Legally-Brunette on ice

26.02.2014
Gisteren spatte in een paar minuten mijn olympische droom in duigen. Al vanaf het moment dat ik voet zette op het ijs wist ik het eigenlijk al, maar het duurde een minuut of 2 voor ik toe durfde te geven dat het me nooit zou gaan lukken. Ireen Wust kan weer slapen, want nooit, nee echt never nooit zal ik ooit hoge ogen gooien met schaatsen. 
Gisteren was het tijd voor de nieuwste show van Holiday on Ice, Legally-Brunette on ice. Mijn schaatsen werden na jaren verbannen te zijn van zolder gehaald en nog snel voor ik ging schaatsen liet ik ze slijpen, zodat ik iedereen kon doen verbazen over mijn schaatskunsten. 

Oke, schaatsen kun je het eigenlijk niet eens noemen, maar mijn gestuntel kan zeker als kunt worden gekwalificeerd! Gelukkig was ik niet de enige van mijn collega’s die niet over dezelfde gene beschikt als Ireen Wüst en Sven Kramer. Waar het mis is gegaan? Nou eigenlijk is het nooit echt goed gegaan, ik ben simpelweg bang, te bang om lekker te kunnen schaatsen. Het horror verhaal van mijn collega die jaren geleden haar elleboog verbrijzelde tijdens het schaatsen hielp daar niet echt bij. De waarschuwing van mijn fysio om niet te gaan schaatsen negeerde ik maar eerlijk is eerlijk, de angst dat de marathon wel eens in het water zou kunnen vallen door het schaatsen was er continu. Misschien kwam dat ook wel door het feit dat ik een paar maanden terug nog in het stadion binnen kwam rennen tijdens de halve marathon. 

Na een rondje of 10 begon ik er toch een beetje lol in te krijgen en begon ik toch nog bijna te geloven in een olympische carrière als schaatsster. Maar toen…. een klein jongetje, maximaal 7 jaar oud, zonder angst en met hoge snelheid vond het nodig voor mij langs te gaan, met mijn schaats skills wist ik te remmen, maar het was te laat, BOEM. Het olympisch stadion trilde en daar lag ik, op mijn kont. Uiteraard stond ik binnen no time op en deed ik net alsof er niets aan de hand was, laat staan dat ik liet merken dat ik pijn had. Ik ging verder en gelukkig had niemand van mijn collega’s het gezien en we schaatste lekker verder en doken ook nog de bar in voor warme choco en een aperitiefje. Toen ik op de fiets stapte voelde ik mijn linker bil toch wel.

Inmiddels zit en lig ik louter op rechts en doet het toch wel pijn. De fysio waar ik vanmorgen toevallig was zei dat het best eens een gekneusd zitbeen zou kunnen zijn. Oftewel, paracetamol en veel warme douche stralen op m’n bil en verder doen wat ik altijd al doe. Het is in ieder geval een mooie motivatie om niet te veel te zitten. 

Mocht je de mogelijkheid hebben om nog naar de baan te gaan dan zou ik dat zeker doen, want de naam van de baan is zeker niet gelogen! 

Kunnen jullie een beetje schaatsen? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.