Kerst Koekjes

14.12.2013
Komende zondag krijg ik een lift naar Gent van een van de Runnersworld redacteuren. Als tegenprestatie besloot ik koekjes te gaan bakken, maar rond deze tijd worden het dan natuurlijk al snel kerstkoekjes. Ik ging aan de slag met het al oude zandkoekjesdeeg recept en versierde de koekjes. 
Bij de AH kun je een kant en klaar pak kopen om kerstkoekjes te maken, helaas zijn die niet glutenvrij maar ik besloot me wel te laten inspireren door de verpakking. Je kunt natuurlijk ook gewoon de koekjes met gluten maken en dan gewoon het pak kopen of gewoon meel gebruiken, keuze is weer eens reuze.

Wat heb je nodig:

  • 1 ei [alleen de dooier]
  • 200 gram meel [ik gebruikte Schar glutenvrije koek en cake mix]
  • 70 gram witte basterd suiker
  • 125 gram boter

Voor de decoratie heb je nodig:

  • Pure chocolade
  • Goud/zilver gekleurde spikkels
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Splits het ei zodat je alleen de dooier over houdt
  3. Voeg het ei, de meel, de suiker en de boter bij elkaar en maak er een goede stevige bal van die je luchtig kneed.
  4. Mocht het deeg te droog zijn voeg dan een eetlepel melk toe
  5. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
  6. Rol het deeg uit en steek de vormpjes uit
  7. Leg de uitgestoken stukjes op een bakblik dat is bekleed met bakpapier
  8. Bak de koekjes in 8 a 10 minuten af tot ze goud van kleur zijn
  9. Smelt de chocolade au bain marie of gewoon in de magnetron en maak van bakpapier een spuit.
  10. Decoreer de koekjes met de chocolade en besprenkel de koekjes met de spikkels voor de chocolade hard is geworden.
  11. Klaar!
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter