2014 wordt mijn hardloopjaar!

03.01.2014
Over precies 100 dagen heb ik rond deze tijd de grootste fysieke uitdaging van mijn leven afgerond, als het goed is. Over precies 100 dagen is het namelijk 13 april, de dag van de marathon in Rotterdam! Maar niet alleen zal ik dit jaar de marathon gaan lopen, ik ben namelijk nog lang niet uitgelopen!
Wedstrijden lopen zorgt er voor dat ik een doel heb om voor te trainen en de motivatie op kan brengen om daadwerkelijk van de bank af te komen. Een leven zonder hardlopen kan ik me inmiddels niet meer voorstellen maar geloof me ook ik heb wel eens geen zin om te gaan trainen, zeker als het regent en waait buiten…..

Niet sneller wel leuker:
Dit jaar heb ik niet als doel om sneller te worden, lukt het dan is het leuk, maar het gaat mij vooral om het plezier. Misschien is dat een beetje gek voor iemand die zo veel traint maar ik haal meer plezier uit een training waarbij ik 5:40 per kilometer loop dan als ik een training op 4:50 loop. Dat is natuurlijk voor iedereen anders maar sneller worden is leuk, maar geen doel.

Het doel?
Wat dan wel mijn doel is? Die marathon uitlopen natuurlijk! Ik heb het idee dat als ik dat heb gedaan ik fysiek alles aan kan en ook hier geldt weer, uitlopen is belangrijker dan de tijd. Natuurlijk lijkt het me geweldig de marathon onder de 4 uur te lopen, maar lukt dat niet, dan is dat pech. Ik bedoel, over 10 jaar kijk ik terug op het uitlopen en niet zo zeer op de tijd. Naast de marathon wil ik ook graag trainen op mijn core stabiliteit die van nut is tijdens het hardlopen. 

Ga ik het doel halen? 
Natuurlijk! Ik heb geweldige begeleiding via de Runner’s World en ook heb ik zelf een enorme sterke achterban die er altijd voor me is om te steunen. Wil ik samen lopen dan bel ik Samantha, heb ik een mee fietser nodig bel ik mijn vader of vriend, heb ik een flesje drinken nodig bel ik mijn moeder en ga zo maar door! Voor de finish is zelfs al een heus Facebook Event aangemaakt door vrienden, ik bedoel hoe lief en gaaf is dat!?! Alleen maar omdat ik zei dat het me zo leuk leek om binnen geroepen te worden! 

Voor de marathon heb ik al wat wedstrijden in de planning staan: 
– 12 januari – Halve marathon van Egmond
– 18 januari – Vondelpark Night Light Run 10 Km
– 26 januari – Marathon trainings loop in Breda met het Dreamteam, 25 km
– 9 maart – CPC loop halve marathon
– 30 maart – Zandvoort Circuit
En dan op 13 april – Marathon Rotterdam

En na dat doel? 
Na 14 april ga ik rustig aftrainen tot eind mei. In principe staan er geen wedstrijden in de planning al heb ik mijn oog natuurlijk al wel weer op wat dingen laten vallen…. Eind mei ga ik op vakantie en neem ik wat sport spullen mee om op het strand te rennen, lijkt me namelijk best gaaf om op mijn GPS kaartje te kunnen zien dat ik op Bali heb gelopen ofzo. In de zomer vind ik het meestal wel lekker om te lopen, maar ga ik rustig aan doen en een beetje richting de Dam tot Dam trainen. Na de dam is het een kleine stap naar de halve van Amsterdam dus die zit ook al een beetje in mijn hoofd, al hoop ik die ochtend met mijn moeder ook de donor run te kunnen lopen van 4 km. 

Tsja en dan zijn we al in eind oktober en ga ik waarschijnlijk al naar 2015 kijken…… In ieder geval wordt het een jaar met veel kilometers en al een heel mooi hoogtepunt in April!

Wat zijn jullie hardloop doelen of sportieve doelen voor 2014? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.