Bruggenloop 2013 – Rotterdam

10.12.2013
Gister was het dan zo ver, de Bruggenloop die ik samen met vriendinnetje Samatha zou gaan lopen. Een reis naar het Feyenoord Stadion hoorde erbij, net als kerstmuziek, warme chocolademelk en een prachtige medaille in de vorm van een kerstboom. Vandaag mijn verslag van de dag. 
Omdat ik als Dreamteam member voorafgaand aan de wedstrijd naar de lezing van Like2Run, AA en New Balance mocht, moest ik al op tijd in Rotterdam zijn. Bepakt met een grote tas en natuurlijk een beker Starbucks met daarin een Toffee Nut Latte ging ik met de trein naar Rotterdam. In de trein heb ik lekker kunnen genieten van een aflevering van Glee die ik nog niet had gezien en voor ik er erg in had, was ik al in Rotterdam. 

Eenmaal aangekomen bij het stadion kwam mijn dreamteam maatje Bart al snel aangefietst en voor we het wisten waren we in het bezit van een gouden bandje dat ons toegang zou verschaffen tot het VIP deel. Ik blijf het een beetje gek vinden dat ik als niet veel voorstellende loper ineens allemaal van dit soort privileges krijg, maar ik geniet er volop van natuurlijk. Gelijk bij binnenkomst kwamen we de organisatoren van de Bruggenloop maar ook de marathon van Rotterdam al tegen, Like2Run, de organisatie die deze evenementen en bijvoorbeeld ook de CPC organiseert, maakt ook deel uit van het Dreamteam sponsor deel. Ook Kor van New Balance was aanwezig en die stelde ons al snel voor aan marathonloper Michel Butter. 

Na wat gedronken te hebben en een beetje te hebben gesocialized was het tijd voor de presentatie. Het begon met een praatje van de organisatie, Like2Run, hierna was het tijd voor het verhaal van Michel Butter en de lezing werd afgesloten door AA die het belang van hydratatie nog eens onderstreepte.  Na de lezing werden Bart en ik nog weer eens op de foto gezet, dit keer voor de website van de Rotterdam Marathon en daarna namen we even een kijkje in het stadion.

Toen Bart en ik naar de start wilde werden we geëscorteerd naar de start door Merel van Like2Run. Eenmaal bij de start zagen we Michel Butter, onze mede New Balance Athleet, en gingen we nog even met hem op de foto. Niet veel later vond ik Sam in de drukte en was het tijd om naar ons startvak te gaan. In het startvak waren we Bart al snel kwijt en een paar minuten later was het tijd om te gaan lopen.
Al voor de wedstrijd begon had ik Samantha beloofd om samen te gaan lopen, immers met een knie die open ligt en een halve marathon volgende week is het niet zo verstandig om ineens het uiterste te gaan vergen van je lichaam. De loop zelf was super gezellig, waar ik normaal altijd alleen loop, kon ik nu kletsen onderweg. Door eens niet maximaal te lopen kon ik ook nog eens genieten van de omgeving en was het allemaal heel relaxed. Pas bij een kilometer of 11/12 begon ik last te krijgen van mijn knie, maar omdat ik nog heel veel energie over had kon ik die paar laatste kilometers vrij makkelijk uitlopen.  Eenmaal vlak voor de finish kreeg Samantha ineens toch nog wat extra energie en sprintte we samen over de finish.

Eenmaal bij de finish kregen we onze mooie en welverdiende medaille in de vorm van een kerstboom, hoe cool?! Snel daarna ging ik terug naar mijn spullen omdat er nog een rit naar Emmen aan zat te komen, en het allerbelangrijkste het ligbad daar op mijn hotel kamer!

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.