The Green Kale Killer Smoothie

01.11.2013
Hij ziet er niet al te aantrekkelijk uit, dat moet ik toegeven en daarom heb ik hem maar een stoere naam gegeven om hem nog een beetje aantrekkelijk te maken. Eigenlijk moet je deze smoothie zien als een ontzettende bad boy met een heel klein en teder hartje. Want hij dood dan wel met het grootste gemak bacillen, stiekem is hij eigenlijk best wel lekker en ontzettend gezond! Hoe gezond het is en hoe je hem maakt leg ik je uit. 
In Amerika is Kale een ware hype en waar ik tot voor kort nog groene smoothies maakte met spinazie schijnt dat echt heel erg 2012 in Amerika te zijn. Gisteren had ik een conference call met een Amerikaanse en tevens een van de meest gezonde collega’s die je, je maar kunt voorstellen en ik vroeg haar dan ook naar de Kale hype. Ow en onder ons, Kale is dus gewoon old fashion boerenkool. 

Mary vertelde me dat Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston zweren bij het gebruik van kale en in vrijwel iedere maaltijd die ze nuttigen zorgen ze voor de toevoeging van kale. Bij ons wordt boerenkool vrijwel automatisch geassocieerd met aardappels een kuiltje met jus en een rookworst maar dat het verschrikkelijk gezond is heb ik me in ieder geval nooit gerealiseerd. Volgens collega Mary bevat boerenkool heel veel vezels, antioxidanten, heeft het een ontstekingsremmende werking, zit het vol ijzer, helpt het bij detoxen, bevat het calcium en is het een bron van vitamines A, C en K. 

Hoewel je bijna zou denken dat mijn collega bij een producent van boerenkool werkt in plaats van bij een fabrikant van headsets, zwichtte ik voor haar enthousiasme en maakte ik vanmorgen mijn eerste Green Kale Killer Smoothie.  Bij een prachtige zonsopkomst die mooi in mijn keuken scheen begon ik aan project Green Kale Killer Smoothie! 

Picture

Wat heb je nodig [naast een blender, mes, snijplank en glas ;)] voor 1 liter: 

  • 150 gram boerenkool
  • 1 mango [eventueel de diepvries variant van de AH]
  • 2 mandarijnen
  • 1 grote kiwi 
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes [ik gebruikte de diepvries variant van de AH]
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • een halve mok yoghurt, ik gebruikte de 0% van AH [beetje naar eigen inzicht]

En eventueel voor de topping nog wat: Chia Zaad, Goji bessen en gebroken lijnzaad, 

Snij het fruit in grote stukken en gooi het in de blender en zorgt eerst dat dit goed fijn is, vervolgens kun je stap voor stap de boerenkool toevoegen. Mijn blender accepteert het niet als ik alles in een keer er in gooi dus ik doe het stap voor stap en na 2 handjes boerenkool doe ik wat amandelmelk er door of yoghurt.  Als je de smoothie te dik vind kun je er voor kiezen om er meer amandelmelk in te doen, dit maakt je smoothie gelijk ook iets zoeter en minder bitter ;). 

Al met al was ik heel positief verrast door het resultaat en was het eigenlijk helemaal niet zo gek en best lekker! Sterker nog, de rest van de smoothie staat naast me op mijn bureau en zal ik later vandaag opdrinken! 


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.