My Weekly Food Dairy

14.01.2014
Zoals iedere week is het ook deze maandag weer tijd voor mijn Weekly Food Diary. Sinds deze week ben ik goed bezig met het nieuwe eetschema dat ik heb gekregen van Miriam en je ziet dus een forse daling van mijn dagelijkse chocolade inname. Op het weekend na heb ik verschrikkelijk goed en gezond gegeten, maar zondag mocht ik na de halve marathon best wel even zondigen. 

Picture

Maandag 6 januari
Men wat kijk ik al weken op tegen deze dag. Het is de eerste dag dat mijn manager er weer is nadat ik ontslag heb genomen en ik voel de bui al hangen. Ik besluit maag gewoon rustig te blijven en ga na mijn havermout papje naar het werk. Omdat mijn manager altijd pas laat begint [zie 14:00 uur….] was het in de ochtend redelijk te doen al ligt de werkdruk momenteel erg hoog. Tussendoor snoep ik van mijn rauwkost met hummus en een mandarijntje. Tussen de middag eet ik een bakje yoghurt met fruit, muesli en nog veel meer spullen. De middag duurt lang, heel erg lang en de sfeer is heel gespannen, waardoor ik heel blij ben als ik uiteindelijk thuis ben. Na mijn laptop thuis te hebben gedropt ga ik gelijk naar mijn vriend om daar te eten. We eten groente, met aardappeltjes en een Duitse Biefstuk. Ik vind het altijd reuze gezellig om bij mijn vriend en zijn huisgenoten te eten, dan zit ik tenminste niet zo alleen. 

Dinsdag 7 januari
Zoals altijd ontbijt ik met een havermout papje waarna ik naar het station fiets, mijn fiets doet een beetje raar en ik besluit hem op Amstel te zetten in plaats van op Rai. Eenmaal op kantoor vind ik een doosje thee en een lief briefje van mijn collega die mij vorige week al verwende met een supper mooie NYC mok van de Starbucks. Tussendoor snoep ik weet van worteltjes en komkommer met hummus, eet ik een dadel en een appel. Tussen de middag heb ik dit een bak yoghurt met bosvruchten. Doordat ik het fruit er bevroren in heb gedaan is de yoghurt super lekker fris en de smaak is ook super. Als ik klaar ben met werken besluit ik mijn fiets naar de fietsenmaker te brengen die gelukkig tot 19:00 uur open is, er blijkt iets met mijn versnelling te zijn. Als eten maak ik risotto met kip en groente en na een uurtje te hebben gewacht ga ik maar weer eens hardlopen voor de verandering. Om kwart over 10 kom ik thuis en besluit ik gelijk een bakje yoghurt te nemen voor mijn herstel, nooit gedacht dat herstellen ook nog lekker kon zijn! 
Woensdag 8 januari
Vandaag is het weer een dag als alle andere waarop ik begin met een havermout ontbijtje. Het gaat erg goed met mijn nieuwe eet schema en ik voel me er erg happy bij. Op kantoor is het vandaag heel druk en ik zit vanaf maandag alleen maar in Excel sheets te werken, iets dat normaal niet echt een juristen ding is. Tussen de middag lunch ik met 4 crackers met kalkoenfilet en hummus. Tussendoor eet ik nog wat worteltjes en komkommer met hummus en 2 mandarijntjes. Eenmaal thuis om 8 uur maak ik rijst noedels met kip groente en 1,5 eetlepel satesaus [nooit geweten dat mijn favoriete sausje niet eens zo slecht is! Yeah!] het was heerlijk. Inmiddels is het over half 9 en moet ik dus nog een uur wachten voordat ik kan gaan hardlopen. Om half 10 wacht ik niet langer en ga ik de deur uit voor een trainingsloopje van 45 minuten. Voor het slapen eet ik nog een bakje met yoghurt en noten. 
Donderdag 9 januari
Als ik vandaag ergens geen zin in heb dan is het wel mijn warme bed verlaten, uiteindelijk weet ik mezelf uit bed te slepen en eet ik een portie havermout. Eigenlijk zou ik met mijn ontbijt meer moeten variëren maar ik vind de havermout zo verschrikkelijk lekker! Op mijn werk is het voor de verandering is verschrikkelijk gezellig en voor ik het weet is het tijd voor de lunch, een restje van het eten van gisteravond dat ik in de magnetron opwarm. Na het werk ga ik zo snel mogelijk naar huis waar ik een portie spaghetti saus uit de vriezer opwarm. Niet veel later komt mijn vriend langs en boeken we onze vlucht voor de vakantie! Eind mei gaan we via Dubai naar Jakarta voor onze 3 weekse reis naar Indonesië! 
Vrijdag 10 januari
Vandaag had ik een dag vrij, juppie! In de ochtend moest ik na mijn havermout ontbijtje wat dingen regelen voor mijn nieuwe baan waarna ik met mijn moeder de stad in ben gegaan. Het gaat helaas snel achteruit met de gezondheid van mijn moeder en dus probeer ik nog zoveel mogelijk leuke dingen met haar te doen. We begonnen met een lekkere lunch bij de Bagel & Beans waar ik een glutenvrije bagel met Italiaanse ham nam en een kopje verse munt thee. Na de lunch zijn we naar het Anne Frank huis geweest. Schaam, schaam, daar waren zowel mijn moeder en ik nog nooit geweest. Het bezoek aan het Anne Frank huis vond ik verschrikkelijk indrukwekkend. Vroeger heb ik meerdere keren het dagboek gelezen maar het was heel bijzonder om nu ook daadwerkelijk het achterhuis te zien. Na het museum sloten we af bij de Starbucks met een lekkere caramel latte. Vervolgens bracht ik mijn moeder naar de tram en liep ik erna naar het werk van mijn vriend om even gedag te zeggen en te kletsen. Na wat boodschappen te hebben gedaan sprong ik op de fiets naar huis om sapjes te maken met mijn sap pers en te beginnen aan de spaghetti. Samen met mijn vriend at ik spaghetti waarna we een heel chill avondje hebben gehad. 
Zaterdag 11 januari
Na een heerlijke ochtend te hebben uitgeslapen kom ik er achter dat ik de dag ervoor mijn armbandje kwijt ben geraakt. Het is het armbandje dat ik voor kerst van mijn vriend heb gekregen, het gouden armbandje met het roze hartje er aan… Niet echt de beste manier om mijn dag te beginnen met een paar tranen.  [Mocht iemand vrijdag in Amsterdam mijn armbandje hebben gezien/gevonden, please let me know!]. Na te hebben gedoucht eet ik een portie havermout met een halve eetlepel eiwitpoeder ter voorbereiding op de halve marathon van zondag. Vervolgens bel ik half Amsterdam af  over mijn armbandje, tevergeefs… Daarna spring ik op de fiets naar de Pijp waar ik bij de yoghurt barn met vriendinnetje Zowy heb afgesproken. We genieten beide van een medium Choco caramba met hangop en een soya latte. Het is heerlijk om weer even samen bij te kletsen en na te hebben gegeten lopen we nog even op de Albert Cuijp rond waarna ik op de fiets spring naar de Kalverstraat. Ik wilde even bij de Vila kijken voor een winterjas en had niet het idee om 20 winkels af te struinen maar dat gebeurde wel, bijna had ik nog een jas gekocht maar op advies van mijn vriend heb ik het toch maar niet gedaan. Wat ik wel kocht waren allemaal kleine wekpotjes bij de Xenos om al mijn nootjes, pitjes, zaadjes en alle andere troep in te doen, zodat alles wat meer georganiseerd is en het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Na het winkelen hebben we pasta pesto gemaakt, met onwijs veel groente en men wat was dat lekker zeg! Na het eten moeten we een beetje opschieten want om 19:30 gingen we naar de film The Wolf of Wallstreet in Pathe de Munt, een aanrader, wat een onwijs gave film was dat zeg! Als toetje aten we een Mac Flurry, jummie! 
Zondag 12 januari
Vandaag is het de dag van de halve marathon van Egmond en dus staan we al redelijk op tijd op om te gaan ontbijten. Ik ontbijt met 60 gram havermout, soja melk, een halve eetlepel eiwitpoeder, 2/3 banaan, amandelen, gedroogde abrikozen, chiazaad, goji bessen en kokosrasp. Eenmaal op het station haal ik bij de startbucks nog even een kopje koffie voor de caffeine en dan stappen we in de trein naar Heiloo. Over het hoe en wat van de wedstrijd zal ik niet te veel vertellen omdat ik morgen een uitgebreid verslag zal publiceren. Ongeveer een uurtje voor de start drink ik een fles aquarius en eet ik een banaan. Na de geweldige wedstrijd die ik in een nieuw PR liep van 1:56!!! Kreeg ik een Flesje AA en at ik een quinoa energy bar. Samen met mijn lieve vriend die weer de hele dag mijn tas heeft gedragen, me heeft gekalmeerd voor de start en er bij de finish stond met zijn videocamera liepen we naar mijn ouders die verrassend genoeg ook waren gekomen. Eenmaal bij mijn ouders had ik toch nog wel trek en at ik een half bakje fietjes, soms mag dat best, zeker na een inspanning als deze! Eenmaal bij de auto reden we in een lange file naar de snelweg en gingen we naar huis. Bij mijn ouders dook ik onder de douche terwijl mijn ouders gingen komen. Het was de 35ste trouwdag van mijn ouders [!!!] dus mijn oma kwam ook langs om te eten. We aten kip en groentje uit de oven [een recept van Jamie Oliver] met gebakken aardappeltjes en als toetje hadden we allemaal een eenpersoons bakje ijs, ik koos voor caramel. Na het eten dronken we nog wat kopjes thee en vervolgens bracht mijn lieve papa ons naar huis en vielen we al snel in slaap. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.