Let’s talk about: Spierpijn

17.12.2013
Spierpijn, iedereen heeft er wel eens last van en hoewel je er echt niet dood van gaat kan het soms best wel vervelend zijn. Hoewel ik de laatste tijd niet meer zo veel last heb van spierpijn na trainingen is dat vandaag wel anders…. Vandaag dus 7 tips rond spierpijn! 
Uit bed komen en je benen lichtelijk intrekken, het is iets wat je normaal gesproken zonder er bij na te denken doet. Zo ook vanmorgen. Na even te hebben op de snooze knop te hebben gedrukt was het uiteindelijk toch echt tijd om uit bed te komen. En daar was het, de spierpijn als aandenken aan de halve marathon die ik gisteren in Gent liep.

Doe ik normaal mijn broek gewoon staand aan, nu ging ik er even bij zitten. En wat dacht je van de trappen die ik af moest lopen op het station en naar mijn werk vanmorgen? Ben ik normaal een fanatieke trappenloopster, nu vervloekte ik de trappen. 

Wat kun je voorkomen om spierpijn te krijgen?

  • Allereerst is het belangrijk dat je goed rekt vooraf en na afloop. Loop nog even uit als je klaar bent met lopen. 
    Note to me: Zie je wel dat je het weet, jammer dat je het dan niet doet….
  • Zorg dat je eiwitrijk eet na de inspanning, dit voorkomt dat je veel spierpijn zult hebben. Eiwitrijk voedsel is bijvoorbeeld kwark, melk, eieren, kip etc. Maar je kunt er ook voor kiezen eiwitshakes te nemen, dit is voornamelijk aan te raden als je al wat langer aan het trainen bent.
  • Neem een warme douche of warm bad als je klaar bent met trainen
  • Doe gelijk droge en warme kleding aan als je klaar bent met sporten zodat je het niet koud zult krijgen 
  • Masseer jezelf of laat jezelf masseren 
  • Volgens de verpakking van menige spier gel zou het moeten helpen tegen spierpijn. Helaas is dat in veel gevallen niet zo, maar baat het niet schaad het niet. Mochten jullie de ultieme spier balsem/gel hebben gevonden, laat het me dan zeker weten! 
  • Geef je lichaam rust, dus heb je heel veel spierpijn ga dan niet rennen, neem even rust want daar wordt je lichaam sterker van dan dat je er doorheen blijft lopen. 

Hebben jullie wel eens last van spierpijn en wat doen jullie er dan aan?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.