Feel free to ask – the answers

22.01.2014
Twee weken geleden vroeg ik jullie al je vragen aan me te spammen onder mijn blog. Voor jullie een manier om mij beter te leren kennen en voor mij een manier om er achter te komen waar ik eens wat meer over zou kunnen gaan vertellen. Vandaag dus de antwoorden op jullie vragen. 
Mandy:
Hoe motiveer je jezelf om hard te lopen als je eigenlijk geen zin hebt? 
Meestal probeer ik er dan aan te denken dat ik er morgen spijt van zal hebben als ik niet ben gegaan en dat ik als ik klaar ben heel trots op mezelf ben. Wat ook wel helpt is om van te voren tegen mensen te gaan zeggen dat ik ga lopen, als ik dan uiteindelijk niet ga dan voel ik me schuldig en heb ik het gevoel dat ik verantwoording af moet leggen aan die mensen dus kan ik maar beter wel gaan. Kortom: Ik ga mezelf voornamelijk heel schuldig voelen als ik wel moet en niet ga. En ik weet niet hoe het bij jullie zit maar als ik niet ga en op de bank blijf zitten, zit ik me continu te verbijten over het feit dat ik niet ben geweest en is het lang zo chill niet meer. 

Wat is je droombaan?
Een baan als jurist bij een Media bedrijf, het liefst met een specialisatie in het Intellectueel eigendomsrecht. Voor de komende jaren zou dat echt mijn droombaan zijn. Al zie ik me ooit ook nog wel les gaan geven op het HBO. 

Caroline:
Wil je altijd in Amsterdam blijven wonen?
Nee, ik vind Amsterdam voorlopig echt geweldig en wil er nu zeker niet weg. Het is heerlijk om op je fiets te stappen en binnen 10 minuten midden in de stad te staan en altijd dichtbij gezellige uitgaansgelegenheden te zitten. Als ik echter kijk naar de toekomst met een huisje boompje beestje dan weet ik dat ik liever niet mijn kinderen zou willen laten opgroeien in Amsterdam. Zelf heb ik een heerlijke jeugd gehad in Amstelveen waar ik gewoon zelfstandig naar de speeltuin kon lopen zonder 5 wegen over te steken en daarbij ook dicht bij het bos. Voor de veiligheid, rust en ruimte zou ik daarom niet in Amsterdam willen blijven wonen. Haarlem lijkt me een hele leuke stad om te gaan wonen als ik Amsterdam uit zou gaan, het is goed te bereiken met auto en OV, heeft een leuk centrum, bos, duinen en het strand om de hoek en niet te ver van onze families. 

Demi:
Hoe kwam je zo snel aan een baan en zit je hier op je plaats?
Toen ik afstudeerde heb ik heel actief gebruik gemaakt van mijn netwerk mede doormiddel van Linkedin. Op die manier ben ik benadert door een recruiter die mij heeft voorgesteld bij mij huidige baan. De gesprekken gingen vrij soepel en voor ik het wist was ik aangenomen. Uiteindelijk heeft het dus niet zo lang geduurd voordat ik een baan had. Op mijn plek zit ik niet helemaal in deze functie en dat is dan ook de reden dat ik per 1 februari zal gaan beginnen bij een nieuwe baan, jeeeeh!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik zal hem opsplitsen in twee delen, prive en werk.
Prive: Over 5 jaar tsja misschien heb ik dan al een huis gekocht, ben ik wellicht al getrouwd en ben ik misschien zwanger van ons eerste kindje? Als ik het zo lees worden het 5 drukke jaren maar het zijn wel dingen die ik zie gebeuren de komende jaren.
Werk: Ik hoop een hele mooie en uitdagende baan te hebben en ik denk dan toch het liefst dat ik over 5 jaar misschien al 1 dag per week les geef op het HBO-Recht. 

Doe je naast hardlopen nog andere workouts om je lichaam in shape te houden?
Naast dat ik in de dagelijkse gang van zaken probeer zo veel mogelijk te bewegen, op de fiets naar het station, de trap nemen etc doe ik om de dag 250 buikspieroefeningen en 20 squats. Sinds vorige week heb ik ook een fitness bal waarop ik minimaal 5 minuten per dag doorbreng. Het liefst ga ik binnenkort ook nog wat meer kracht training doen maar ik wacht eerst even af hoe ik met de tijden op mijn nieuwe baan uit kom. 

Heb je een beautygeheim?
Beautygeheim, die heb ik niet echt eigenlijk. Wat ik wel weet is dat als ik me goed en zelfverzekerdvoel ik dat uitstraal en ik er ook gelijk beter uit zie. 

Wat zijn je favoriete blogs?
Ik lees standaard iedere dag Annemerel, Gl2R, Life by Rose, Art 2.55, Wors To Run By, en It’s a Lovely Day.
Maar ook Optima Vita, Train Mean Eat Clean en Eat.Run.Love zijn favoriet! 

Wat zijn je favoriete series?
Suits, Homeland, Glee, Newsroom, Penoza, Overspel en Borgen. Aangezien ze nu allemaal zijn afgelopen moet ik maar weer een nieuwe serie vinden om te gaan volgen, nog tips? 

Hoe breng je structuur in je dag?
Ik zet iedere werkdag mijn wekker om dezelfde tijd en bedenk meestal voor ik ga slapen al wat ik aan doe de volgende dag. Ook mijn eten voor die dag heb ik al gepland en daarom hoef ik in de ochtend niet zo veel na te denken. Op het werk is het gewoon gaan met de banaan en heb ik doorgaangs niet echt structuur nodig, dat loopt vrij soepel en van zelf. In de avond probeer ik meestal even rust te plannen tijdens het avond eten en kom ik even bij van de dag, waarna ik ga sporten. Tsja ik ben er niet heel bewust mee bezig omdat het eigenlijk altijd wel lekker loopt. 
-Hoe ziet je favoriete dag ooooit eruit?
Met mijn vriend op een parel wit strand van Bali, 

Michelle:
Wat is je favoriete tv-programma?
Als ik er echt maar 1 mag kiezen dan wordt het Nieuwsuur. Ik kan namelijk niet zonder het nieuws, als ik een dag het neiuws niet heb gezien wordt ik onrustig. Het liefst kijk ik 10 verschillende nieuwsuitzendingen per dag. Dus als ik nog maar 1 programma per dag zou mogen kijken dan zou het nieuwsuur zijn. 

Gill:
Als je in Amsterdam lange afstanden loopt, welke of wat voor routes vind je dan fijn? Ik neem aan dat je zo min mogelijk kruispunten en stoplichten tegen wilt komen. Is dat niet lastig?
Ik heb meerdere rondjes een beetje afhankelijk van welke afstand ik wil gaan lopen. Meestal loop ik bij mij de straat uit en doe en loop dan via een mega onweg maar mooie route naar het Amstelstation. Vanaf daar ga ik naar de Amstel en loop ik langs het Amstel station en Carre naar de Stopera. Vanaf daar hangt het af van mijn voornemen wat ik doe. Soms ga ik richting Nemo, soms naar het Vondelpark en soms naar huis. Langs de Amstel heb je niet zoveel last van stoplichten en ook als ik midden door de stad loop heb ik er niet zo veel last van. Als het kan loop ik trouwens ook gewoon door rood….. Eigenlijk denk ik nooit zo na over stoplichten en kruispunten. 

Gebruik je ook gels als je een halve marathon wedstrijd doet, of doe je het op natuurlijke energie?
Tot op heden heb ik het op ‘natuurlijke energie’ gedaan, maar ik ga vanaf zondag trainen met gelletjes omdat het zeker op de marathon gewoon bijna onmogelijk is om zonder te lopen. Zodra ik er uit ben welke ik ga gebruiken en hoe dan zal ik daar zeker meer over gaan verstellen! Uiteraard die ik wel aan koolhydraat stapelen voor wedstrijden ;). 

Wat zijn jouw powersongs tijdens het rennen?
Vedo Nero, omdat het me doet denken aan de geweldige vakanties met mijn ouders. Cups, omdat het me aan het lachen maakt. Happy, omdat er zo een heerlijk ritme in zit en het me vrolijk maakt. Muder van Justin omdat het me doet uitkijken naar het concert waar ik met mijn vriend heen ga. 

Heb je rituelen/bijgelovigheden voorafgaande aan het hardlopen (gelukssokken oid)?
Ik ben heel erg van de geluks dingen, ik ben altijd bang dat als iets goed is gegaan ik de keer erna precies het zelfde moet doen en dragen. Alleen is dat best lastig met hardlopen aangezien je niet altijd het zelfde shirt aan kan door temperatuur, sponsoring etc. Het enige wat ik nooit zal doen is andere sokken dan Nike anti blister sokken dragen tijdens het lopen! Voor de rest heb ik niet echt een ritueel geloof ik, al ben ik wel altijd opvallend lang bezig met mijn haar voor een wedstrijd. 

Marleen en Gill:
Doe je een warming-up of cooling down tijdens het hardlopen? En zo ja, wat doe je dan?
Heel slecht, maar nee. Vooral een warming up doe ik nooit, ik heb het ooit gedaan voor een wedstrijd, mijn eerste wedstrijd in 2008, en dat was een ramp. Wel doe ik 2 of drie hele kleine rek oefeningen soms na het trainen, maar dat is alleen als ik mijn kuiten heel erg voel. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.