Project Pompoen: Pompoen Cake

02.11.2013
Je koopt een reuze pompoen bij de Albert Heijn, maar wat doe je met zo veel pompoen? De keuze is reuze als het gaat om gevarieerde, gezonde en lekkere recepten met pompoen, dus ik laat zien welke 3 gerechten ik maakte van mijn pompoen! Vandaag is het de beurt aan pompoen cake!

Meet Charles, mijn afschrikwekkende pompoen van de AH. Ik kocht hem voor €2,99 en had geen idee wat ik met hem aan moest. Ik woon alleen, heb geen zin om 6 dagen pompoensoep te eten en had ook al geen diner met vrienden in de planning staan waar ik hem bij zou kunnen gebruiken. Ik ging op zoek naar 3 totaal verschillende recepten om pompoen Charles in te verwerken. Vandaag het recept voor pompoen cake, een recept dat ik vond op de blog van Annemerel en dat ik iets aanpaste.
Wat heb je nodig een pompoencake:
– 250 gram pompoen
– 2 eiwitten
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel vanille suiker
– 1 eetlepels olijfolie
– 2 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 5 theelepels kokosbloesemsuiker [maar je kunt natuurlijk ook andere suiker gebruiken]
– 100 gram rozijnen
– 150 gram speltbloem [of andere bloem, ik gebruikte zelf 75 gram amandel en 75 gram spelt]
– 5 eetlepel amandelmelk
– Ik gebruikte wat noten als garnering op de cake, dit hoeft natuurlijk niet

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet je bakblik in of knip een stukje bakpapier op maat.
  2. Snij je pompoen zo fijn mogelijk of rasp het. Wat ik zelf heb gedaan is, nadat ik de pompoen had ontdaan van zijn vruchtvlees, pitten en schil, hem in kleine blokjes snijden. Die blokjes heb ik vervolgens met een heel groot hakmes weer in hele inimini stukjes gehakt. Het is een bewerkelijk klusje, maar je kunt wel goed je frustraties er in uiten!
  3. Klop de eiwitten een beetje luchtig, ik koos er voor om niet 2 hele eieren te gebruiken omdat de cake door alleen de eiwitten te gebruiken luchtiger zou worden en dat wilde ik graag bereiken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de hele eieren kiezen.
  4. Mix de pompoen met de eieren, bakpoeder, suiker, kaneel, speculaaskruiden, rozijnen, het vanille extract en de olijfolie door elkaar.
  5. Voeg de speltbloem toe aan het geheel en bekijk lepel voor lepel hoeveel amandel melk je er bij moet doen, je moet namelijk zorgen dat je cake niet te nat wordt. Zelf had ik 5 eetlepels nodig, maar dat verschilt echt per keer dus let goed op.
  6. Schep het mengsel in het cakeblik en indien je dit wilt kun je nog de noten ter decoratie toevoegen zoals ik heb gedaan.
  7. Bak de cake af in 45/60 minuten in de voorverwarmde oven.
Tags: , , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.