Hoeveel beweeg jij per dag?

27.11.2013
Al meer dan een jaar droom ik van een Nike Fuel Band, maar 140 euro betalen voor het armbandje om er achter te komen hoeveel ik beweeg, het is in mijn hoofd nog een puntje van discussie. Een gratis optie, hoewel niet zo nauwkeurig is de App Move. Ik ging eens kijken hoeveel ik per dag eigenlijk beweeg. 
De gratis App Move, heb ik een week of 2 geleden gedownload om te zien hoeveel ik nou per dag beweeg. Op een avond waarop ik weer eens zat te kwijlen bij de foto’s en filmpjes van de Nike Fuelband, ging ik maar eens op zoek in de App store. Na een beetje zoeken vond ik de App Moves die aan de hand van bewegingen en GPS je activiteit gedurende de dag bij houdt. Hij houdt bij welke bewegingen je maakt, zoals wandelen, rennen en fietsen en ook waar je deze bewegingen maakt en wanneer, je kunt dus ook precies zien waar je op welk moment van de dag bent geweest. Nadeel hiervan is dat je veel data verbruikt en het ook nog eens je batterij leeg slurpt.

Er zijn 3 vormen van beweging die de App dus voor je bij kan houden, wandelen, rennen en fietsen en laten dat nu net de 3 vormen van beweging zijn die ik dagelijks doe. Aan het einde van de dag ontvang je een push notification met je overzicht voor die dag en zie je hoeveel minuten je hebt bewogen en hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrand. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat ik op een dag dat ik niet ga hardlopen, ik nog niet eens 100 gram tony’s verbrand, terwijl ik toch 30 minuten fiets.

Persoonlijk vind ik het wel leuk om te zien en bij te houden hoeveel ik beweeg, al is het niet heel betrouwbaar natuurlijk. Zo houdt het niet de bewegingen bij je maakt als je, je telefoon niet bij je hebt en ook bewegingen die je op de bank zou maken, in bed [;)] en ga zo maar door worden niet bijgehouden, hetgeen een Nike Fuel Band wel doet. 

Kortom, het is wel eens leuk om te zien hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je daar mee verbrandt, maar toch blijf ik dromen van een Nike Fuel Band! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.