Weekly Runs  #3

22.01.2014
Week 3 van 2014 en weer een week dichterbij de marathon in Rotterdam. Vanaf vandaag nog precies 81 dagen tot de marathon en het begint dus best wel een beetje op te schieten! Waar het al weken zonder enige problemen verloopt moest ik afgelopen weekend maar liefst 2 keer de handdoek in de ring gooien…..
Maandag 13 januari:
De dag na de halve marathon in Egmond en ik voel me goed. Natuurlijk heb ik wel wat spierpijn maar dat is niet erg, ik ben diep gegaan en heb mijn PR verbroken dus het is niet zo erg om een beetje de spieren te voelen. Ik besluit de afvalstoffen uit mijn benen te lopen en ga op de sportschool even op de loopband staan voor een korte 5 kilometer.

Dinsdag 14 januari:
Ik kom thuis na een lange vermoeiende dag en ga toch maar lopen, ik heb wel zin maar ben stiekem toch een beetje bang als ik zo laat alleen ga lopen. Ik loop uiteindelijk 12 kilometer en het gaat heerlijk. Toch heb ik het idee dat ik in het donker zo laat harder ren dan normaal en ik eigenlijk zou moeten omdat ik het toch een beetje eng vind. 

Woensdag 15 januari:
Volgens mijn schema hoef ik vandaag maar 30 minuten te trainen, ik loop uiteindelijk iets langer omdat ik nieuwsgierig ben naar het nieuwbouw project dat bij mij in de buurt wordt gemaakt en loop dus 7,5 km. Het gaat lekker al ben ik wel erg moe als ik thuis kom rond half 11. 

Donderdag 16 januari:
Ik sta extra vroeg op en doe een klein rondje van 5 kilometer. Ik ben geen ochtend loper sterker nog, ik heb er een hekel aan, maar soms kun je niet anders en dus doe ik het. Als ik thuis ben voel ik me wakker maar zin om naar mijn werk te gaan heb ik totaal niet meer. Op mijn werk heb ik continu zin om te lopen doordat ik de door mij bestelde foto’s van de halve van Egmond binnen heb gekregen. 

Zaterdag 18 januari:
Hoewel ik om 09:30 al bij de Run2Day voor de deur sta om mijn startbewijs op te halen besluit ik de wedstrijd toch niet te gaan lopen. Tijdens het omkleden zak ik door mijn benen en merk ik hoe verschrikkelijk moe ik ben. Ik kan amper mijn ogen open houden en op mijn benen blijven staan dus ik besluit mijn rust te pakken en maak er een rustige avond van. 

Zondag 19 januari:
Hoewel ik goed heb geslapen merk ik al snel dat er niet al te veel van komt van dat rennen, ik voel de vermoeidheid in mijn benen en dus besluit ik na 16,5 kilometer wederom te stoppen. Ik baal er van maar weet ook dat ik de afgelopen weken te veel van mezelf heb gevraagd, weken van 60 uur op kantoor, veel stress en weinig slaap beginnen zin tol te eisen en ik ga naar huis. 

Totaal: 55,5 kilometer deze week.

Afgelopen week heb ik dus gewoon veel te veel gelopen en veel te weinig rust genomen. Klinkt natuurlijk heel goed om zoveel te trainen maar als je daarbij maar maximaal 6 uur per nacht slaapt, veel stress hebt en lange dagen maakt is het funest. Mijn leer moment is dus meer rust pakken, ook als dat betekend dat je minder kan lopen! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.