Gelukkig nieuwjaar!

03.01.2014
Een heel gelukkig 2014! Ik hoop dat jullie allemaal een heel leuk oud en nieuw hebben gehad en dat al jullie handen en vingers nog aanwezig zijn. Het jaar is weer voorbij gevlogen en het is tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar, een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden en natuurlijk goede voornemens! 
2014 belooft een spannend jaar te worden in verschillende opzichten, natuurlijk zal ik in April mijn eerste marathon lopen, maar ook ga ik van baan veranderen [waarover later meer], ga ik naar het concert van Justin Timberlake en ga ik op reis naar Indonesie. Dit jaar staat ook iets op de planning waar ik verschrikkelijk tegen op zie, de dag dat mijn ouders allebei tegelijk op de operatie tafel zullen liggen, het resultaat zal geweldig zijn, maar de weg ernaar toe en de revalidatie, daar zie ik als een berg tegenop! 

Naast een beetje vooruitblikken op het nieuwe jaar hoort het er natuurlijk ook een beetje bij om je voornemens voor het nieuwe jaar te delen. Nu geloof ik eigenlijk niet echt in goede voornemens, immers als je iets aan jezelf wilt veranderen zou je dat niet moeten doen per 1 januari maar per direct. Echter zijn er natuurlijk wel wat dingen die ik beter of anders zou willen doen dus vandaar onderstaande goede voornemens:

  • Me minder druk maken om alles: Momenteel maak ik me druk om alles, maar dan ook echt alles. Nachten lig ik naar het plafon te staren omdat ik me druk maak om dingen. Daarbij komt dat ik me dingen ook heel snel aantrek en dus al snel een reden heb om me druk te maken. Hoe ik het ga doen? Proberen dingen wat meer te gaan relativeren. 
  • Beter voor mezelf zorgen: Ik loop mezelf nog al eens voorbij, ik plan te veel in en stroom na een maand over en ben dan helemaal kapot, daar moet verandering in komen. Daarnaast slaat dit voornemen ook op mijn eten, ik moet beter gaan eten en ook wat beter op gaan letten wat ik eet. Om dat laatste te bewerkstelligen ga ik morgen avond met een diëtiste praten. Het lijkt me namelijk met het oog op de marathon belangrijk mezelf te ondersteunen met goede voeding. 
  • Minder geld uitgeven en meer sparen: Ooeeh moeilijk puntje dit. Ik geef gewoon echt te veel geld uit aan etentjes en [hardloop]kleding. Oh en wat dacht je trouwens van boodschappen, ik geloof dat ik daar ook failliet aan ga…. Plan van actie is om per week een vast bedrag te pinnen en daarvan boodschappen te doen en tsja verder is het een kwestie van zelfbeheersing….. 

Wat zijn jullie goede voornemens? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.