Fifteen by Jamie Oliver

21.12.2013
Afgelopen week was het tijd voor een bijzonder etentje om te vieren dat we al een jaar samen zijn. We kozen voor het restaurant Fifteen van Jamie Oliver dat vlakbij Amsterdam Centraal gevestigd is. Aan het IJ ligt daar het restaurant waarin werkloze jongeren de kans krijgen op een baan en waar de gasten de meest bijzonder smaak sensaties beleven.
Woensdag avond was ons jubileum en waren we een jaar samen. Vrijwel iedere maand proberen we op de 11de samen uit eten te gaan en niet altijd voor de makkelijke en bekende restaurantjes te kiezen. Daarom wilde ik al een tijdje naar Fifteen van Jamie.

Bij binnenkomst bleek het restaurant een grote ruimte te zijn met de mogelijkheid tot een kijkje in de keuken. Het restaurant oogt industrieel en door middel van klassieke kroonluchters is geprobeerd een iets intiemere sfeer te creëren. Dit effect was waarschijnlijk nog beter tot zijn recht gekomen als de spotjes aan het plafon iets meer gedimd zouden worden aangezien het in de ruimte nu vrij licht was. 

Aan tafel kregen we de kaart onder ogen en begon het grote kiezen, Er stond zoveel heerlijks op de kaart dat ik al niet eens wist wat voor een voorgerecht ik moest kiezen, laat staan dat ik snel een keuze voor het hoofdgerecht had gemaakt. 

Uiteindelijk gingen we onbewust beide voor precies dezelfde gerechten, vooraf aan tartaar, als hoofdgerecht en entrecote met truffelboter en toe een brownie van Amandel met vijgen compote. Bij het eten bestelde we een fles Pinot Grinio Farnese.

Het voorgerecht was echt GE-WEL-DIG! Nu denk je, Stac je had toch gewoon een steak tartaar? Ja dat klopt mijn hemel wat was dat een smaak sensatie. Niet alleen was het vlees goed op smaak, door de toevoeging van diverse dingen op het bod werd het echt een smaaksensatie. Zowel zoet als zuur zaten er in, echt zalig!  Tussen het voor en hoofdgerecht namen we wat nipjes van onze heerlijke wijn. Nu ben ik absoluut geen drinker en mijn vriend is geen echte wijn drinker, maar dit vonden we een lekker wijntje. Omdat het zo gezellig was dronk ik 2 glazen en dat terwijl ik hem na glas 1 al behoorlijk voelde. Toen kwam het hoofdgerecht, de entrecote met truffelboter en ook die was heerlijk. Natuurlijk kun je dit overal eten, maar alleen al de geur van het gerecht was heerlijk om over de smaak het nog maar niet te hebben. Na het hoofdgerecht komt een van de belangrijkste gangen als het aan mij ligt, het dessert. Zoals gezegd kozen we voor een Brownie van amandel, voor mij een logische keus omdat het qua gluten of een kaas plateau was of dit en aangezien ik niet van kaas hou en verslaafd ben aan chocolade was dat dus logisch. Ook dit was weer hemels. 

Al met al hebben we echt geweldig gegeten en viel het mij voor drie gangen inclusief een fles wijn nog heel erg mee qua prijs! Zeker als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding, dan zou ik het zelf goedkoop willen noemen. Kortom: Fifteen is een echte aanrader als je lekker uit eten wilt in Amsterdam!

Helaas vergat ik van het voorgerecht een foto te maken, domme ik, en dat terwijl dat het lekkerste van de hele avond was…. Vandaar hieronder dus maar 2 gerechtjes van de 3. 

Zijn jullie trouwens ook zo gek op de boeken van Jamie?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.