Throwback Thursday: Graduation

29.11.2013
Op 13 juli 2012 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en men wat was ik blij en trots. Vanmiddag ga ik voor een bijscholing en alumni event weer even terug naar school en dus vandaag dan ook een throwback thursday met vandaag mijn afstuderen. 
In April van 2012 kocht ik bij de Primark in Zaandam een jurkje, hoewel hij maar 21 euro kostte, wist ik gelijk dat het een speciaal jurkje was en dat ik hem met iets speciaals aan wilde gaan doen. Omdat ik destijds goed op koers lag met mijn scriptie en er enig vertrouwen in had dat ik zou gaan afstuderen op de geplande datum, besloot ik het jurkje te bewaren tot 13 juli 2012. 

Na heel veel stress, nachten typen en huilbuien leverde ik eind mei 2012 mijn scriptie in en was het afwachten. De eerste week hield ik nog wel vol, toen zouden mijn ouders op vakantie gaan en zou ik nog een paar dagen thuis blijven, maar die dagen waren killing. Ik was dan ook blij dat ik op het vliegtuig naar Italië kon stappen richting mijn ouders. Eenmaal in Italië was ik ziek van spanning, omdat ik wist dat ik de volgende dag zou horen of mijn scriptie goedgekeurd zou zijn. 

Over de dag dat ik de uitslag kreeg, kan ik een boek schrijven want mijn hemel wat een belevenis was dat! We zouden naar Milaan gaan, maar omdat ik me zo slecht voelde de dag ervoor besloten we naar Garda te gaan waar op vrijdag altijd een marktje is. Normaal gesproken kan ik uren struinen over de markt, maar die dag wist ik niet hoe snel ik aan het einde van de markt moest zijn. Omdat wifi rond het Gardameer niet altijd even betrouwbaar is, had ik mijn inlog gegevens doorgegeven aan een aantal klasgenoten. Ondertussen kreeg ik al een aantal berichtjes van klasgenoten waarvan de scriptie soms wel en soms niet was goedgekeurd en bij mij nam de spanning steeds meer toe. Uiteindelijk besloot ik zelf maar te gaan kijken in de lobby van een hotel waar ik een laptop mocht gebruiken. Maar er stond nog niets online. Mijn ouders besloten terug te gaan met de auto en in de auto kreeg ik een belletje dat ik een 9 had voor mijn scriptie! Ik heb de hele auto bij elkaar gegild! 

Na het goedkeuren van mijn scriptie beloonde ik mezelf op vakantie met een paar pumps van Todds die perfect passen bij mijn jurkje! En op de dag van mijn afstuderen ging ik samen met mijn moeder naar de kapper.  

De dag zelf was geweldig, we kregen een toga aan en een hoedje, iedereen werd individueel toegesproken en op het einde mochten we ook de hoedjes in de lucht gooien. Tijdens mijn praatje werd mijn creativiteit benadrukt en werd ook het filmpje getoond dat ik maakte ter uitnodiging van de verdediging van mijn scriptie. 

Al met al was het een super dag en vond ik het geweldig om ook zo Amerikaans af te studeren! 

Ben jij al afgestudeerd of studeer je nog en zo ja, wat? 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.