My weekly [Food] Dairy

05.11.2013
Een van de wekelijkse berichten op Legally-Brunette is My weekly [food] diary en ook deze week deel ik weer wat ik allemaal heb uitgespookt en wat ik allemaal heb gegeten. Deze week was het vooral veel pompoen, werken en uiteraard chocolade. Op zich een vrij gezonde week qua voeding, maar gelukkig met genoeg geniet momentjes tussendoor! 

Picture

Zondag 27 Oktober: 
Ik stond op met een grote bak yoghurt met fruit, muesli en mijn gebruikelijke superfoods. Hoewel ik de avond er voor toch al rond een uurtje of 1 in bed lag had ik het gevoel alsof ik een enorme kater had en de hele nacht had doorgehaald, en dat van 8 kilometer, een pakje Vita Coco en een pakje Earth Water…. Ik besloot er een lekkere chille dag van te maken en bleef tot 3 uur in mijn pyjama zitten en keek wat series terug die ik had gemist en tot mijn grote vreugde ook de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Overspel. Om 3 uur had ik een verklaarbare trek ik gebakken ei dus liep ik naar de AH om Ham en eieren te halen want met maar 1 ei kom je niet zo ver. Mijn voornemen om te gaan hardlopen gooide ik acuut overboord toen ik merkte hoeveel wind er stond en ik nam nog maar een kopje koffie met een stukje chocolade. Als avond eten nam ik een kopje erwtensoep ala mama met een sneetje brood en als toetje had ik een klein bakje Ben en Jerry om mee op de bank te zitten waarna ik uiteindelijk lekker vroeg in bed dook. 

Picture

Maandag 28 Oktober: 
Toen ik wakker werd wilde ik acuut mijn bed weer terug in duiken, met weer waarschuwingen all over the Place had ik geen zin om te werken, naar na mijn bak Havermout verzamelde ik al mijn moed en vertrok ik een half uur eerder dan normaal richting Hoofddorp waarna bleek dat er in de ochtend totaal geen problemen waren op mijn traject. Eenmaal op kantoor ging ik maar aan de koffie en thee om warm te worden en at ik mijn bakje yoghurt met fruit achter mijn computer, tijd voor pauze was er niet. Gezien alle hectiek rond het weer kreeg ik om 4 uur te horen dat ik naar huis mocht en thuis verder kon werken zodat ik de spits voor zou zijn. Top idee dacht ik, maar toen ik een half uur later in een overvolle bus van Hoofddorp naar de Bijlmer probeerde te komen dacht ik daar toch net iets anders over. Uiteindelijk heb ik er bijna 3 uur over gedaan om thuis te komen en kwam ik doorweekt thuis. Het sporten wat ik die avond wilde doen cancelde ik. In plaats van sporten kocht ik pompoen Charles en ging ik aan de slag met project pompoen en maakte ik overheerlijke pompoen pannenkoeken waarna ik bij mijn vriend op de bank plofte. 

Picture

Dinsdag 29 Oktober:
Dag 1 van de work till you fall a sleep marathon was aangebroken. Met een belangrijke merger op kantoor zou ik thuis de komende dagen weinig gaan zien en ik genoot dan ook extra van mijn havermout momentje in de ochtend met het ontbijt journaal op de achtergrond. In de trein naar kantoor bleek ik mijn sleutel te zijn vergeten dus dacht ik bijna terug naar huis te moeten, maar gelukkig bleek er een reserve exemplaar te zijn en kon ik toch aan de slag en werd ik vergezeld door een kopje koffie en thee. Tussendoor at ik nog een appeltje en dronk ik nog wat extra thee. Deze middag dwong ik mezelf lunch pauze te nemen en warme ik 3 pompoen pannenkoeken op die ik nog over had van de avond er voor. Hoewel ik het heerlijk vond ruiken dachten een aantal collega’s daar anders over dus at ik het uiteindelijk toch maar weer achter mn bureau op. Tussen de lunch en 7 uur at ik nog wat mandarijntjes en dronk ik groene thee, waarna ik om 7 uur begon aan mijn maaltijd salade terwijl de rest van mijn collega’s aan de pizza zaten. Eenmaal half 10 was ik ready to go en sprintte ik naar het station waar ik over mijn eigen voeten struikelde en een mooie klapper maakte. Eenmaal thuis moest er een halve reep Tony’s aan geloven voor ik ging slapen. 

Picture

Woensdag 30 Oktober: 
Wakker worden en weten dat het weer laat gaat worden op kantoor zorgde bij mij voor weinig motivatie om uit bed te komen kan ik je vertellen. Met pijn en moeite sleepte ik me uit bed en na een veel te lange warme douche at ik mijn schaaltje havermout leeg en trok ik mijn jas aan. In de trein dronk ik mijn gebruikelijke kopje thee en op kantoor ben ik de tel kwijtgeraakt met het aantal kopjes koffie dat ik achter over sloeg. Tussen de middag geen tijd voor pauze en dus maar weer achter het bureau peuzelen aan de rijstwafels met Nutella en een laatste overgebleven pannenkoek. Vervolgens ga ik verder op de groene thee en heb ik van thuis een kopje verse tomatensoep  meegenomen en dat warm ik op in de magnetron. Collega’s zitten aan de hamburgers en friet en lachen om mijn kopje soep en stiekem zou ik ook best een hamburger willen…..  Maar helaas zijn gluten nu geen optie en dus smikkel ik van mijn soepje dat eigenlijk ook super lekker is. Bij thuiskomt eet ik om 10 uur lekker de andere helft van mijn reep Tony’s op en duik ik direct mijn bed in. Maar word ik om 2 uur wakker, omdat ik niet kan slapen duik ik de keuken in en bak ik een pompoen cake….

Picture

Donderdag 31 Oktober: 
Met een warme bak havermout is het weer tijd om naar kantoor te vertrekken, maar niet voordat ik het resultaat van mijn nachtelijke bak kunsten heb geproefd. De pompoencake is heerlijk en ik besluit vast een heel stuk mee te nemen naar kantoor.  As usual drink ik vele koppen koffie afgewisseld met kopjes groene thee en tussen de middag eet ik crackers met avocado, sla en kalkoen filet, iets wat ik vorig jaar dagelijks at maar de laatste tijd niet meer, zonde want het is zo ontzettend lekker! Rond een uurtje of 4 blijkt de late night conference call die gepland stond voor die avond geen doorgang te vinden waardoor ik lekke rop tijd naar huis kan en ik besluit via het Amstelveense Winkelcentrum naar mn ouders te gaan om hen te trakteren op een plakje cake en zelf eet ik een maaltijdsalade pittige kip van de AH die opvallend lekker is! Mijn ouders zijn super enthousiast over de cake en na nog een kopje koffie te hebben gedronken is mn vader zo lief om me naar huis te brengen waar ik mijn vriend eindelijk weer zie. 

Picture

Vrijdag 1 November: 
Vandaag begin ik maar eens met een groene smoothie, zoals jullie hebben kunnen lezen ging ik aan de slag met boerenkool en was het nog best lekker ook! Op weg naar kantoor drink ik nog een kopje detox thee en maak ik er dus een gezonde start van. Op kantoor kies ik toch voor een combinatie van koffie en groene thee en tussen de middag vertrek ik samen met een collega naar Schiphol om nog meer koffie te halen, maar deze keer bij de Starbucks. Bij de Starbucks halen we ook nog wat chocolade, wat binnen een oogwenk op is. Voor de rest drink ik de restanten van mijn groene smoothie op aangezien ik 1 liter produceerde in de ochtend. Eenmaal thuis heb ik honger, heel veel honger en ga ik voor 2 koppen erwtensoep net brood en neem ik als toetje een halve bak Ben & Jerry. Ik merk dat ik moe ben na de hele week lange dagen te hebben gemaakt en ik plof op de bank met een kop koffie, gevolgd door de nodige kopjes thee. In de avond heb ik het voor de rest rustig gehouden en lag ik al op tijd in bed. 

Picture

Zaterdag 2 November: 
Rond een uurtje of half 9 word ik wakker, nog voor mijn wekker, maar oh wat ligt mijn bed lekker. Rustig aan wordt ik wakker en hijs ik me in mijn sportkleding een duurloopje staat op de planning en uiteindelijk ren ik gewoon even 16,1 km! Na het hardlopen ga ik douchen, at ik snel een bakje yoghurt en tut ik mezelf lekker op want ik ga vandaag een dagje naar Utrecht met mn vriend. Rond 2 uur nemen we de trein op station Amstel en lopen we door Utrecht waar ik bij een van de eerste schoenenwinkels al gelijk slaag voor die lang gewenste enkel laarsjes. Niet veel later scoort ook mijn vriend super leuke schoenen een broek en een hele mooie trui! Het rode mango jurkje dat ik mezelf had belooft was er niet maar uiteindelijk slaag ik bij de H&M voor een super leuk jurkje en koop ik bij de Hollister nog een T-Shirtje in de sale voor op de sportschool. Na het shoppen is het tijd om wat te eten en bij toeval komen we uit bij King Arthur waar we heerlijk hebben gegeten. Met name mijn voorgerecht met gemarineerde zal was de beste die ik ooit had! Als hoofdgerecht koos ik voor de Sate, mijn all time favorite! Onderweg naar het theater haalde we nog een ijsje en toen was het tijd voor Jersey Boys, daar zal ik van de week meer over schrijven! Na een geweldige voorstelling keerde we terug naar huis en konden we beide concluderen dat het echt een geweldige dag was! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.