Recept: Kwarkbroodjes

25.01.2014
Wat kun je nou het beste eten als je net klaar bent met trainen? Je moet denken aan je eiwitten en koolhydraten en hebt ook gewoon zin in iets lekkers. Deze kwarkbroodjes zijn zo lekker dat je ze ook wilt eten als je niet bent gaan trainen. Bijkomend voordeel is dat ze verschrikkelijk makkelijk te maken zijn!
Het maken van de broodjes kost je maximaal 30 minuten, ik weet dat Jamie Oliver ook een kookboek heeft waar hij je garandeert alles in 30 minuten te kunnen maken en dat nog nooit iemand is gelukt, maar met deze broodjes lukt dat echt!

Wat heb je nodig:

  • 1,5 dl magere kwark
  • 1 ei
  • 50 gram noten [gewoon wat je lekker vindt, bijvoorbeeld: hazel-, cashew-, walnoot amandel]
  • 50 gram gedroogde vruchten [Dadels abrikozen, rozijen, vijgen, wederom net wat je lekker vindt]
  • 2 el zaden [Wat jij lekker vindt denk aan chia, sesam, maan of lijnzaad]
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 el honing of agave
  • 1 tl kaneel of koekkruiden
  • 1 geprakte banaan of 1 appel in kleine stukjes
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram bloem [Glutenvrij, Spelt, Boekweit, Amandel etc]
Stap voor stap

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar
  3. Vorm ongeveer 6 a 8 kleine broodjes op je bakplaat waar bakpapier op ligt of doe het deeg in cupcake papiertjes in een cupcake vorm
  4. Bak de broodjes af in 15 a 20 minuten
  5. Klaar! 

Vorige week maakte ik deze broodjes voor de high tea, dus je hoeft niet perse te hebben hardgelopen te hebben om ze te eten. 

Dit recept en nog vele andere zijn terug te vinden in het Hardlopers Kookboek, een echte aanrader! Schrijfter Miriam van Reijen is tevens mijn voedingscoach zoals jullie weten. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter