My weekly [Food] Diary

19.11.2013
Zoals iedere week deel ik ook deze week weer mijn weekly food diary. Deze week een relatief rustige week omdat ik merkte dat ik de afgelopen weken even te veel van mezelf had gevraagd en ik wilde natuurlijk wel een succesvolle zevenheuvelenloop lopen!

Picture

Zondag 10 November
Na een lang gevecht met mijn dekbed sta ik op en maak ik een bakje havermout dat ik in bed op eet waarna er wederom een gevecht tussen mij en mijn dekbed begint. Hoewel het er in eerste instantie op lijkt dat mijn dekbed gaat winnen vecht ik mezelf terug en ga ik naar buiten voor een rondje van 12,5 km. Het gaat voor geen meter en als ik thuis kom wil ik niets anders dan slapen, maar ik heb afgesproken met vriendinnetje Zowy om naar de Yoghurt Barn te gaan. Bij de Yoghurt Barn heb ik inmiddels behoorlijkw at trek en bestel ik een Chocolate Caramba, size Medium met hangop. Men, wat is dat lekker en tijdens het eten worden we geinspireerd om binnenkort een high tea te organiseren voor onze vriendinnetjes. Eenmaal thuis plof ik op de bank en blijkt mijn vriend eerder dan verwacht thuis te zijn van zijn weekendje weg. Samen gaan we naar de AH om aardappeltjes, groente en tartaar te halen en samen maken we er een lekker maaltje van. Als afsluiting eten we een klein bakje Ben & Jerry’s en stiekem ook nog wat M&M’s.

Picture

Maandag 11 November
Vandaag werk ik thuis en kan ik dus lekker wat langer in mijn bed blijven liggen en in mijn joggingbroek werken. Ik begin mijn dag ook pas om half 9 met mijn havermout ontbijtje, terwijl ik rond die tijd normaal al bijna op kantoor ben. Tussendoor komt er nog een monteur langs en ik tip de ene na de andere verse munt thee weg en ondertussen krijg ik steeds meer mailtjes in mijn mailbox. Tussen de middag heb ik echt een vreetbui, iets wat alleen gebeurt als ik thuis werk gek genoeg. Na 4 sneetjes met Nutella ben ik verre van verzadigd en dus maak ik een bakje yoghurt met fruit en museli. Het duurt uiteindelijk toch nog tot 3 uur, maar toen kon ik die overgebleven M&M’s in de zak echt niet meer weerstaan en zwicht ik….. Tussen het werken door begin ik al redelijk op tijd aan het eten want aangezien we vandaag 11 maanden hebben wilde ik iets speciaals maken en maakte ik zoete aardappeltjes uit de oven met gemarineerde kip en gegrilde groente, een van onze favo’s. Na het eten gaan we naar de bios om de film Don John te kijken, echt een super leuke film en zeker een aanrader om met je vriend heen te gaan! Tijdens de film zit mijn vriend aan de M&M’s terwijl ik aan het ijs zit, wat een uitvinding om een Swirl shop in de Pathe te plaatsen! 

Picture

Dinsdag 12 November
Vannacht heb ik verschrikkelijk slecht geslapen en ik voel me verre van lekker als ik om kwart over 6 uiteindelijk maar besluit uit bed te gaan. Met pijn en moeite eet ik de helft van mijn havermout en ga maar gelijk naar kantoor aangezien mijn mailbox echt op ontploffen staat en ik even door de bomen het bos niet meer zie. Uiteindelijk ben ik als eerste op kantoor en zit ik om 8 uur al hard te werken. Door de misselijkheid besluit ik maar niet te veel te gaan eten en eet ik de hele dag alleen 2 mandarijnen en 2 appels, maar wel drink ik genoeg. Als ik om kwart voor 6 uiteindelijk in de trein zit ben ik kapot en weet ik niet hoe ik thuis ga komen op de fiets en gaat het licht uit en ben ik flauwgevallen. Goed een combi van te weinig eten, stress en slaap tekort gok ik. Eenmaal op Rai gaat het wel weer en fiets ik rustig naar huis waar ik een kopje pompoen soep eet met een broodje en als toetje nog een bakje yoghurt. Ik besluit snel mijn bed in te duiken en mijn rust te pakken. 

Picture

Woensdag 13 November
Gelukkig heb ik een stuk beter geslapen vannacht maar nog steeds ben ik doodmoe als ik op sta. Ik eet mijn bakje havermout en ga naar mijn werk waar ik nu gelukkig wat later ben dan gisteren en waar inmiddels al wat minder chaos te vinden is. Tussendoor eet ik een mandarijn en als lunch eet ik een bakje yoghurt met mango en tussendoor eet ik nog een mandarijn. Inmiddels heb ik besloten die avond bij mijn ouders te gaan eten omdat ik daar echt even niets hoef te doen. Mijn moeder maakt speciaal omdat ik kom rode kool met aardappel purree met een tartaartje en appelmoes, iets wat ik nooit voor mezelf maak maar ooh zo lekker vind! Na het eten biedt mijn vader ook nog eens aan om ons naar Nijmegen te brengen en me daar aan te moedigen en om de avond nog beter te maken heeft mijn moeder glutenvrije stroopwafels voor me gekocht en ik eet de 2 koekjes bij een kopje koffie en thee. Rond een uurtje of half 10 brengt mijn vader me naar huis en ga ik vrij snel mijn bed in, lekker slapen! 

Picture

Donderdag 14 November
Vandaag begin ik mijn dag met een glas water met citroen en een portie havermout. Vervolgens stap ik op de fiets naar Rai en drink ik thee in de trein en klets ik bij met een collega. Eenmaal op kantoor is het weer tijd voor de koffie automaat en probeer ik de stroom e-mails in mijn mailbox onder controle te houden. Rond ene uurtje of 10 word ik gebeld door Runnersworld en hoor ik dat ik geselecteerd ben voor het runnersworld dreamteam! Uitzinnig van vreugde ben ik en het liefst schreeuw ik het van de daken, maar ik mag nog niets zeggen en op mijn werk is er toch niemand die het zou interesseren. Wel App ik gelijk mijn ouders en vriend die allemaal super blij voor me zijn. Tussen de middag heb ik moeite het voor me te houden maar ik hou het vol en eet gewoon mijn yoghurt met mango. De rest van de dag is het volle bak werken en rond een uurtje of 8 ben ik thuis. In de trein heb ik inmiddels een maaltijd salade gegeten om de honger te stillen en vervolgens ga ik naar de zonnebank. De rest van de avond ploffen we samen op de bank en kijken we wat tv. 

Picture

Vrijdag 15 November
Vandaag is het wederom een glas warm water met citroen waar ik mee begin, waarna ik mijn havermout op eet. Ik ben een beetje aan het dromen en dus moet ik in 10 minuten naar Rai fietsen. Don’t ask me how but I did it… Volledig uitgeput zit ik om kwart over 8 in de trein en drink ik mijn thee. Op kantoor lijkt iedereen vandaag jarig te zijn en er zijn wel 10 mensen die uitdelen. Geen taart voor mij uiteraard maar genoeg afleiding vandaag tussen het werken door. Tussen de middag is het wederom yoghurt met mango wat ik eet als lunch. Waar de tijd tot 4 uur voorbij vliegt lijkt het wel een eeuw te duren voor het 6 uur is. Gelukkig krijg ik niet alleen een lift naar Rai van een collega maar ook nog eens een chocolade letter. Eenmaal thuis met boodschappen eet ik 2 broodjes tartaar, heerlijk, daar had ik al dagen zin in! Na het eten ga ik de keuken in om Bliss bals te maken en koekjes. Helaas vind ik het recept voor de bliss bals maar niets en ook de gezonde koekjes vallen tegen. Dus eet ik maar de chocolade letter.  

Picture

Zaterdag 16 November
De afgelopen weken werd ik veel te vroeg wakker op zaterdag maar deze keer gelukkig niet. Ik blijf nog zeker tot half 11 in bed liggen en series kijken en ondertussen eet ik een bakje havermout, drink ik een kopje thee en een glas jus d’orange. Daarna ga ik een beetje tutten en om half 1 ga ik met mijn vriend op voetbalschoenen jacht in de stad. Helaas vinden we niet het perfecte paar maar we ik weet ondertussen wel van alles over verschillen in voetbalschoenen. Vervolgens gaan we naar de Yoghurt Barn in de Pijp. De week ervoor had ik de Instagram contest gewonnen en dus mocht ik een gratis special kiezen. Net als de vorige keer koos ik voor de choco caramba met hanghop en mijn vriend vertrouwd blijkbaar op mijn smaak want ook hij ging voor deze combi. Het was weer heerlijk en gelukkig vond mijn vriend dat ook. Na de yoghurt barn ging mijn vriend richting de voetbal en liep ik nog even over de Albert Cuyp om dadels en brood te kopen. Uiteindelijk had ik dadels, een homies shirt [was maar 10 euro] maar geen brood. Snel ging ik daarna naar huis en op de fiets naar het voetbal veld waar ik mijn vriend met 5-2 zag winnen. Inmiddels was het half 8 en had ik honger dus gingen we naar de Ap en maakte we ons favoriete gerecht, Pasta Pesto met zalm. De rest van de avond lagen we lekker op de bank tv te kijken. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.