Wishlist: Combineer zakelijk met casual

14.11.2013
In mijn kledingkast heb ik 2 gedeeltes een Legally-Brunette gedeelte met nette jurkjes, kokerrokken en blouses en een Stacey deel, met skinny jeans, truien en warme vesten. Maar eindelijk is het zonde om die mooie jurkjes alleen maar naar kantoor te dragen, dus combineer ik ze tegenwoordig. Tijdens het online shoppen, dit keer bij Esprit, heb ik dan ook weer een mooie wishlist gemaakt. 
Het moge duidelijk zijn dat ik gek ben op kleding en shoppen, het liefst ga ik iedere week shoppen en koop ik iets, maar helaas laat mijn portemonnee dat niet toe en dan hebben we het nog niet eens over mijn kastruimte. De afgelopen week is mijn kleding collectie toch al weer behoorlijk uitgebreid tijdens mijn shoptocht door Utrecht en Amsterdam. Maar toch moet ik toegeven dat ik de laatste tijd voornamelijk zakelijke kleding of sportkleding koop en er dan geen budget meer over blijft om ook nog allemaal casual kleding te kopen. Toch wil ik er zowel in het weekend als op mijn werk leuk uitzien en waar het in het weekend en in de avonden vooral comfortabel doch leuk uit moet zien, op de dag moet het vooral net en zakelijk zijn. 

Naar mijn werk draag ik dan ook het liefst jurkjes, soms met een colbertje er op en gecombineerd met mijn enkellaarsjes of een goede pump. Naast dat het verplicht is bij mij op kantoor om je te houden aan bepaalde kleding regels voel ik me ook zelfverzekerder als ik er goed en zakelijk uit zie op mijn werk, ik merk namelijk dat ik dan veel serieuzer word genomen in mijn vak dan als ik in een spijkerbroek zou komen. Daarbij vind ik het ook wel leuk om iedere ochtend mijn best te doen om er goed uit te zien op een zakelijke manier.

En hoe zelfverzekerd ik me ook voel in mijn zakelijke kleding als ik thuis kom dan wil ik het liefst zo snel mogelijk mijn voeten verlossen van de hakken en wil ik gewoon een lekker warm vest aan. Maar eigenlijk is het zonde om mijn jurkje dan uit te doen, want een jurkje met bikerboots en een grof gebreid vest kan ook super comfortabel zijn en er ook nog leuk uitzien!

Daarom probeer ik bij het kopen van zakelijke kleding altijd op te letten of ik het ook in mijn vrije tijd kan dragen. Op die manier hoeven die mooie jurkjes niet in de kast te blijven in het weekend en kan mijn vriend ook een beetje genieten van al die mooie jurkjes 😉

Vandaag zal ik laten zien dat je met 6 items al 4 setjes kan maken die je zowel zakelijk als casual kunt dragen, zoals ik dat dus ook vaak doe als ik uit mijn werk kom of gewoon in het weekend.

Voor zakelijke jurkjes kijk ik vaak bij Esprit, zij hebben vaak een groot aanbod met jurkjes en hebben ook een speciale business afdeling voor kleding wat het zoeken nog wat makkelijker maakt. Daarbij vind ik dat ze vaak jurkjes hebben die je dus zowel casual als zakelijk kunt dragen. Nog een bijkomend voordeel van Esprit is dat ze blazers verkopen vanaf maat XXS waardoor ook ik daar slaag voor blazers! Onderstaande 6 wishlist items heb ik ook in de online shop van Esprit gevonden, en ik ben al weer helemaal verliefd op de bikerboots!

Wat vinden jullie, is het gek dat ik netjes en een grof gebreid vest met bikerboots combineer of doen jullie zelf dat soort dingen ook?
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.