een tempel gemaakt door een bekende Thaise kunstenaar. De tempel is helemaal in het wit en is een beetje luguber, dingen die je bijvoorbeeld kunt vinden in en rond de tempel zijn doodskoppen en delen van skeletten. Het is echter wel heel mooi om te zien en ook binnen in de tempel wordt er nog steeds gewerkt aan een muurschildering die een beetje de draak steekt met hedendaagse figuren zoals Obama, maar ook kom je een Angry Bird tegen. Let er wel op dat de kledingeisen streng zijn.
 2. Paraplu fabriek – Je kent ze misschien wel, van die kleine bamboe parapluutjes met schilderingen. De fabrieken van deze paraplu’s staat in Chiang Rai en zelf Lady Di bracht ooit een bezoek aan deze fabriek. Niet alleen kun je een schilder ter plekke de opdracht geven iets op een paraplu te schilderen, maar ook kun je andere items laten beschilderen, zo liet ik een hoesje van mijn iPad bijvoorbeeld beschilderen!
Relaxen op Koh Samui

Als ik ooit terug zou keren naar Koh Samui, zou ik het liefst willen verblijven in het Buri Beach Resort, al is het alleen maar zodat ik nog iedere dag kan genieten van Salmon Katsu. Ik zal het even uitleggen, aan het einde van onze rondreis hebben we een dag of 5 op Koh Samui doorgebracht en daar hebben we heerlijk kunnen relaxen. Misschien waren we wel iets te relaxed, want we besloten lekker 2 luchtbedjes te kopen en in de zee te gaan dobberen, met als gevolg dat met name mijn vriend, verschrikkelijk verbrand was. Waar we de eerste avond nog de lonely planet volgde en gingen eten bij een klein cafeetje om de hoek, de volgende dag gingen we verder zoeken en kwamen we uit bij het Buri Beach Resort waar we als voorgerecht beiden Salmon Katsu bestelde, we waren beiden op slag verliefd! Wat het is? Zalm in zeewier, gerold in geklopt ei, door de witte en zwarte sesam gehaald en vervolgens gedurende 1 minuut gefrituurd. Hemels, meer kan ik er niet van zeggen en dan heb ik het niet alleen over het eten, maar dan heb ik het eigenlijk wel over het hele eiland, waar je gewoon heel fijn op het strand kunt liggen en kunt relaxen.

Full Moon Party op Koh Pangan

Als je in Thailand bent moet je eigenlijk ook naar een Full Moon Party! Het was het leukste en gaafste feest waar ik ooit ben geweest en waar iedereen leuk en gezellig was. Iedereen is gekleed in fluoriserende kleding en laat zich beschilderen met fluoriserende verf. Een ander ding aan de party is dat je er drink uit een emmer met heel veel sterke drank. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe ik mij de volgende dag voelde 😉

Wil je naar de Full Moon party, dan hoef je niet per se op Koh Pangan te verblijven, je kunt ook vanaf Koh Samui of Koh Toa een boot pakken, vaak kun je die tickets in de dagen voor het feest makkelijk verkrijgen bij een van de vele toeristen kantoortjes. Ow en mocht je er niet zijn met volle maan, no worries, tegenwoordig is er ook een half moon party ;).

Ontdek de onderwater wereld bij Koh Nang Yuan
Koh Nang Yuan staan in de top 3 van mooiste plekken om te duiken en is dus zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Zelf hebben wij er niet gedoken maar hebben er alleen gesnorkeld, maar ook toen hebben we al de meest prachtige dingen gezien! Daarbij heeft het ons ook geïnspireerd om volgend jaar ons duikbrevet te gaan halen!
Onderstaande foto is door ons zelf genomen tijdens het snorkelen. 
Overige dingen die je zeker zou moeten doen als je in Thailand bent

 1. Maak een ritje in een TukTuk – Zorg wel dat je goed onderhandeld over de prijs voor je instapt want anders….
 2. Laat je masseren – Voor 200 Bath, iets van €4,50 kun je je al een uur lang laten masseren! Daarbij krijg je vaak nog een kopje thee en kun je gratis gebruik maken van de WIFI!
 3. Manicure/Pedicure – Voor 200 Bath kun je ook genieten van een heerlijke pedicure of manicure en lakken ze je nagels, heerlijke verwennerij!
 4. Laat een wens ballon op – Wij hebben de mazzel gehad dat we wel 3 ballonnen hebben mogen oplaten tijdens ons verblijf en ik hoop dan ook vurig dat mijn wens uit mag komen! De mooiste keer was toch wel op onze laatste avond op het strand van Koh Samui, we kregen een ballon aangeboden door het restaurant, Buri Beach Resort, omdat we zo vaak te gast waren geweest.
 5. Tempels, tempels en nog eens tempels – Wat Pha Sri Sampet en Wat Yai Chaimongkul in Ayutthaya zijn aanraders om te bezoeken, evenals de Prasat Hin Phanom Wan in Khorat en het  Historical Park in Sukothai, wat je het beste met de fiets kunt bekijken.
Tags:
Categorie: Favo, Overige, Reizen, Thailand, Tips
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Sylvia Aimee Hijgemann 12.01.2015

  Heel erg bedankt voor dit leuke verslag! Ik ga komende zomer met mijn vriend backpacken in Thailand & Cambodja en dit is echt heel inspirerend! Ik zou echt alles wat hierboven genoemd staat willen doen! Vooral de olifanten, wauw!! Ook echt super fijn, dat ze daar goed met de beesten omgaan, dat vind ik ook echt belangrijk. Ik ga eens kijken of wij misschien op dezelfde plek terecht kunnen als jullie 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.