Jersey Boys, Oh what a night!

06.11.2013
Met de aanstekelijke en vrolijke deuntjes van de musical nog in het hoofd, kan ik niet anders dan zeggen dat het een geweldige musical is. Afgelopen zaterdag bezocht ik de musical Jersey Boys in het Beatrix Theater in Utrecht en beleefde ik de avond van mijn leven met dank aan een topcast, goed verhaal en heerlijke liedjes! 
Ging ik tot een paar jaar geleden nog maandelijks naar een musical, nu was het zeker al meer dan een jaar geleden dat ik er een had gezien. Zonder dat ik enige moeite er voor heb moeten doen, kreeg ik mijn vriend mee naar de musical en onderging hij zijn musical ontmaagding. Omdat het zijn eerste musical was, vond ik het toch een beetje spannend of hij het wel leuk zou vinden, maar al snel bleek dat dit wel goed zat. 

De voorpret begon al eerder die dag toen we lekker samen door Utrecht slenterden en allebei goed slaagde voor leuke kleding en schoenen. Na het shoppen troffen we ook nog eens een heerlijk restaurant en onderweg naar het theater gaven we toe aan onze ijs verslaving. Eenmaal in het theater was het prioriteit om van onze jassen en tassen af te komen, waarna het al tijd was om de zaal in te gaan. Sinds ik ooit een zomer bij het callcenter van Seetickets heb gewerkt, weet ik in ieder theater welke plekken goed zicht hebben en dus zaten we prachtig in het midden op rij 11, precies op ooghoogte met de spelers. 

Jersey Boys verteld het verhaal van Frankie Valli and the Four Seasons. Een band die in de jaren 60 van de vorige eeuw werd gevormd in een achterwijk van New Jersey en die furore maakte met hits als ‘Sherry’, ‘Walk like a man’ en ‘Big girls don’t cry’. Wat het geheel nog leuker maakt, is dat René van Kooten mee speelt in de musical, nu denk je wellicht huh? Nou dames ik kan jullie vertellen dat René niet alleen een lust is om naar te luisteren met zijn zoetgevooisde stem, maar hij is ook nog eens een lust voor het oog! 

Hoewel je misschien denkt dat het een beetje oudbollig is met muziek uit de jaren 60, is het allesbehalve dat en bleek ik alle nummers te kennen! Daarbij wordt er door middel van het decor een sfeer neergezet die perfect past bij het verhaal en de tijd. De combinatie van het verhaal en de liedjes, die tot mijn grote plezier Engels zijn gebleven, maken Jersey Boys een hele vrolijke en leuke musical die je met een goed gevoel de zaal uit laten gaan. 

Na afloop van de voorstelling bleven de liedjes lekker door zingen in mijn hoofd en haalden we onze jassen en tassen op, waarna Lysanne al op ons stond te wachten. Lysanne ken ik al zeker meer dan 10 jaar en speelt mee in Jersey Boys. Na afloop van de voorstelling had ze de moeite genomen om nog even te kletsen en kon ik vertellen hoe trots ik was en hoe geweldig ze het had gedaan! Dus bij deze nogmaals Lys, je was geweldig! 

Eenmaal uit het theater sloeg bij mij de vermoeidheid toe, met een training van 16,1 in de benen die ochtend en een super leuke dag was ik nu toe aan mijn bed en zo gingen we lekker met de trein naar huis waarna we snel het bed ik kropen. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.