Weekly [Food] Diary

03.12.2013
Vorige week moesten jullie hem even missen, maar vandaag is het gewoon weer tijd voor een weekly Food Diary! Een week waarin ik wederom niet stil heb gezeten en mijn DDC (dagelijkse dosis chocolade) wederom weer erg hoog was! 

Picture

Maandag 25 November
De week begon zoals gebruikelijk met een bakje havermout en in de trein dronk ik de ook zo gebruikelijke bak met thee. Eigenlijk zou ik in november alle maandagen thuiswerken, maar mijn manager wilde op maandag graag het functioneringsgesprek houden en dus kwam ik naar kantoor. Helaas hoorde ik al binnen een paar minuten dat hij zelf niet van plan was om naar kantoor te komen en dat ik dus net zo goed thuis had kunnen blijven werken…. Jammer want ik had al een beetje slecht geslapen door de spanning voor het gesprek. De rest van de dag ben ik dan ook redelijk chagrijnig geweest. Ik at tussendoor nog 2 mandarijntjes en tussen de middag m’n gebruikelijke bakje met yoghurt, maar ik keek vooral uit naar het moment dat ik naar huis kon gaan. Eenmaal thuis at ik een kopje pompoensoep met 2 sneetjes bruinbrood, waarna ik de sportschool in dook voor een stukje hardlopen. Het ging lekker, maar ik voelde me stiekem wel schuldig dat ik het weekend niet had gelopen. Eenmaal thuis dook ik onder de douche en vertrok ik snel naar mijn vriend om lekker tegen hem in slaap te vallen. 

Picture

Dinsdag 26 November
Na wederom een redelijk slapeloze nacht, toch de spanning voor het gesprek, fietste ik al voor 7’e van het huis van mijn vriend naar mijn eigen huisje. Op dat soort momenten ben ik extra blij dat we maar 3 straten van elkaar vandaan wonen! Ik ontbeet met de standaard bak havermout, maar omdat ik nog wat honger had, besloot ik ook nog een boterham met Nutella te eten, wat is dat toch goddelijk! Eenmaal op kantoor hoorde ik dat mijn collega een cheesecake had gebakken en speciaal voor mij amandel meel had gebruikt, dus ik kon mijn blijdschap niet op, zoals je zult begrijpen! Zoals gebruikelijk at ik tijdens de lunch een bakje yoghurt en om ruimte te besparen at ik geen mandarijnen. Rond een uurtje of 2 was het eindelijk tijd voor de cheesecake en ow hemel wat was die lekker zeg! Na de meeting met taart was het tijd voor m’n functioneringsgesprek waar ik zo gespannen voor was. Gelukkig was het allemaal louter positief! Mijn manager zei erg tevreden te zijn met mijn werk en zelfs zo erg dat hij me extra verantwoordelijkheden en taken wil geven waar ik me op kan gaan richten dus daar ben ik super blij mee! Toen het gesprek was afgelopen was het al weer 5 uur en was het al weer snel half 6 en ging ik richting m’n ouders om daar te eten en aan m’n surprise te werken. M’n moeder was zo lief om al een begin te maken aan m’n surprise en ook nog eens een heerlijk maaltje chili con carne te maken, ook weer een maaltijd die ik niet zo snel voor mij zelf zou maken. Eenmaal thuis maakte ik nog een toetje dat geïnspireerd was op de yoghurt barn met mango, jummie! 

Picture

Woensdag 27 November
Zoals gewoonlijk ging ik vandaag voor de havermout waarna ik voor het eerst sinds tijden met plezier op de fiets naar mn werk stapte, het goede beoordelingsgesprek van de dag ervoor deed me goed. Ook op het werk was ik lekker vrolijk en er heerste vrijwel overal wel een goede sfeer. Ik at tussendoor nog 2 mandarijntjes en als lunch had ik mijn standaard bakje yoghurt met dit keer appel en wat kaneel. Ik was een beetje hyper en kon niet wachten tot ik thuis was en ik lekker kon gaan hardlopen. In de middag at ik nog een stukje chocoladeletter die ene collega van me had verstopt in de la. Eenmaal thuis besloot ik eerst te gaan eten voor ik zou gaan hardlopen en at ik 2 afbak ciabatta’s van Schar [Glutenvrij merk] met ragout [ook weer een speciale glutenvrije]. Na het eten kon ik dan eindelijk gaan lopen en besloot ik omdat het donker was toch maar naar de sportschool gegaan, ik moet namelijk toegeven dat ik hardlopen alleen in het donker een beetje eng vindt…. Maar goed op de sportschool liep ik, ik ging als een speer, ik sprintte zowat en uitiendelijk liep ik 22 km! Eenmaal thuis vond ik dat ik wel een bakje yoghurt met gedroogde vijg en dadels had verdient en smulde ik dat op. Na een kopje thee dook ik uiteindelijk mn bed in, heerlijk. 

Picture

Donderdag 28 November
Uit mn bed komen was vandaag hetgeen waar ik absoluut geen zin in had waardoor ik uiteindelijk met de nodige haast een bakje havermout naar binnen werkte en mijn tanden voor de verandering onder de douche stond te poetsen om tijd te besparen. Eenmaal op station Rai kon ik gelukkig gezellig met collega Angelique in de trein zitten om de laatste details voor het gala feest te bespreken. Op kantoor was het mega druk en ik besloot niet te gaan lunchen aangezien ik om 3 uur weg moest naar Leiden voor een alumni event. Ik at mijn bakje Yoghurt in de trein en haaldebij de Starbucks een Vanilla Latte en bij de AH nog een klein zakje pepernoten die ik in de trein op at. Eenmaal in Leiden had ik afgesproken met Margriet, een oud studie genootje van niet alleen mijn tijd in Leiden maar ook in Maastricht en we hadden een hoop bij te kletsen. Gelukkig waren we veel te vroeg waardoor we alle laatste nieuwtjes en roddels aan elkaar konden vertellen en het voelde weer als vanouds! De presentaties die werden gegeven vond ik mega interessant en ik denk dat er binnenkort ook een artikel hier wordt geplaatst, dus stay tuned! Tijdens de presentaties kreeg ik last van mn buik, maar ik dacht dat ik wellicht honger zou hebben. Echt borrelen bleef ik dan ook niet en ging naar het station om bij de ap wat yoghurt te halen en had zin om nar de sample sale van O my Bag te gaan waarvoor ik door Josianne was uitgenodigd. In de trein verging ik echter van de pijn en zag ik er blijkbaar zo beroerd uit dat mensen een ambulance wilde bellen. Uiteindelijk ben ik van Amsterdam centraal naar Amstel begeleidt door een conducteur en ben ik op Amstel in een taxi gestapt waarna ik direct mn bed in ben gedoken. 

Picture

Vrijdag 29 November
Het is vandaag de dag van het Winter Wonderland Gala en om die reden mag ik lekker thuis werken. Ik begin de dag zoals gewoonlijk met een bakje havermout al krijg ik het met pijn en moeite weg. Tussen het werken door haal ik snel nog wat boodschapjes en doe ik mijn haar en make-up voor het feest. Tussen de middag neem ik een bakje yoghurt met fruit en superfoods en tussendoor nog een rijstwafel met Nutella. Dan is het tijd om naar Amsterdam CS te gaan om mijn vriend op te pikken en richting kantoor te gaan voor de bus naar het feest. Eenmaal op het feest beginnen we met champagne en krijgen we heel veel verschillende hapjes van risotto tot biefstuk alles heel mooi aangekleed en met een heerlijke smaak! Jullie hebben al wat meer over het feest dus ik zal jullie niet te veel er mee gaan vermoeden nu. In ieder geval was het een heerlijke dag en heb ik lekker staan dansen. Vlak voor we met de bus naar huis gingen kregen we nog een espresso die er voor zorgde dat ik in ieder geval wakker bleef tot het Amstel station alwaar we een taxi pakte. 

Picture

Zaterdag 30 November
Na een heerlijk feestje moet ik al betrekkelijk vroeg m’n bed uit omdat vriend lief moet voetballen. Eenmaal thuis waag ik me aan een groene smoothie die erg lekker is door de grote hoeveelheid fruit die ik er in heb gegooid. Vervolgens stap ik op de fiets naar vriendinnetje Zowy die zo lief is geweest een ketting voor me te kopen waar ik naar op zoek was. Eenmaal de ketting op fiets ik door naar de Bagel & Beans waar ik met Josianne en Samantha heb afgesproken om te lunchen. Omdat ik veel te vroeg ben besluit ik een extra grote kop koffie met soya melk te bestellen en zo een beetje wakker te worden. De lunch was super gezellig en ook lekker want ik at mijn favoriete broodje met Italiaanse ham en Cream cheese met zongedroogde tomaten. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten is het al over 2’e. Ik fiets terug langs de AH voor de ingrediënten van de taarten die ik wil gaan bakken, een Appel-speculaas taart en een cheesecake. Na een paar uur in de keuken te hebben gestaan zijn ze klaar en ruikt mijn huis heerlijk naar taart. Precies op dat moment komt mn vriend met de boodschappen voor het avond eten binnen en maken we gebakken aardappeltjes met groente en een Duitse Biefstuk. Na het eten ploffen we op de bank en kijken we Holland’s Got Talent hoewel er eigenlijk weinig aan is en eten we een reep Tony’s met noga, jummie! 

Picture

Zondag 1 December
Mijn wekker ging om kwart over 9 af en met moeite wist ik me om half 10 uit bed te hijsen om een good old bakje havermout te maken dat ik met moeite naar binnen wist te werken in bed. Even een half uurtje nog tegen elkaar aan kruipen en dan zou ik echt gaan hardlopen. Dit keer had ik echter niet alleen het dekbed tegen me maar ook mijn vriend en werd het uiteindelijk pas ene uurtje of 12 dat ik in hardloopkleding naar buiten ging. Ach in ieder geval was mijn ontbijt goed gezakt! Na 12 kilometer die voor geen meter ging kwam ik thuis waar ik taxi dronk, een stuk of 8 dadels at en 2 mandarijntjes. Eenmaal bijgekomen sprong ik onder de douche en was het tijd om me aan te kleden en me op te maken voor de after-after verjaardagsfeestje van mn vriend met onze beide ouders en zijn zus met gezin. De taarten die ik de dag er voor al had gebakken vielen goed in de smaak en de appel-speculaas taart ging in zijn geheel op! Het was uberhaubt een hele fijne en gezellige middag waar we ook nog nacho tips met gesmolte kaas en guacamole serveerde. Na de taart en de chips was het tijd voor de wel bekende en oh zo lekkere ‘pasta pesto ala Paul’ die zoals gewoonlijk weer heerlijk was. Na het eten werden we gelukkig geholpen met opruimen waardoor we al snel op de bank konden ploffen met een kop thee en 3 op reis. Tijdens penoza aten we een chocolade letter en rond een uurtje of kwart over 10 gingen we naar bed, moe maar voldaan van een heerlijk weekend. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.