Project Pompoen: Pompoen Pannenkoeken

05.11.2013
Je koopt een reuze pompoen bij de Albert Heijn, maar wat doe je met zo veel pompoen? De keuze is reuze als het gaat om gevarieerde, gezonde en lekkere recepten met pompoen dus ik laat zien welke 3 gerechten ik maakte van mijn pompoen! Vandaag is het de beurt aan pompoen pannenkoeken! 
Meet Charles, mijn afschrikwekkende pompoen van de AH. Ik kocht hem voor €2,99 en had geen idee wat ik met hem aan moest. Ik woon alleen, heb geen zin om 6 dagen pompoensoep te eten en had ook al geen diner met vrienden in de planning staan waar ik hem bij zou kunnen gebruiken. Ik ging op zoek naar 3 totaal verschillende recepten om pompoen Charles in te verwerken. Deelde ik gisteren al het recept voor Pompoen Cake, vandaag is het de beurt aan pompoen pannenkoeken welke ik vond via de blog Life by Rosie.
Wat je nodig hebt voor een portie overheerlijke pompoenpannenkoeken:

  • 300 gram pompoen
  • 1 ei
  • 250 ml Melk [ik gebruikte amandelmelk]
  • 125 gram meel [ik gebruikte volkoren spelt meel]
  • 5 Eetlepels kaneel
  • 1 theelepel Stevia [Of 2 eetlepels suiker]

1. Snij je pompoen ik blokjes en laat het koken voor ongeveer 10 minuten
2. Spoel de pompoen af met koud water en pureer het met een blender of staafmixer
3. Voeg het ei, het meel, de kaneel en de suiker bij elkaar en mis dit tot het een glas beslag is
4. Voeg ook de gepureerde pompoen toe aan je beslag
5. Bak je pannenkoeken met een beetje kokosolie in een koekenpan. Het kan natuurlijk ook met gewone olie of boter maar kokosolie is gezonder 
6. Smullen maar! 

Ze ruiken echt heerlijk de pannenkoeken, en hoewel ik echt een zoetekauw ben heb ik niet eens extra stroop of suiker op de pannenkoeken gedaan, ze waren zo ook al heel erg lekker! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.