Eten en slepen op de Huishoudbeurs

22.02.2014
Ik heb een hekel aan het huishouden, sterker nog, ik heb een schoonmaakster omdat ik er zelf gewoon echt geen zin in heb. Toch ging ik gisteren naar de huishoudbeurs, niet voor de schoonmaakmiddelen, maar ik ging op zoek naar de gezonde kant van het huishouden. 
Gisteren ging ik uit mijn werk op de fiets naar de Rai. In de Rai vindt al jaar en dag in februari de Huishoudbeurs plaats. Had ik in eerste instantie nog het vooroordeel dat er alleen schoonmaakmiddelen zouden zijn in combinatie met etenswaren en dat alles gratis zou zijn [ik zag immers iedereen altijd met tassen/koffers vol slepen], inmiddels weet ik beter. Het motto van de meeste vrouwen is over duidelijk shop till you drop. Vrouwen lopen met koffers vol achter zich aan en behangen hun schouders met tassen. Wat er in zit? De knal aanbiedingen van de Remia, Beckers, Milka, Haribo, Aviko en Lays. Uiteraard zijn daar ook de oh zo handige schuurpapiertjes om je mee te ontharen, spiraaltjes om je wenkbrauwen mee te epileren en wonderzalfjes. Kortom er is heel veel spul wat je niet wilt hebben of niet zou moeten willen hebben. Gelukkig voor de standhouders zijn er echter meer dan genoeg mensen die helemaal los gaan.

Naast het veelal ongezonde voedsel zijn er echter ook uitzonderingen op de regel, zo stond er een kraam met gedroogd fruit en superfoods, stond bakkerij het Stoepje er met hun nieuwe glutenvrije assortiment, werden er slowjuicers verkocht, stond er een stand met yoga artikelen, was eat natural aanwezig en werden kanzi appelen verkocht. 

Wat ik uiteindelijk kocht?

  • 4 pakjes Yogi Tea voor€10,00, wat een goede deal is aangezien de pakjes los doorgaans 3,50 per stuk zijn. 
  • 2 zakjes Eat Natural mini bars voor €5,00. De grote repen vind ik veel te voedzaam als tussendoortje en een halve bewaren kan ik niet, dus deze mini’s zijn ideaal! Daarnaast zijn het toevallig ook nog eens mijn favoriete smaken, dus een win, win situatie.
  • 8 Kanzi appelen voor €2,00, Ik hou wel van frisse doch zoete appels en Kanzi appels vind ik daarom erg lekker. Bij de AH heb je nog niet eens 4 appels voor deze prijs. 
  • Raw Cacao Nibs en een Superfood/gedroogd fruit mix voor totaal €5,00. Bij deze kraam kon je zelf scheppen en dus maakte ik een lekkere mix en kon ik eindelijk eens wat raw cacao nibs proberen. Ik wil ze al heel lang kopen, maar wilde niet gelijk een hele bak kopen, het is immers best prijzig en als je het dan niet lekker vindt zit je… ideaal dus. 
  • Foco Cocos water, 3 pakjes voor €3,00. Ik hou van cocos water en ondanks dat ik weet dat de varianten met een smaakte niet super healthy zijn, is het nog steeds beter dan menig ander drankje met een smaakje. Daarbij zitten er geen toegevoegde suikers aan dit drankje. 
  • Glutenvrije Provinciaals brood en 4 krentenbolletjes glutenvrij bij het stoepje voor €5,00. Het stoepje heeft sinds deze week een redelijk groot assortiment glutenvrije producten. Naast het brood hebben ze tevens glutenvrije muffins in de smaken appel-kaneel en chocolade. 
  • Knijp pesto tomaat en basilicum samen voor €2,50. Ik hou van pesto en eet het misschien net iets te vaak met name door mijn pasta. Een knijp variant leek me wel wat en zeker omdat bij het potje van mijn pesto thuis al weer de bodem in zicht is. 
  • Ice Power tube probeer verpakking voor €1,00. Ik zie ze vaak op beurzen staan en twijfel telkens of ik het zal kopen. Met het oog op mijn sportieve uitdaging vond ik het voor €1,00 wel leuk om te proberen
Al met al heb ik best een leuke avond gehad hoor met als klap op de vuurpijl voor €4,00 een massage van een kwartier. Waarschijnlijk waren dat mijn best bestede 4 euro van de avond want, wat was dat heerlijk zeg! Ik heb vooral erg kunnen lachen om alle fanatieke vrouwen die gratis hapjes wilde bemachtigen en al die arme mannen die met hormonaal gestreste zwangere vrouwen over de negen maanden beurs liepen. Mocht je ooit een gratis kaartje kunnen bemachtigen is het alleen al voor de lol die je er aan beleeft om andere mensen meer dan de moeite waard om er heen te gaan en wees eerlijk stiekem is het best leuk. 

Zijn jullie wel eens naar de huishoudbeurs geweest of ben je fel tegenstander? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.