My Weekly [Food] Diary

10.12.2013
Zoals iedere week, ook deze maandag weer een weekly food diary met deze week een lach en een traan een film en natuurlijk een heerlijk avondje die bijna weg waaide. 

Picture

Maandag 2 December:
Wat lag ik heerlijk in mn bed en wat was het weer eens lastig om er uit te komen. Ik begon de dag met een bak havermout met stukjes appel die ik nog over had uit de vulling van de Appeltaart. Vroeger at ik havermout altijd met appel, maar op een een of andere manier was ik hier al een tijdje mee gestopt en hemel, waarom?! Dit is goddelijk! Eenmaal op kantoor hing er een verschrikkelijke lucht en om 10 uur kregen we de melding dat het gebouw werd ontruimd en dat we allemaal thuis moesten gaan werken. Eenmaal op Rai had ik het gevoel alsof ik aan het spijbelen was, het voelde gewoon echt heel onnatuurlijk om op dat tijdstip door de stad te fietsen. Ik besloot uiteindelijk bij de Yoghurt Barn te gaan werken zodat ik met vriendinnetje Zowy kon lunchen. Wat een heerlijke plek is dat om te werken zeg, dat ga ik vaker doen als ik thuis mag werken! Ik dronk een coffee latte met soja, heel veel koppen thee en nam een choco caramba. Eenmaal thuis wilde ik graag een kopje soep eten alvorens ik zou gaan hardlopen, maar de soep die ik had uitgekozen, tomatensoep uit blik glutenvrij, was echt verschrikkelijk scherm en niet wat ik er van gehoopt had. Ik besloot uiteindelijk maar een paar boterhammen met Nutella te nemen en te gaan lopen. Tegen het lopen in het donker zag ik een beetje op, ik ben eerlijk gezegd een beetje bang om in het donker te lopen, maar uiteindelijk ging het heel erg lekker. Eenmaal thuis dook ik natuurlijk al snel onder de douche en at ik nog een bakje yoghurt, ja eiwitten na de training he? Na nog even met mn moeder te hebben gebeld ging ik al snel naar mn bedje al was het inmiddels al weer half 11, niet zo vroeg als ik me had voorgenomen. 

Picture

Dinsdag 3 December
Blegh na een heerlijke dag te hebben thuisgewerkt had ik geen zin om naar kantoor te gaan maja, wat doe je er aan? Dus zat ik om kwart over 7 al weer aan mn havermout met appel, want die blijft er voorlopig weer even in! Op kantoor was dinsdag een drukke dag met een aantal vergaderingen. Rond een uurtje of 11 at ik 2 mandarijntjes en zoals gewoonlijk at ik als lunch een bakje yoghurt. Tijdens een van de overleggen is het bij ons gebruikelijk om taart mee te nemen en deze week was het mijn beurt. Het was ook daarom dat ik zondag 2 taarten had gebakken, dan wist ik immers zeker dat ik wel iets over zou hebben. Uiteindelijk was het een halve cheese cake die erg in de smaak viel. De hele dag had ik al zin om te gaan hardlopen met de urban runners run in het Vondelpark en toen het eindelijk 6 uur was en tijd was om naar uit te gaan wist ik dan ook niet hoe snel ik naar huis moest gaan. Nou wat er die avond gebeurde is jullie inmiddels bekend en niet veel later lag ik dus met een kapotte knie op de bank en hardlopen was even niet zo verstandig. Uiteindelijk besloot ik de keuken in te duiken om pasta pesto uit de vriezer op te warmen en vervolgens pepernoten te gaan bakken. Uiteindelijk bestede ik mijn tijd dus nog best wel nuttig! Omdat ik erg geschrokken en moe was ging ik uiteindelijk op tijd naar bed maar van slapen kwam het niet en ik sluit uiteindelijk hooguit 2 uurtjes…..

Picture

Woensdag 4 December
Na 2 uurtjes slaap was naar kantoor gaan niet hetgeen waar ik zin in had en dus was het dag 2 in rij dat ik me met moeite uit bed sleepte. De havermout met appel was heerlijk wat een hoop goed maakte. In de trein dronk ik mn kopje thee en op het werk sleepte ik mezelf voort en ben ik niet mega productief geweest. Tussen de middag was er bijna niemand op kantoor en besloot ik een poging te wagen mijn favoriete broek die de avond ervoor was gesneuveld, maar zoals ik had kunnen verwachten hadden ze de broek natuurlijk niet meer bij de Primark. Toen maar weer snel terug naar kantoor gegaan, waar ik wederom verder slofte en half in slaap viel. Gelukkig had ik een leuk etentje in het vooruitzicht maar anders was ik direct na mn werk mn bed in gedoken. Na het werk ging ik dus uiteten, ik had namelijk afgesproken met een oud-collega van Eyeworks die ik al veel te lang niet meer had gezien. We spraken af bij Zushi, zoals je al wel kunt raden een sushi tentje die vlak bij de Munt ligt. Het was echt heerlijke sushi maar ook was het mega gezellig en hebben we naar hartenlust bij kunnen praten. Na het etentje was ik toch echt wel heel erg moe en dook ik na een belletje met mn mams al snel mn bed in. 

Picture

Donderdag 5 December:
Jaaaa eindelijk is het sinterklaas! Ik stond extra vroeg op om een klein stukje te gaan hardlopen en te kijken of mijn knie het voldoende zou doen voor de bruggenloop van zondag en gelukkig ging het behoorlijk goed en liep ik uiteindelijk toch een nette 7,5 km in 45 minuten. Na het hardlopen ging ik aan de havermout met appel maar voor de gelegenheid had ik er ook een paar pepernoten door een gedaan. Op kantoor bleek al snel dat de storm het hele trein verkeer plat zou gaan leggen en ik besloot te lucnhen met wat fruit en een mini reepje tony’s. Om half 3 hield ik het voor gezien en probeerde ik vanuit Hoofddorp naar Sloterdijk te gaan waar vandaan al geen treinen meer reden. Na een uurtje of 2 kwam ik uiteindelijk aan op Sloterdijk en besloot ik te crashen bij de Starbucks. Daar dronk ik een caramel hot chocolat met slagroom, jummie! Ook had ik nog een Glutenvrije koek in mn tas die ik op smikkelde. Helaas bleek al snel dat ook de bussen niet reden en dus regelde we, mijn vriend en ik, een ligt van mn zwager naar Heerhugowaard waar we uiteindelijk om half 8 aankwamen. Echter hadden we in de tussentijd ook al wat lopen snacken op het station dus de rijst met groente bij mn schoonmoeder heb ik amper gegeten. Tijdens pakjes avond at ik natuurlijk de nodige pepernoten die ik zelf had gebakken en at ik ook nog wat chocolade muntjes. Eenmaal thuis om 12 uur ging het licht vrijwel direct, ik was kapot! 

Picture

Vrijdag 6 December
Vandaag begon zoals gewoonlijk met een bakje havermout en de tegenwoordig gebruikelijke stukjes appel. Eerlijk gezegd stapte ik een beetje met mn verkeerde been uit bed want uiteindelijk duurde het tot half 11 tot ik een beetje gezellig werd. Waarschijnlijk kwam het ook gewoon door al het gedoe van de dag ervoor en de uren die ik bezig ben geweest om naar Sinterklaas te komen. De rest van de dag op het werk was niet anders dan anders en tussen de middag at ik dan ook zoals gewoonlijk mijn bakje yoghurt. Door mazzel kon ik al om 5 uur weg en ging ik als een speer naar huis omdat we naar de film zouden gaan en ervoor nog even zouden gaan eten. Uiteindelijk hebben we een heerlijke burger bij de Burger Bar gegeten, heerlijk dus maar wel heel voedzaam! Na het eten gingen we naar de film. Ik had de film Captain Phillips uitgekozen en wow wat was dat een mooie film, volledig aangeslagen en ontroerd ben ik de zaal uit gelopen en ook mijn vriend vond het een super goede film. De film is dus een echte aanrader! Na de film moesten we natuurlijk onze traditie in stand houden en haalde we nog een Mac Flurry. 

Picture

Zaterdag 7 December
Toen ik wakker werd had ik zin in Jus d’orange dus eenmaal wakker haalde ik een fles jus bij de Ap waarna ik een hele liter opdronk bij mijn Havermout. Na te hebben ontbeten ging ik opweg naar mijn ouders waarmee ik op fietsen jacht zou gaan. Mijn fiets was immers niet ongeschonden uit mijn meeting met de scooter gekomen en ik had een mooie op internet gezien. Daarnaast was de fietsenwinkel bij winkelcentrum Hoofddorp en heb ik dus ook nog een beetje kunnen shoppen. Uiteindelijk heb ik alleen wat kleine dingen bij de blokker en Action gekocht voor in huis, zoals wasmiddel enzo. De fiets was super mooi maar aangezien ik midden in de stad woon blijf ik het een beetje eng vinden om een gloedje nieuwe fiets te kopen, dus ik denk er nog even over na. Eenmaal na het winkelen thuis bij mn ouders ging mn moeder heerlijke groentesoep maken terwijl ik hun kerst chocolade aanviel. Ik hou van chocolade zoals jullie weten maar met kerst lijkt dit nog wel extra te zijn. Rond een uurtje of 7 aten we de groente soep en oh wat was die weer lekker, ik ben echt dol op soepjes van mijn moeder! Na het eten bracht mijn vader me naar huis waar ik gelijk mijn huis in kerstsfeer omtoverde. De kerstboom werd gezet en ondertussen at ik een zak magnetron popcorn. Omdat ik de volgende dag al weer op tijd op moest maakte ik het niet te laat en ging ik om 11 uur slapen.

Picture

Zondag 8 December
Jaa, de dag van de Bruggenloop! Ik begon natuurlijk met een bakje havermout maar ook een kop koffie. Na mn ontbijt ging ik douchen en pakte ik mijn tas in, niet alleen voor de bruggenloop maar ook voor mijn tripje naar Emmen waar ik heen zou gaan na de wedstrijd. Eenmaal alles ingepakt ging ik op looppas naar de metro om er zeker van te zijn nog even tijd te hebben om een bekertje Starbucks te halen op het station. Zo gezegd zo gedaan en dus zat ik met een Toffee Nut Latte in de trein naar Rotterdam. Over de bruggenloop zelf zal ik later nog ene verslag plaatsen dus ik zal het niet te uitgebreid vertellen, maar men wat was het gaaf en gezellig! Samen met vriendinnetje Sam liep ik over de finish en ik heb nog nooit zo gezellig een wedstrijd gelopen, heerlijk! Na de loop moest ik op weg naar Emmen maar eenmaal op Rotterdam Centraal bleken er geen treinen te rijden naar Emmen…. Op rotterdam Centraal kwam ik ook nog mede blogger Jasmine tegen en we besloten samen een warme en welverdiende choco te drinken bij de Starbucks. Honger had ik totaal niet en uiteindelijk bleek ik met mijn baas mee te kunnen rijden en dus at ik alleen nog een klein reepje Tony’s in bad in het hotel in Emmen. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.