New, New Balance

19.12.2013
Vorige week ontving ik een pakketje, een heel leuk pakketje wel te verstaan. In het pakketje zaten New Balance hardloopschoenen, model 1080v4. Als Dreamteam lid ben ik namelijk voor een paar maanden gesponsord New Balance atleet en om die reden werd ik verwend met deze schoenen. 
Hoewel ik eigenlijk al een maand zou moeten trainingen op New Balance schoenen gooide mijn afwijkende schoenmaat even wat roet in het eten waardoor ik iets langer op ze moest wachten. Zodra ik het pakketje opende deed ik de schoenen dan ook aan want op deze schoenen moeten heel wat kilometers gelopen worden en dan kunnen ze maar beter goed ingelopen zijn! 

Het model 1080v4 is een neutrale schoen met veel vering die toch nog erg licht aan voelt. Mijn eerste indruk was gelijk dat ze heel comfortabel zaten en ik was dan ook benieuwd of ik net zoals in mijn Nike schoenen blaren zou krijgen tijdens het lopen. Het was gisteravond dan ook tijd om er voor het eerst 10 kilometer op te lopen en hoewel ik nog de nodige spierpijn had als aandenken aan de halve marathon leek het wel alsof ik door het Vondelpark heen vloog, Na afloop van het rennen had ik 1 blaar, maar dat was er een die ik zondag al had en dus nog niet helemaal genezen was. Qua blaren heb ik dus goede hoop dat ik met deze schoenen een heel eind ga komen en ook qua comfort heb ik niets te klagen! 

Vooral de balans van de schoen vind ik erg prettig, maar dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat New Balance is begonnen als bedrijf die zooltjes maakte om mensen meer balans te geven tijdens het lopen. Deze balans werd geïnspireerd op de voet van een kip. Pas later werden er ook schoenen gemaakt. 

Misschien kenden je New Balance nog niet zo goed als hardloopmerk maar meer voor casual producten, echter zijn ze juist begonnen als sport merk en sponsoren ze ook grote sport evenementen en teams zoals HET hardloop team van Nederland team TDR! 

Voor een wedstrijdschoen zijn ze aan de zware kant maar ik kan verklappen dat we voor de marathon andere schoenen krijgen dus ook dat komt helemaal goed!

Wil jij ook een paar hippe New Balance schoenen? Neem dan eens een kijkje op de website of Facebook pagina van New Balance. 

Op welk merk schoenen lopen jullie? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.