My Weekly [Food] Dairy

24.12.2013
Zoals elke week ook vandaag weer mijn weekly food dairy met een week vol kerstpakketten, lunches en het eerste deel van het dreamteam in de Runner’s World. Het was een drukke week maar zeker ook een hele leuke!

Foto

Maandag 16 December
Op het moment dat ik uit mijn bed kom voel ik werkelijk iedere spier in mijn lichaam, de marathon van Gent had er duidelijk ingehakt en dus strompelde ik naar de keuken voor mijn bakje havermout. Wat kan zo een bakje warme havermout toch heerlijk zijn in de winter als je in de kou en in het donker wakker wordt zeg! Eenmaal op kantoor bijt ik op m’n kiezen want ik mag aan niemand laten zien dat ik die halve marathon heb gelopen, maar men wat heb ik een spierpijn en wat ben ik moe! Tussen de middag eet ik mijn gebruikelijke bakje met yoghurt met muesli en superfoods. Na de lunch krijgen we ons kerstpakket. Met pijn en moeite krijg ik het enorme pakket thuis en eenmaal thuis blijkt dat niet het enige pakket te zijn en ben ik dus in het bezit van 2 kerstpakketten! Als avondeten eet ik een hele zak roerbakgroente met rijst en zalm en als toetje neem ik nog een bakje yoghurt. Na wat tv te hebben gekeken duik ik al snel mn bed in om nog wat uurtjes na de halve marathon er bij te pakken want dat doet toch wel wat met je lichaam. 

Foto

Dinsdag 17 December
Ze zeggen wel eens dat je 2 dagen na de inspanning het meeste last van spierpijn hebt en men wat is dat waar. Wederom kroop ik dus naar de keuken om mijn bakje havermout te maken die ik maar voor de helft op at, op een een of andere manier kwam het er gewoon niet in en dus besloot ik in de trein nog een mandarijntje te eten om toch aan voldoende voedingsstoffen te komen. Op kantoor was het voor de rest een beetje business as usual en het enige waar ik aan kon denken was de afspraak die ik met Samantha had gemaakt om te gaan lopen, hell hoe moest ik dat ook gaan doen met al die spierpijn in mijn benen? Ik wilde al bijna gaan afbellen maar door haar enthausiaste berichtje kon ik mezelf er toch maar toe dwingen om te gaan en at ik thuis snel 2 boterhammen met pindakaas en ging ik op de fiets naar het Vondelpark. In het Vondelpark rende we met de Urbanrunners en dede we iets meer dan 6,5 kilometer. Dat kon natuurlijk niet volgens Samantha en we besloten er een rond getal van te maken. Dacht ik dat we voor de 7 gingen sloten we uiteindelijk af na 10,6 kilometer en die voelde ik wel. Na het lopen fietste ik dan ook snel naar huis met een rammelende buik maar om half 10 had ik geen zin meer om te koken dus ging ik voor het eerst van mijn leven aan de eiwitshake waarna ik na een warme douche snel mn bed in dook. 

Foto

Woensdag 18 December
Wonder boven wonder werd ik vandaag wakker zonder spierpijn, en dat waarschijnlijk met dank aan de eiwitshake. Echter had ik ook deze morgen weer last van misselijkheid en at ik wederom niet mijn hele bakje havermout leeg en vulde ik het aan met een mandarijntje in de trein. Eenmaal op kantoor was het weer een drukke dag als gewoonlijk en at ik ook zoals gewoonlijk een bakje yoghurt tussen de middag, dat blijft lekker en verveelt me nog steeds niet. Omdat het druk was duurde het even voor ik thuis was maar eenmaal thuis kon ik gaan koken waar ik al dagen zin in had, roerbak groente met mihoen, kip en satesaus. Vroeger at ik dit bijna wekelijks maar op een een of andere manier had ik al tijden geen mihoen en satesaus meer gegeten en zoals je dan ook zult begrijpen heb ik mijn bordje tot op de laatste krummel leeg gegeten. Na het eten was het al laat maar wilde ik af van alle troep uit de kerstpakketten en fietste ik nog even snel langs de AH om het een en ander bij de Voedselbank te brengen. Ook ruimde ik gelijk mijn gangkast op en gaf ik de producten die ik nog wel had een mooi plekje, waarna ik mijn bed in dook. 

Foto

Donderdag 19 December
Vandaag sta ik extra vroeg op en ontbijt ik met een bakje havermout en race ik naar het station waar ik op zoek ga naar de Runner’s World. Helaas blijkt het blad nog niet in de winkel te liggen en moet ik zeker wel tot 11 uur wachten voor ik hem kan bemachtigen, balen…. In de middag blijken we een kerstlunch te hebben waar ik helaas niets mag, en eerlijk gezegd vind ik het wel vreemd dat ze wel rekening houden met mensen met een lactose intolerantie, maar goed dat terzijde. Na de lunch krijg ik via Instagram en whatsapp de nodige foto’s binnen van de Runner’s World en dat maakt me alleen nog maar nieuwsgieriger. Helaas is het heel druk op kantoor en kan ik uiteindelijk pas iets voor 7’e het blad bemachtigen op Schiphol. Van Schiphol ging ik vervolgens door naar Genki het sushi restaurant waar we uit eten zouden gaan de Paul’s zus, zwager, nichtje en haar vriend. Om 8 uur zou de 2de ronde beginnen en ik rammelde. Helaas waren we pas om 9 uur compleet en was ik al een beetje over m’n honger heen, maar toch heb ik lekker genoten van alle sushi! 

Foto

Vrijdag 20 December
Blegh ik heb geen zin om te werken, maar gelukkig is het de laatste dag van de week. Bij het opstaan ben ik een beetje misselijk dus ik besluit als ontbijt een boterham met Nutella te nemen in plaats van een bakje havermout. OP kantoor wil ik het liefst aan iedereen de Runner’s World laten zien natuurlijk maar ik weet dat de reacties niet zullen zijn wat ik zou hopen dus besluit ik hem keurig in mn tas te houden. Tussen de middag ga ik met 2 collega’s lunchen bij de nieuwe Bagel & Beans in Hoofddorp waar ik geniet van een broodje dat wel lang op zich laat wachten. Eenmaal uitgegeten blijken we wel 2 uur lunchpauze te hebben gehouden, oeps….  Eenmaal terug op kantoor is het druk, heel erg druk, er is iets bedacht wat op stel en sprong moet gebeuren met als gevolg dat ik tot kwart over 7 op kantoor zit en dat terwijl we naar de verjaardag van mijn schoonvader zouden gaan…. Uiteindelijk komen we daar om 10 uur aan en at ik in de trein een bakje alpro yoghurt en een warme choco van de starbucks. Geen ideale avond maaltijd, maar soms is het niet anders. 

Foto

Zaterdag 21 December
Hoewel ik al redelijk vroeg wakker werd van neefje Senne die ook bij mijn schoonouders bleef slapen viel ik toch nog in slaap waarna we om 10 uur onder de douche sprongen. Eindelijk werd ik warm want hoewel we onder 5 dekens lagen en ik al in een lange broek en shirt met lange mouwen sliep blijft het altijd heel koud in de logeerkamer van mijn schoonouders. Het ontbijt had ik natuurlijk zelf meegebracht en dus at ik een bakje havermout, al ging het met veel moeite, nog steeds een beetje misselijk. Na het ontbijt gingen we op pad om snowboard schoenen voor Paul te scoren. Na 3 winkels en heel wat uren later vond hij uiteindelijk de perfecte schoenen. Inmiddels was het al over 4’e en moesten we ook nog kerstcadeau’s kopen en dus schoot ik in de stress. Gelukkig konden we uiteindelijk het een en ander kopen maar helaas slaagde we niet voor alles. Inmiddels rilde ik van de kou en zat ik met blauwe handen en voeten in de trein. Eenmaal terug in Amsterdam stelt Paul voor dat ik maar snel onder de douche spring om warm te worden terwijl hij naar de AH gaat om boodschappen te doen en te koken. Gelukkig werd ik van de spaghetti heerlijk warm en als klap op de vuurpijl namen we ook nog warme choco met slagroom al zaten we daar zo vol van dat we de reep tony’s niet meer hebben aangeraakt! 

Foto

Zondag 22 December
Hoewel vandaag een duurloop van 2 uur en 10 minuten op het programma staat duurt het tot half 11 voordat we ons bed uit komen en onder de douche springen. Na het ontbijt met havermout op de appeltaart manier en heel wat motiverende teksten tegen mezelf besluit ik toch maar te gaan rennen. Hoewel ik er eerst wel even in moet komen ben ik er na een kilometer of 10 helemaal in en blijk ik na 2 uur en 10 minuten bijna een halve marathon te hebben gelopen. Ik besluit nog even een minuutje extra te lopen zodat ik officieel een halve heb gelopen en beklim vervolgens snel de 3 trappen omhoog en drink thuis een glas chocolademelk. Chocolademelk is een heel goed herstel drankje heb ik geleerd en ook nog eens heel lekker, dus echt geen straf! Ook neem ik stiekem nog een paar stukjes chocolade waarna ik ga douchen. Eenmaal weer schoon begin ik met het inpakken van de kerstcadeautjes. Ow wat vind ik inpakken toch leuk! Ik zou wel fulltime inpakster willen worden! Na het inpakken spring ik op de fiets naar Paul die voor me heeft gekookt, gebakken aardappeltjes met een duitse biefstuk en groente, jummie! Na het eten kijken we de film Defiance met Daniel Craig, een aanrader, zeker on het genot van Tony’s. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.