Recept: Bananenbrood voor hardlopers

27.01.2014
De afgelopen week was er ineens een explosie van bananenbroden te zien. Was het niet op blogs dan zag ik ze wel op Instagram, Twitter of Facebook voorbij komen. Ook ik deed mee aan de hype maar besloot wel voor de hardlopers variant van het brood te gaan.

Vandaag ging ik met het Runner’s world Dreamteam 25 kilometer lopen, niet niks en voor mij voor het eerst dat ik een dergelijke afstand zou gaan lopen. We verdiende dan ook wel een mooie beloning als we klaar zouden zijn en dus had ik bedacht om een bananenbrood/cake te bakken voor mijn mede dreamteamer’s en de rest van het aanwezige Runner’s World team. De reacties waren erg positief dus bij deze mijn receptWat heb je nodig
– 3 rijpe bananen [evt 1 extra ter decoratie]
– 100 gram bloem naar keuze
– 1 zakje bakpoeder
– 50 gram noten [Mag gerust iets meer zijn]
– 50 gram muesli
– 50 gram honing of suiker [ik gebruikte agave]
– 2 eieren
– 1,5 dl magere yoghurt, kwark of karnemelk
– Eeventueel [gewoon doen is erg lekker] rozijnen, ongeveer 2 handjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de bananen
  • Voeg de bananen en alle andere ingrediënten in een kom en mix het geheel goed
  • Doe het mengsel in een cakeblik [uitlikken van de schaal wordt aangeraden, super lekker!]
  • Eventueel de bovenkant garneren met kleine plakjes banaan.
  • Afbakken in 30-45 minuten. Eventueel halverwege afdekken.
  • Smullen!

Natuurlijk kun je het brood heerlijk eten bij een kopje thee maar je kunt het ook als tussendoortje op school of je werk eten. Zelf heb ik de cake in plakjes gesneden, deze in de vriezer gedaan per stuk zodat ik als ik dat wil altijd een plakje bananenbrood mee kan nemen!

Meer over mijn duurloop van vandaag komt 
Tags: , , ,
Categorie: Alles, Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.