Running Diary – week 1

07.01.2014
Hoewel 2014 nog geen 12 uur was begonnen was ik al weer kilometers aan het maken, oud en nieuw katertje of niet er moet gelopen worden met nog minder dan 100 dagen op de teller voor de marathon. 
Afgelopen week liep ik maar liefst 5 keer, mede natuurlijk ook dankzij de paar dagen vrij die ik aan het begin van de week had. 

Maandag:
Vandaag liep ik een duurloop, iets wat ik normaal gesproken nooit doe op een werkdag, maar het was verplichte vakantie en aangezien ik de dag ervoor een wedstrijdje liep moest ik die duurloop toch een keer doen. Op het schema stond een loopje van 2H10 in Z1 op de planning, oftewel een rustige duurloop. Bij 19 kilometer besloot ik er echter 2h30 van te maken, gewoon omdat ik stront eigenwijs ben. Bij thuis komst bleek ik dus 23,5 Km te hebben gelopen, mijn verste afstand so far! 

Woensdag:
Na oud en nieuw lagen we rond een uurtje of half 5 in bed. Een wekker had ik niet gezet maar ik zou gaan lopen als ik wakker werd, toen ik om half 11 al wakker werd vond ik het nog geen tijd om te gaan lopen en hoopte ik weer in slaap te vallen, helaas tevergeefs, dat lukte niet, dus om 11 uur was ik klaar om te gaan lopen. Zonder ontbijt of slokje water ging ik de deur uit. Dat laatste was niet zo slim want de combinatie van slecht slapen, hard wind en geen eten zorgde er voor dat ik amper vooruit te branden was en zo liep ik 7,6 kilometer in bijna 50 minuten, auw….

Donderdag:
Ik zou niet gaan lopen, nee ik zou het echt niet gaan doen, ik zou echt een rustig avondje op de bank gaan zitten. Tsja mislukt. Na de grote teleurstelling dat Maurice al in de eerste aflevering van Wie is de Mol? eruit lag moest ik iets doen om de frustraties er uit te krijgen. Als iemand slim genoeg is om het spel te begrijpen en het format te doorgronden is het Maurice wel dus ik had echt verwacht dat hij er tot het einde in zou zitten. Mijn frustraties liep ik er uit in 14 kilometer die ik aflegde in 1 uur 15, oeps een beetje sneller en langer dan mijn schema voorschreef. 

Zaterdag:
Ik moest naar de markt voor fruit, noten, dadels en nog wat andere zaken. Ik was al vroeg wakker en besloot nadat mijn ontbijt een beetje was gezakt naar de Albert Cuijp te rennen, die op nog geen 2 kilometer van mijn huis ligt als je er via de snelste weg heen loopt. Maar die snelste weg besloot ik voor de terug weg te bewaren en zo ging ik, gewapend met mijn rugzak op weg naar de Albert Cuijp. Ik deed rustig aan omdat ik niet helemaal over verhit en bezweet aan wilde komen op de markt, maar het was ene lekker rustig loopje. De terug weg was een stuk zwaarder met groente, fruit en alle andere spullen in mijn rugzak. 

Zondag:
Een duurloop van 2 uur 10 schreef het schema voor en hoewel ik al om 9 uur zit te ontbijten duurt het tot 5 uur voordat ik de deur uit ga om te lopen. De motivatie was ver te zoeken maar uiteindelijk ben ik gegaan. Echt een lekkere loop was het niet, ik begon me na een uur te vervelen en op dat soort momenten droom ik van een huis met inpandige gym… Uiteindelijk liep ik toch een keurige 23,3 kilometer. 

Hebben jullie deze week nog gesport? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.