My Weekly Food Diary

31.12.2013
Zoals iedere week ook vandaag weer een weekly diary. Deze week met natuurlijk heel veel kerstfood en wat minder beweging dan normaal, oeps! Deze week at ik maar 1 avond thuis dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Deze week was natuurlijk een speciale week dus zijn er ook extra veel foto’s gemaakt, dus lees en kijk gezellig mee! 
Maandag 23 december
Vandaag krijg ik mijn Nike Fuelband en dat is ook meteen de enige reden om mijn bed uit te komen. Met een boterham met nutella achter de kiezen fiets ik naar het station en neem ik de trein naar kantoor.
Eenmaal op kantoor heb ik binnen een uur het doosje waarvoor ik kwam, mijn fuelband. Een aantal collega’s zijn inmiddels nieuwsgierig en met de 4 mensen die op mijn verdieping aanwezig zijn achter me, sluit ik de band aan. Zonder er nog te veel over te vertellen kreeg ik vandaag geweldig nieuws waar ik mijn handtekening onder kon zetten. Lunchen doe ik vandaag in de bus met 4 sneetjes brood met pindakaas en nutella en op het winkelcentrum van Hoofddorp probeer ik de laatste kerstinkopen te doen, uiteindelijk niet geheel succesvol. op kantoor eet ik een paar mandarijntjes en probeer ik zoveel mogelijk werk te verzetten in mijn eentje aangezien al mijn legal collega’s op vakantie zijn. Uiteindelijk weet ik om 8 uur te ontsnappen en ga ik op schiphol nog op zoek naar de nodige cadeau’s en haal ik daar een salade met quinoa voor in de trein. Eenmaal thuis staat er nog een 10 km op het programma die ik zonder mijn fuelband zou hebben geskipt, maar nu toch doe. Eenmaal klaar duik ik snel mn bed in, ik ben kapot.
Dinsdag 24 december
Vandaag werk ik thuis en dat betekend normaal dat ik pas om 5 voor 9 uit bed hoef te rollen. Vandaag echter niet, ik heb vrijwel geen eten meer in huis en dus besluit ik om al voor het werk naar de AH te lopen voor de booschappen en natuurlijk de nodige fuelpoints ;). Eenmaal thuis ontbijt ik met 3 boterhammen met Nutella en ga ik aan de slag. Rond 11 uur komt mijn vriend langs om zijn cadeau’s in te pakken voor kerst, waarna ik weer vrolijk verder werk. Vandaag mogen we om 1 uur stoppen en daar maak ik dankbaar gebruik van. Gelijk om 1 uur spring ik op de fiets naar Poptasi om de bestelde macarons op te halen en gelukkig mag ik er een proeven voor onderweg, want hemel wat zijn ze lekker!
Thuis ga ik na een warme douche aan de slag met mijn haar en make-up voor kerstavond. Rond 4 uur is mijn vriend er en gaan we richting mijn ouders. Op het menu staat vooraf carpaccio waarna we gaan gourmetten. Naast de reguliere stukjes vlees is er bijvoorbeeld ook eend en hertenbiefstuk, jum! Quatoetje heeft mijn moeder zich uitgeleefd met chocolade, bonbons en ijs en met een dikke gevulde buik kijken we all you need is love, pakken we de cadeautjes uit en eten we Macarons, wat een top avond!
Woensdag 25 december
Voor het eerst ben ik met mijn vriend bij mijn ouders blijven slapen. We wonen zo dichtbij dat het normaal niet nodig is maar voor het kerstontbijt maakte we nu een uitzondering. Met kerst hoort het familiekerstbrood er bij en zo dus ook deze ochtend. Na het ontbijt gaan we naar huis en schiet ik in de kleding stress voor die avond. Na een uurtje stress en ontplofte kledinkast heb ik een outfit en duiken we de keuken in om voor mij iets te eten te maken. We vieren kerst bij een tante van mijn vriend en gezien mijn glutenallergie dien ik mijn eigen eten mee te nemen. Gelukkig maken we iets lekkers en gewapend met Tupperware en een koeltasje gaan we op weg naar Egmond. Omdat de tante van mijn vriend vlakbij het strand woont besluiten we eerst even uit te gaan waaien op het strand. Het is koud maar ooh zo lekker op het strand en halverwege trakteren we onszelf op een warme choco en neemt mijn vriend nog een heerlijk ruikende pannenkoek. Na de wandeling komen we aan bij zijn tante en er het grootste deel van de familie al aanwezig. Met ruim 40 man is het gezellig druk en vliegt de tijd voorbij. Voor we het weten is het etenstijd en schiet de stress toe als de tante geen magnetron blijkt te hebben. Uiteindelijk warmen we mijn kerstmaal op in een wokpan waarna ik kan beginnen aan mijn kerstmaaltje. Rond een uurtje of half 9 begint het gezelschap een beetje leeg te stromen en druppelt iedereen naar huis, dus wij ook. Op de terugweg maken we nog een stop bij de mac voor een Mac Flurry waarna we echt naar huis gaan. Thuis ben ik zo rozig als ik weet niet wat door de strandwandeling en val ik zo in slaap.
Donderdag 26 december
Het is al weer tweede kerstdag en vandaag staat er op een diner met mijn ouders na niets op het programma en dus slapen we uit. Nu slapen we wel vaker uit, maar dit was echt ons nieuwe record. Hoe laat we precies uit bed kwamen weet ik niet eens meer maar om 3 uur zaten we pas aan ons kerstontbijt, al was er weinig ontbijt meer aan natuurlijk om die tijd. Met brood, een gekookt eitje, kerstbrood en fruit genoten we van ons ‘ontbijt’ waarna ik aan de slag ging met mijn haar en make-up en mijn vriend zich in zijn pak hees. Om kwart voor 5 waren we er klaar voor, mijn vriend maakte nog wat foto’s en daarna gingen we richting mijn ouders. Mijn moeder was zo lief om alle dagen haar auto aan ons uit te lenen zodat we niet met het openbaar vervoer van hot naar her hoefde te gaan. Bij mijn ouders deden we een drankje, waarna we richting Mijdrecht gingen voor het diner. Mijn ouders hadden gekozen bij Hotel Mijdrecht te eten waar een kerstdiner was en waar ze rekening hielden met mijn gluten. We begonnen de avond met een kerstcocktail en daarna een bospaddenstoelensoep met gekonfijte eend. Vervolgens was er een koud buffet waar ik vooral koos voor de zalm, want hemel wat was die lekker! Als hoofdgerecht nam ik rode kool met stoofvlees en polentafrietjes.Bij het eten dronk ik 2 glazen witte wijn, voor mijn doen was het dus een wilde avond met 3 glazen alchohol, maar op dit soort avonden vind ik dat altijd super lekker en gezellig! Bij de toetjes ging ik los en nam ik een chocolade mouse en 2 bolletjes ijs. Mijn vader bracht ons na het eten naar huis waar we al weer snel in slaap vielen. 
Vrijdag 27 december
Mijn vriend moet vandaag werken en ik ben verplicht vrij omdat ons kantoor dicht is. Ik besluit te ontbijten met een bakje yoghurt met fruit en muesli. Omdat ik sinds ik werk niet meer zo makkelijk een dagje weg kan met mijn moeder hebben we vandaag besloten om te gaan lunchen en shoppen. Voordat ik met mijn moeder heb afgesproken moet ik toch echt even gaan hardlopen, niet alleen omdat het in mijn schema staat maar ook voel ik me een beetje vies van al dat kersteten en bewegen is dan de enige manier om me weer een beetje lekker in mijn lichaam te voelen. Ik loop uiteindelijk 10 kilometer op een lekker tempo maar moet erna wel een beetje opschieten om op tijd bij mijn moeder te zijn. We hebben besloten te gaan lunchen bij de Bagel & Beans op de Keizersgracht omdat ik dan ook gewoon lekker een [glutenvrije] bagel kan eten. Zoals altijd ga ik voor de bagel met prochuttio en daarbij bestel ik een latte machiato met soja melk.  Na de lunch gaan we naar de Bijenkorf waar we opzoek gaan naar een warme jas voor mij, het moet nu namelijk maar eens afgelopen zijn met die blauwe nagels van de kou. We vinden uiteindelijk een Gaastra jas in de uitverkoop, origineel kost hij 380 euro maar hij is nu met 50%, alsnog een hele hoop geld, maar warm is ie zeker. Alleen echt zeker van de jas ben ik niet maar door de grote drukte in de winkel besluit ik hem te kopen en er thuis nog even goed naar te kijken. Als we op de schoenen afdeling lopen krijgen we een bon voor een gratis manicure en we besluiten het gelijk te gaan doen. Onze nagels worden gevijld en er wordt een mooi transparant lakje opgedaan, heerlijk! Na de Bijenkorf lopen we nog een klein stukje de Kalverstraat in en zie ik bij Costes 2 hele mooie broeken met lederen coating in het rood en grijs/groen die zijn afgeprijsd en nu nog maar 19,95 zijn. Ze zitten perfect en dus neem ik ze beide mee, helemaal top! Van de Costes gaan we naar huis met de tram. Bij mijn ouders is er nog zo veel over van kerst dat we een derde kerstdag maaltijd maken met o.a. ossehaas, asperges en nog veel meer. Na het eten ga ik met de auto naar huis want die heb ik de volgende dag nodig. 
Zaterdag 28 december
Vandaag ga ik naar snowworld met mijn vriend en om 10:30 vertrekken we vanuit Amsterdam richting Zoetermeer. Vorige week heeft mijn vriend nieuwe snowboard schoenen gekocht en die moeten natuurlijk getest worden! Voor mij is het al weer 3 jaar geleden dat ik voor het laatst op de skie’s stond en was het dus weer even wennen. Na 2 afdalingen te moeten wennen zit ik er weer helemaal in en zou ik het liefst een lange afdaling maken in Oostenrijk. De 2 uur vliegen voorbij en de kriebels om op wintersport te gaan zijn ontzettend groot, we besluiten volgend jaar met een groepje vrienden op wintersport te gaan aangezien mijn vriend in januari al met vrienden gaat en het anders wel een beetje dubbelop zou worden. Na het skieen duiken we de apres ski bar in om wat te gaan eten en drinken. Helaas ben ik zo dom geweest om niets mee te nemen en wordt het voor mij dus een heel klein bakje sla en een warme choco met slagroom terwijl mijn vriend aan een groot bord met friet en sate zit. Het grote nadeel van die stomme gluten is dat er in dit soort eetgelegenheden maar bar weinig glutenvrij te vinden is. Na het eten keren we terug naar huis waar ik nog een sneetje krentenbrood neem. Van mijn vriend mag ik kiezen wat ik wil eten en stiekem heb ik wel trek in pizza dus gaan we naar De Italiaan in Amsterdam waar je glutenvrije Pizza’s kan bestellen maar helaas blijken ze al helemaal vol te zitten. Dus besluiten we onze favoriete sushi tent te bellen, Genki, maar dit zit ook al vol, net als Sumo. Gelukkig blijken we nog wel terecht te kunnen bij Shabu Shabu. Daar gaan we los op de sushi, en wat is dat toch heerlijk! Als toetjes halen we weer eens een Mac Flurry, gewoon omdat het kan. 
Zondag 29 december
Voor een zondag gaat de wekker al relatief vroeg want vandaag is het tijd voor de kerstloop in Amstelveen een thuiswedstrijd dus. Ik ontbijt met havermout met daarin banaan en een kopje thee waarna we in de auto springen naar Amstelveen. Het parcours bevat veel stukken van het Amsterdamse bos waar ik vroeger trainde toen ik nog in die buurt van Amstelveen woonde en dat maakt het voor mij natuurlijk wel heel erg leuk. Bij aankomst is Samantha er al en haal ik snel mijn startnummer op. Bij de start staan we gezellig te kletsen en voor we het weten klinkt het startschot al. Had ik eigenlijk bedacht samen met Samantha een dele te lopen, door de schrik van het shot ben ik weg voor ik er erg in heb en loop ik als een dwaas de eerste 2 kilometers op 4 min per kilometer…. oeps! Over het verdere hoe en wat van de race zal ik later nog meer vertellen maar uiteindelijk kwam ik in een nieuw PR van 51:00 schoon over de finish lijn waar mijn lieve vriend direct stond te wachten! Dit was mijn beste finish ooit, gelijk in de armen van mijn vriend lopen! Na nog even mijn oude buurtje te hebben laten zien aan mijn vriend rijden we naar mijn ouders om te douchen en te eten. Ik maak een eiwitshake, hierover zal ik ook later weer meer vertellen, maar na wedstrijden en trainingen langer dan 20 kilometer ga ik deze shakes voortaan gebruiken om sneller te herstellen voor mijn spieren. Na de shake spring ik onder de douche en wat is het toch heerlijk om te douchen na het hardlopen buiten in de kou. Eenmaal weer in kleding eet ik nog 2 sneetjes krentenbrood waarna we naar het winkelcentrum van Amstelveen gaan om mijn pas gekochte Gaastra jas toch maar terug te brengen en nog een beetje verder te winkelen. Uiteindelijk vinden we geen nieuwe jas maar wel super leuke enkellaarsjes op de kledingafdeling van de Zara en een super leuk Costes jasje. Beide zijn ze in de uitverkoop, how I love Sale! Na het winkelen hebben we honger en besluiten we bij mijn vriend te gaan koken. Bij hem thuis is een van zijn huisgenoten er met 2 vrienden die er ook bijna wonen zo vaak als dat ze er zijn en dus maken we een hele grote pan met spaghetti. Een paar weken terug oefende we al op dit gerecht waar we toch wat speciaals en gezonds van maken. Het viel ook gelukkig erg in de smaak en na het eten ging ik naar huis want stiekem was ik toch wel erg moe van het lopen van mijn PR. Thuis plof ik op de bank met een warme choco met slagroom en een reep Toblerone en oeps beide gingen helemaal op. Op een een of andere manier krijg ik hele erge zoete trek als ik Borgen kijk, mijn nieuwe verslaving. Na 3 afleveringen dook ik maar snel mijn bed in en viel ik al snel in slaap. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.