Job life update

31.01.2014
Eind december vertelde ik al dat ik weg zou gaan bij mijn huidige baan. Waarom en wat ik nu ga doen liet ik lange tijd in het midden. Maar nu het vandaag mijn laatste werkdag is zal ik jullie even bijpraten over het hoe en wat ik vanaf  a.s. maandag 3 februari ga doen.
In de week van kerst heb ik mijn huidige baan als jurist bij een bedrijf in Hoofddorp opgezegd. Zonder te veel in detail te treden was ik al een tijdje niet zo happy meer met de functie en het bedrijf. Ik heb erg mijn best gedaan om cumlaude af te studeren en had het gevoel dat ik nu niet kon laten zien wat ik waard was. Daarbij is het rechtsgebied ook niet het gebied waar ik in gespecialiseerd ben en waar mijn passie ligt. Dit en nog wat andere factoren zorgde er voor dat ik mijn ogen open hield voor nieuwe uitdagingen.

En toen kon ik kiezen uit 2 banen….!
Ik heb welgeteld 1 brief geschreven en kon uiteindelijk uit 2 banen bij 2 verschillende organisaties kiezen. De keuze wie en waar was echter snel gemaakt, een van de 2 banen is namelijk mijn droombaan. Vorige week vertelde ik al dat mijn droombaan een baan als jurist bij een media bedrijf zou zijn. Tijdens mijn studie liep ik al eens stage bij Eyeworks en mede daardoor was ik verliefd op het rechtsgebied geworden en op de media wereld, waar ik mij als een vis in het water voel.

Half oktober
Niet zo gek dus dat ik direct reageerde op de vacature voor jurist bij een groot media bedrijf in Amsterdam afgelopen oktober. Helaas duurde het even voor ik iets hoorde en eerlijk gezegd had ik de moed al opgegeven. Wel had ik mijn netwerk ingezet om mijn naam even te laten vallen, iets dat ik iedereen aan zou willen raden, je hebt immers, zeker in de media wereld, een kruiwagen nodig en hoewel het misschien een beetje ongemakkelijk kan voelen, gaat het uiteindelijk om het doel dat je wilt bereiken. 

Op gesprek
Medio half december mocht ik op gesprek en bleek het animo voor de functie zo overweldigend te zijn geweest dat dit de reden was waarom alles wat langer had geduurd. Het gesprek liep goed, ik had er een goed gevoel bij en liep tevreden naar buiten. Ik wist al bij het lezen van de vacature dat dit mijn droombaan was maar tijdens het gesprek werd dit alleen nog maar meer benadrukt! Na 1,5 week hoorde ik dat ik ook op tweede gesprek mocht en dat gesprek was wederom erg fijn en ik kon het zelfs een gezellig gesprek noemen waarbij ik ook merkte dat er een klik was. 

Jaaaaa!
En toen, een paar weken geleden kreeg ik het verlossende telefoontje, ik was het geworden! Per 3 februari mag ik me trademark jurist noemen bij ‘DE’ mediaproducent van Nederland en ver daarbuiten! Helaas kan ik gezien de situatie bij mijn ‘oude werkgever’ nog even niet delen welk bedrijf dit is, maar dat komt nog wel. Ik kan jullie in ieder geval vertellen dat het echt mijn droombaan is. Zoals jullie zullen begrijpen ben ik dus echt verschrikkelijk bij, ik kan weer werken in mijn eigen rechtsgebied, bij een super leuk bedrijf en op de fiets naar mijn werk!

Vandaag is het mijn laatste dag en trakteer ik mijn collega’s op heerlijke zelfgebakken cake’s en taartje. Morgen ben ik lekker vrij en ga ik me bij de kapper opladen voor mijn nieuwe uitdaging, want men, wat heb ik daar veel zin in! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.