Recept: Glutenvrije Cheesecake

07.12.2013
Tot afgelopen zaterdag had ik heel wat punten cheesecake in mijn leven gegeten, maar nog nooit had ik zelf een cheesecake gebakken. Omdat ik toch de keuken in dook om een taart te bakken, was dit een mooi moment om te experimenteren. En een geslaagd experiment kan ik wel zeggen, dus bij deze het recept!

Stacey en zich houden aan recepten zijn altijd 2 moeilijke dingen, dus ook dit keer ging ik op zoek naar verschillende glutenvrije recepten waarna ik uiteindelijk van alles combineerde en tot het volgende resultaat kwam.De cheesecake is goed bevonden door vriend lief, m’n vader, schoonzus en manager dus je kunt hem gerust uitproberen.Wat heb je nodig:

  • 200 gram monchou
  • 250 gram slagroom
  • 200 gram Glutenvrije biscuitjes, je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje klop-fix [kun je eventueel ook weg laten]
    Bereidingswijze
  1. Leg op de bodem van je vorm een velletje bakpapier
  2. Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze tot gort met een deegroller. Je mag heerlijk je frustraties uiten op de koekjes want ze moeten goed klein zijn.
  3. smelt 60 gram boter in een pannetje of in de magnetron
  4. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter
  5. Bedek de bodem van je springvorm met dit mengsel en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Plaats de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast
  7. Klop de monchou goed zacht met een mixer of garde
  8. Voeg de suiker, de slagroom en de klopfix toe en klopt dit 1 a 2 minuten
  9. Voeg het mengsel toe in de vorm
  10. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

De taart was zo snel op dat ik er niet eens goede foto’s van heb kunnen maken, sorry! 

Tags: , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter