Nike Fuelband SE

31.12.2013
Toen een paar jaar geleden de eerste Nike Fuelband werd gepresenteerd werd ik verliefd. Hoe graag ik de band ook wilde hebben, in Nederland werd hij niet verkocht en ook de prijs lag voor mij als destijds nog student, wel erg aan de hoge kant. Maar toen onlangs de Nike Fuel Band SE werd gepresenteerd hield ik het niet meer en bestelde ik hem!
Ik had hem al een tijdje op het oog, de Nike Fuelband SE met rose goude sluiting. Niet alleen was het probleem dat hij niet in Nederland te koop is, hij is ook nog eens behoorlijk aan de prijs voor een hebbendingetje, want ja veel meer dan dat is het nu eenmaal niet. Toch wilde ik hem hebben en besloot ik hem op 5 december te bestellen.

Omdat de Nike Fuelband SE niet te koop is in Nederland moest ik een list verzinnen om hem toch te kunnen kopen en het liefst via Amerika aangezien me dat veel geld zou schelen. Gelukkig is de holding van het bedrijf waar ik werk in Santa Cruz, California gevestigd en heb ik dagelijks contact met mijn collega’s daar. Al vader hoorde ik van andere collega’s dat zij wel eens producten bestelde en deze lieten bezorgen bij Amerikaanse collega’s op kantoor en dus contacteerde ik ook een collega met de vraag of dat mogelijk was. Nu het aflever adres was geregeld was het tijd voor het bestellend, de grootste hobbel bleek achteraf want Nike US accepteert geen Europese Creditcards waardoor ik minstens 30 minuten aan de lijn heb gehangen met Nike. Eind goed al goed want uiteindelijk was hij besteld. 

Omdat verzenden via de US toch nog wel prijzig is besloot ik een week langer geduld te hebben zodat een collega die toch op reis naar onze holding was hem voor me mee kon nemen. Nog even was ik bang dat ze het zou vergeten maar afgelopen maandag was hij daar dan, mijn Nike Fuel Band! De afgelopen weken had ik al meerdere collega’s erover verteld en toen ik hem uitpakte en aansloot stond er dan ook een groepje geïnteresseerde gadgets minded mannen om me heen. 

Wat je er mee kunt?
De band houdt de hele dag door de bewegingen bij die je maakt. Zo kun je aan het einde van de dag precies zien hoeveel je hebt bewogen. Je stelt jezelf een dagdoel in fuelpoints en het is natuurlijk de bedoeling dat je dit doel haalt en het liefst er nog behoorlijk overheen gaat. Daarbij kun je ook move reminders instellen waardoor je de hele dag door wordt gemotiveerd en herinnerd om te bewegen. 

De stand so far
Doordat ik de band kreeg in de week van kerst ben ik tot op heden er niet bijster actief mee geweest en heb ik met kerst met moeite mijn doelen van 2500 fuel points weten te behalen. Niet zo gek als je bedenkt dat ik op tweede kerstdag pas om half 3 mijn bed uit kwam….. Maar tot op heden is het gelukt! Mijn meest actieve dagen tot op heden waren afgelopen vrijdag en zondag. Op beide dagen liep ik hard en ging ik erna winkelen en dat zie je direct terug in mijn grafieken. 

Blij?
Ja zeker, ik ben verschrikkelijk blij met de band en het houdt me heel erg gemotiveerd om te bewegen. Vond ik het vorige week nog een ramp om de vuilnis weg te gooien, nu loop ik maar wat graag van 3 hoog naar beneden, naar de vuilnisbak en weer naar 3 hoog! Wat ik wel jammer vind is dat het sociale aspect mist doordat ik maar 1 nike+ connectie heb met een fuelband. Dus mocht jij een band hebben, let me know!

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.