My Weekly Food Diary

21.01.2014
Een drukke en uitputtende week ligt achter me waarin ik voor het eerst de handdoek in de ring moest werpen tijdens het hardlopen. Maar ook een week waarin ik genoot van de high tea en 2 koppen Starbucks koffie. Ook nu weer een kijkje in mijn week door middel van deze weekly diary.

Picture

Maandag 13 januari:
De dag na Egmond en mede daarom kan ik maar moeilijk mijn bed verlaten waarin mijn vriend nog heerlijk ligt te slapen als ik onder de douche stap. In het donker probeer ik me aan te kleden om mijn vriend niet wekken, maar gelukkig gaat al snel zijn wekker en kan het licht aan. Na het aankleden ga ik aan mijn ontbijtje beginnen en maak ik mijn bakje havermout met soya melk. Na het ontbijt neem ik afscheid van mijn vriend en ga ik naar mijn werk. In de trein drink ik een flesje water leeg, waarschijnlijk nog wat vochttekort na de halve marathon van de dag ervoor. Ook op kantoor ga ik flink aan de thee en koffie. Mijn lieve collega LD komt gelijk vragen hoe het in Egmond ging voor mijn andere [vrij anti-hardloop] collega’s binnen zijn. Tussendoor eet ik een appel en mandarijntje. Tussen de middag eet ik een grote bak kwark met stukjes mango, kiwi, muesli en goji bessen. Rond een uurtje of 3 trakteert een collega op taart, helaas niet glutenvrij dus grijp ik naar mij Naked bar in de smaak banana bread, waarschijnlijk net zo lekker als de taart maar wel 100 keer gezonder en verantwoorder, yeah! Om 5 uur eet ik nog een mandarijntje om de tijd tot ik thuis kom te overbruggen. Thuis kies ik voor een wrap met sla, quinoa, gehakt en groente. Ik kook extra veel quinoa zodat ik de volgende dag het mee kan nemen voor de lunch. Na het eten kleedt ik me rustig om en ga ik op de fiets naar de sportschool om op een rustig tempo-tje uit te lopen. Eenmaal thuis duik ik in bed met een heel klein bakje yoghurt en een kop verse munt thee. 

Dinsdag 14 januari:
Na mijn havermout ontbijtje stap ik met moeite de deur uit richting mijn fiets. Ik besluit ook vandaag niet helemaal naar station Rai te fietsen en mezelf het makkelijk te maken door even via Amstel te gaan. Van Amstel ga ik met de trein naar Duivendrecht waar ik de Intercity naar Schiphol zie staan, dat betekend sneller op het werk alleen op schiphol overstappen. Ik besluit het te doen en neem heerlijk plaats in de trein, want wees eerlijk een intercity is nu eenmaal zo veel chiller dan een sprinter! Voor ik het weet zie ik het grijze deel van Hoofddorp vanuit het raam, maar gek genoeg stopt de trein niet. Ik kijk om me heen of het meer mensen op valt dat de trein wel heel snel rijdt terwijl we al bijna op het station zijn, maar dan zie ik het, ik zit nog in de intercity en ben vergeten over te stappen op schiphol. Een minuut of 20 later zit ik in Leiden en moet ik daar 20 minuten wachten op de trein terug naar Hoofddorp. Zo suf van me, maar goed ik besluit er het beste van te maken en haal op het station een heerlijke vanilla latte bij de Starbucks. Uiteindelijk ben ik pas om 10 uur op kantoor en ga ik als een malle aan de slag. Tussen de middag lunch ik met quinoa salade. Ik heb er wat rucola, avocado, komkommer en tomaat doorheen gedaan en het smaakt heerlijk! Mijn collega’s hebben er nooit van gehoord en ik moet met mijn leven mijn lunch beschermen omdat men anders er allemaal met een lepel in gaat graaien [zie: dat is ivm mijn allergie, als die lepel namelijk eerst met gluten in aanraking is geweest is de kans groot dat ik er ziek van word.] Ik ben helaas pas laat thuis en gooi een bakje spaghetti saus uit de vriezer in de magnetron en kook wat spaghetti. Gelukkig heb ik altijd wel wat in de vriezer van gezonde dingen zodat ik op dit soort avonden tenminste makkelijk en snel kan gaan eten. Na het eten kan ik nauwelijks een uur wachten om te gaan lopen, ik heb zin en loop iets meer 10 K! Eenmaal thuis neem ik nog een bakje yoghurt met fruit en muesli waarna ik rond half 12 mijn bed in duik. 
Woensdag 15 januari: 
Een heel uitgebreid verslag van vandaag kun je zien in de plog die ik op deze dag maakte. Het was een dag waarop ik begon met havermout, snackte met een peer, als lunch yoghurt at, als avond eten 4 boterhammen at en snel door moest naar een jurisprudentie bijeenkomt. 

Picture

Donderdag 16 januari:
Ik zet mijn wekker extra vroeg, drink een bieten/framboos smoothie en ga 5,5 kilometer lopen. IK ben niet gemaakt voor vroege trainingen maar soms is het niet anders. Eenmaal thuis gooi ik de havermout in de magnetron en duik ik zelf onder de douche. Aangekleed en wel val ik aan op de havermout, gemaakt met amandelmelk dit keer, en hemeltje wat is dat toch lekker! Op mijn werk neem ik de gebruikelijke kopjes koffie en thee en eet ik een mandarijntje. Tussen de middag eet ik mijn bakje kwark met mango, muesli en goji bessen. 
Thuis doe ik even snel iets anders aan en spring ik weer snel op de fiets naar mijn vriend die voor me heeft gekookt. We eten met zijn huisgenoten en smullen van de gebakken aardappeltjes, de gewokte groente en de Duitse Biefstuk. Voor het eerst sinds tijden neem ik een kleine lepel frietsaus voor bij de gebakken aardappeltjes. Na het eten ploffen we voor de tv neer en kijken we ‘Wie is de mol’. Tot op heden heb ik toch echt het idee dat Sophie de mol is, al verdenk ik Tygo en Freek ook wel. 

Vrijdag 17 januari:
Vanuit het huis van mijn vriend vertrek ik in alle vroegte naar mijn eigen huisje om daar te douchen, me om te kleden en te ontbijten. Ik ontbijt met een bakje havermout [aangemaakt met rijstmelk] en een kopje verse muntthee. Op kantoor drink ik een kopje thee en een kop koffie waarna ik rond een uurtje of half 11 een paar worteltjes met hummus eet. Tussen de middag eet ik een bakje yoghurt met bosvruchten, muesli en goji bessen. Het is vrijdag en omdat mijn collega’s blijkbaar allemaal vrij zijn ben ik vanaf 12 uur die middag alleen op de juridische afdeling, heerlijk even in alle rust van alles kunnen doen. Tussendoor eet ik de resterende worteltjes met hummus en nog een peer. Vanuit het werk fiets ik gelijk door naar de supermarkt om boodschappen te doen voor de high tea van zaterdag. Ik fiets van de Ap naar de Turkse winkel en van daar naar Dirk en de biologische supermarkt waardoor ik om 8 uur uiteindelijk alles heb voor de volgende dag. Ik gooi een portie paste pesto uit de vriezer in de magnetron en begin ondertussen aan het bereiden van kwarkbroodjes. Uiteindelijk heb ik rond een uurtje of 10/half 11 gegeten en zijn de broodjes klaar en ben ik kapot, ik heb vanaf het moment dat ik uit mijn werk kwam niet meer gezeten en alleen maar bezig geweest. Omdat mijn vriend op vakantie gaat en ik hem naar alle waarschijnlijkheid de volgende dag niet meer zou zien fiets ik om 11 uur toch nog zijn kant op en kruip naast hem in bed waar ik direct in slaap val. 
Zaterdag 18 januari:
Het is zaterdag en om half 8 gaat mijn wekker, dit noem ik een hel. Ik besefte me toen ik midden in de nacht werd gewekt dat ik nog speltmeel moest hebben en dus sta ik om 8 uur voor de deur van de biologische winkel om het meel te kopen. Vervolgens ga ik naar huis, ga ik onder de douche, maak ik havermout, drink ik thee, droog ik mijn haar en ga ik op de fiets naar de Run2Day om mijn startbewijs voor de Vondelpark loop op te halen die ik die avond zou gaan lopen. Bij de Run2Day kom ik samantha tegen die voor me in de rij staat en kletsen we gezellig tot we aan de beurt zijn. Ik ben er nog niet helemaal bij met mijn hoofd en kan me er amper toe zetten om vanaf de Overtoom weer naar huis te fietsen. Eenmaal thuis besluit ik even 5 minuten op de bank te zitten waar ik al snel bijna  in slaap val. Gelukkig is daar vriendinnetje Zowy die me komt helpen en aanbelt. Na even te hebben bijgepraat beginnen we aan de rest van de voorbereidingen voor de High tea. Zowy is zo lief om te helpen en werpt zich ook nog eens op als afwashulp terwijl ik de tafel aan het dekken ben. Om half 3 komt ook vriendinnetje Lotte en genieten we van onze heerlijke high tea, ik besluit er lekker van te genieten even niet al te veel op te letten, dus neem lekker van alles iets. Als de meiden weg gaan is het voor mij tijd om richting het Vondelpark te gaan voor de run. Als ik op bed wil zitten om me om te kleden voel ik me licht in mijn hoofd en heb ik het gevoel dat ik zo door mijn benen heen kan zakken. Als ik op sta gebeurt dat ook en het voor mij dus gelijk duidelijk dat ik die run beter niet kan doen. Ik zeg niet snel een wedstrijd of rondje af maar ik voel dat ik zo verschrikkelijk moe ben dat ik nu echt even pas op de plaats moet houden. Ik besluit mijn vriend te bellen of hij nu al weg is of dat ze toch die nacht gaan rijden. Ik heb mazzel ze blijken die nacht pas te gaan rijden en dus kunnen we nog even samen zijn. Hij besluit voor me te gaan koken, hij paakt spaghetti en heeft als toetje een paar stukjes Tony’s en vervolgens besteden we onze laatste uurtjes samen waarna ik voor iets meer dan een week afscheid van hem moet nemen. 
Zondag 19 januari: 
Rond een uurtje of half 10 word ik wakker, klaar wakker en nadat ik naar de WC ben geweest vind ik dat ik best nog even met een glas water met citroen mijn bed in mag duiken. Zo gezegd zo gedaan, duik ik mijn bed in, wel met laptop/ipad en telefoon en begin ik te zoeken naar een nieuwe serie. Immers zijn Suits, Homeland, Newsroom, Glee en Borgen afgelopen en dus is er weinig te volgen. Na heel wat zoeken besluit ik 2 series te gaan downloaden, welke het eerste klaar is daar ga ik mee beginnen. Uiteindelijk is The Hart of Dixie sneller dan Girls. Tijdens het downloaden maak ik een bakje havermout, ik kan namelijk niet meer zonder en eet ik het stiekem in bed op. Ik bedoel, ik ben alleen dan mag dat best toch? Ondertussen zie ik prachtige nieuwbouw appartementen en droom ik weg, ooeeh ik zou daar best willen wonen na het zien van de plattegrond. Goed, ik dwaal af. Ik moest nog hardlopen, 2 uur en men wat heb ik geen zin. Ik besluit Meiden van de WIt seizoen 1 op mijn Ipad te zetten en naar de sportschool te gaan. Eenmaal op de loopband voelde ik al snel dat het hem niet ging worden, iedere 2/3 kilometer moet ik stoppen, niet qua conditie, maar ik voel dat mijn lichaam het niet trekt. Na 16,5 kilometer gooi ik de handdoek in de ring, voor het eerst sinds maanden. Ik moet nu stoppen anders maak ik dingen kapot. Hoewel ik een beetje boos ben dat het niet ging besluit ik dat het beter voor mijn lichaam is om even rust te houden en ik fiets naar huis waar ik al snel weer vrolijk word van mijn after-run douche. Na de heerlijke douche waar ik maar moeilijk onder vandaan kom, kleed ik me aan, eet ik 2 boterhammen, 1 met pindakaas en 1 met kalkoen filet en geniet ik van een heerlijk kopje verse munt thee. Vervolgens pak ik mijn spullen en loop ik naar het Amstelstation. Op het station haal ik bij de Starbucks een vanilla latte die ik in de tram naar mijn ouders op drink terwijl ik begin aan het nieuwe boek van Bridget Jones, Mad about the boy die ik op mijn Ipad heb staan. Bij mijn ouders drink ik thee en komt niet al te veel later ook mijn oma. We eten een Rodekool ovenschotel met rodekool, aardappel puree, appeltjes en gehakt. Na het eten ga ik gezellig verder met thee leuten en smullen we van de bananencake en pompoencake die ik nog over had, mijn ouders en oma zijn erg enthousiast! Rond een uurtje of half 10 brengt mijn vader me naar huis en duik ik snel mijn bedje in nadat ik heb toegegeven aan mijn opruimwoede. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.