Project Pompoen: Pompoen soep

15.11.2013
Je koopt een reuze pompoen bij de Albert Heijn, maar wat doe je met zo veel pompoen? De keuze is reuze als het gaat om gevarieerde, gezonde en lekkere recepten met pompoen dus ik laat zien welke 3 gerechten ik maakte van mijn pompoen! Vandaag is het al weer tijd voor het derde en laatste pompoen recept, pompoensoep!

Meet Charles, mijn afschrikwekkende pompoen van de AH. Ik kocht hem voor €2,99 en had geen idee wat ik met hem aan moest. Ik woon alleen, heb geen zin om 6 dagen pompoensoep te eten en had ook al geen diner met vrienden in de planning staan waar ik hem bij zou kunnen gebruiken. Ik ging op zoek naar 3 totaal verschillende recepten om pompoen Charles in te verwerken. Deelde ik eerder al het recept voor een Pompoen Cake, en Pompoen Pannenkoeken, vandaag is het de beurt aan Pompoensoep ala Pippa Middleton!Wat je nodig hebt voor een grote pan soep:

 • 1 pompoen van ongeveer 800 gram
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 grote winterpeen
 • 500 ml groente bouillon
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1,5 theelepel kerrie
 • 1 pakje soja kookroom

 

 1. Verhit de olie en fruit de ui en de teentjes knoflook aan in de soeppan
 2. Snij de pompoen en de winterpeen in kleine stukjes
 3. Voeg de pompoen en winterpeen toe aan de ui en knoflook
 4. Voeg 500 ml water [bij voorkeur al gekookt in de waterkoker] toe aan de pompoen en winterpeen en voeg daarna ook het blokje bouillon toe. [Ik gebruikte glutenvrije bouillon in poedervorm die te koop is bij de Jumbo.]
 5. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag en laat het 30 minuten met de deksel op de pan door pruttelen.
 6. Ga met een staafmixer door het geheel tot het een egale massa is
 7. Schep de soep in een kom en voeg een eetlepel kookroom toe aan iedere kom.
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.