Wat ik vroeger nooit begreep, maar nu wel

15.11.2013
Ken je dat, vroeger mocht je bepaalde dingen niet van je ouders of je moest juist bepaalde dingen doen. Dingen waar je op dat moment echt met je hoofd niet bij kon en waarvan je, je heilig voornam dat jij het later echt anders zou gaan doen en het oh zo gek was van je ouders. Uiteraard heb ik die dingen ook gehad, maar ik moet toegeven dat ik het nu wel begrijp. 
  • Als we in de Efteling, Disney of waar dan ook waren, wilde ik altijd van alles hebben van het park. Meestal kreeg ik wel iets maar dat vond ik natuurlijk nooit genoeg en ik vond het maar stom dat andere kinderen wel in een jurk van Cinderella liepen en ik niet. Nu snap ik het, je kan niet alles kopen en meestal is het nog troep ook waar je vaak maar een paar keer naar kijkt waarna je er op uitgekeken bent. 
  • Vroeger moest ik mijn neus altijd laten zien als ik buiten aan het spelen was, destijds vond ik het maar irritant om af en toe naar huis te gaan en m’n neus te laten zien. Nu snap ik het en zou ik precies het zelfde doen als ik kinderen zou hebben. 
  • Vroeger moest ik een deel van het geld van mijn krantenwijk verplicht sparen van mijn moeder. Destijds wilde ik het liefst met al het geld naar de expo om opblaasbare fotolijstjes, pluche beertjes en armbandjes te kopen. Destijds vond ik het belachelijk, toen ik uiteindelijk een computer kon kopen van mijn gespaarde geld begreep ik het al wat meer, en nu snap ik het volledig.
  • Vroeger snapte ik niet waarom ik van mijn moeder groente moest eten, ik vond het vies en weigerde om überhaubt ook maar een hap te nemen. Nu snap ik het en heb ik medelij met mijn moeder die ik slapenloze nachten heb bezorgd met mijn weiger gedrag.
  • Vroeger wilde ik altijd graag merkkleding, zo erg dat ik in groep zes zelfs maanden heb gezeurd om een Oilily jas van 250 euro. Ik heb hem nooit gekregen en mijn hemel wat was ik kwaad dat mijn vriendinnetje hem wel had en ik niet, maar als ik er op terug kijk geef ik mijn ouders groot gelijk en daarbij was hij eigenlijk ontzettend lelijk! 
  • Vroeger droomde ik er van om danseres, actrice of zangeres te worden en mijn ouders bleven maar zeggen dat ik het heel goed kon maar dat het een hele harde wereld was en dat ik me dat moest realiseren. Op dat moment vond ik dat maar gezeur, maar nu ik weet hoe die wereld in elkaar zit ben ik blij dat ze me toch wel een beetje hebben afgeremd. 
  • Vroeger vond ik het maar stom dat mijn ouders met hun trouwdag niet bij de Mc Donalds wilde eten, ik bedoel was er iets leukers en lekkerder dan de Mc Donalds? Nu begrijp ik wel waarom ze dat niet wilde, maar die arme ouders van mij hebben het dus een keer wel gedaan, een trouwdag hebben ze dus bij de Mc Donalds gevierd…. 

Voor de rest was ik vroeger heel lief en schattig hoor! Zijn er dingen die jullie vroeger niet snapte maar nu wel? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.