Bang in het donker

20.12.2013
Met het oog op de marathon leg ik wekelijks de nodige kilometers af. Waar ik in het weekend lekker op de dag kan lopen zit dat er door de weeks niet in aangezien ik dan gewoon aan het werk ben. Door de weeks ben ik dus gebonden aan de donkere uurtjes en daar zit toch een klein probleempje, ik ben namelijk bang om als meisje alleen in het donker te lopen….
Hoewel ik normaal gesproken niet zo bang ben aangelegd moet ik toegeven dat ik het niet een fijn gevoel vind om in het donker buiten in mijn eentje te rennen. Zeker sinds in April mijn telefoon op klaarlichte dag op brute wijze werd gestolen voel ik me niet altijd meer even veilig in Amsterdam Oost. 

Ik probeer altijd al zoveel mogelijk in bewoond gebied te lopen en of plekken waar veel andere lopers zijn maar aangezien ik op zijn vroegst pas om kwart over 7 de deur ’s avonds uit kan om te gaan lopen zijn veel after-work lopers al verdwenen. 

Uiteraard draag ik goede verlichting, zo goed zelfs dat ik af en toe schrik van de schaduw die dit veroorzaakt en ook heb ik altijd mijn telefoon bij me. Maar toch blijf ik het niet prettig vinden om door de stad te lopen in mn eentje…

Zelf heb ik voor jullie een aantal tips bedacht waardoor het lopen in het donker minder eng wordt: 

  1. Lopen met een hond: Heel leuk maar ik heb geen hond en ik ken in mijn omgeving ook niemand die ene hond heeft die zin heeft om met mij 15 kilometer te gaan lopen. Dus als iemand nog een hardloop leen hond in de aanbieding heeft, let me know! 
  2. Ren met iemand: Goed idee maar niet altijd haalbaar, gezien mijn nogal wisselende eind tijden op het werk is het lastig om afspraken te maken in de avond en daarnaast moet die gene er geen bezwaar tegen hebben om langere afstanden in de avond te lopen. Maar woon je in Amsterdam of omgeving en heb je zin, let me know! 
  3. Vermijd de donkere tijdstippen: Beste tip ever dus als iemand nog een baan in de aanbieding heeft waarbij ik hardlopen en mijn werk kan combineren dan beloon ik je met 250 euro! [dit laatste meen ik serieus]
  4. Ga op een clubje: Wederom een hele goede tip en daar heb ik ook al meerdere keren naar gekeken maar ook dan zit ik weer met tijden die ik net niet ga redden. Denk bijvoorbeeld aan de altijd gezellige Nike Run in Amsterdam, die begint al om half 7 en meestal ben ik blij als ik rond die tijd in de trein zit…. Gelukkig begi8nt de Urban Run en Running Junkies iets later. 
  5. Laat iemand mee fietsen: Jup, goede optie alleen heb ik nog niemand zo gek gevonden om met me mee te fietsen. Dus wederom woon je in Amsterdam of omgeving en hou je van fietsen? Let me know! 
  6. Doe niet je meest sexy hardloopoutfit aan: Of het helpt weet ik niet maar het geeft mij altijd een wat beter gevoel als ik niet mijn meest leuke outfitje aan doe. Op een een of andere manier heb ik dan toch het idee dat ik bepaalde zaken minder aan het uitlokken ben. 
  7. Draag een joggersalarm: Deze heb ik nog niet maar ik ga zeker op zoek naar een alarm, mocht er dan iets gebeuren gaat dit ding namelijk heel hard loeien hetgeen het een en anders zou moeten worden afgeschrokken en afgewend. 
  8. Draag voldoende verlichting: Ik ben heel erg fan van de led armband van RunnersWorld, de armband produceert zo veel licht dat je een heuse schaduw krijgt al schrik ik daar nog wel eens van. 

Wie ow wie heeft voor mij de gouden tip om zonder angst in het donker te gaan lopen? 

© Foto by: Marc Rauw

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.