My 10  favorite Dishes

14.02.2014
Ik kan niet zonder eten en ik ben er heilig van overtuigd dat eten niet zonder mij kan. Het gebeurt namelijk net even te vaak dat er plotseling een reep Tony’s in mijn mandje ligt terwijl ik me dan toch echt heb voorgenomen geen chocolade te kopen. Vandaag dus mijn 10 favoriete gerechten/eten waar ik echt niet zonder zou kunnen!
  1. Havermout – Ja ik hoor je al lachen? Ik heb serieus iedere avond als ik mijn bakje havermout sta te maken al zin in de volgende ochtend wanneer ik het eindelijk op mag eten. Ik raak in de stress als mijn bak havermout half leeg is en ik moet minimaal 1 pak havermout op voorraad hebben. 
  2. Sushi – Do I need to say more? Sinds ik sushi heb ontdekt, inmiddels al weer een jaartje of 4 geleden, wil ik niets anders meer. Als er iets te vieren valt, als er een restaurant gekozen moet worden of als ik iets mee moet nemen als hapje naar een feestje, mijn antwoord is sushi. Gelukkig is het ook nog eens verantwoord, maar ook als dat het niet zou zijn, zou ik er net zo veel van eten en smullen!
  3. Chocolade – Heb ik ooit een week zonder chocolade geleefd? Ik denk het niet, chocolade is part of me en het maakt me zo verschrikkelijk blij en gelukkig. Mijn favoriet is toch wel de melk met noga van Tony, maar ook de andere Tony repen kan ik erg waarderen, net als de Milka Daim repen. 
  4. Pasta Pesto ala Paul – Mijn vriend is geen kok maar er zijn een paar gerechten die hij wel heel erg lekker kan maken, mijn favoriet is de Pasta Pesto. Inmiddels maak ik het gerecht ook maar al te vaak zelf, maar hemeltje wat is dat lekker zeg!
  5. Fruit – Ik ben helemaal gek op fruit! Ik vind het ook helemaal niet erg dat ik nu in voorbereiding op de marathon zomaar ineens 4 stuks fruit per dag mag eten. Geloof me dat is voor mij geen moeite. Door de havermout, yoghurt of gewoon uit het vuistje ik ben er gek op. Er is ook geen fruit soort waar ik niet van hou, maar mango is toch wel echt mijn favoriet! 
  6. Sate Saus – Vroeger lustte ik werkelijk niets, maar dan ook echt niets. Ik heb mijn ouders echt tot wanhoop gedreven tot ze ontdekte dat ik in iedergeval iets at zolang ze er maar sate saus bij serveerde. Een frietje zal ik ook altijd met satesaus bestellen als ik ga SAG-en [schijt aan gluten]. Maximaal 1 keer per maand eet ik nu ergens satesaus bij, maar het is en blijft een grote zwakte.
  7. Macarons – Mijn eerste macaron at ik 2 jaar geleden. Ik bakte ze zelf en hoewel ze behoorlijk mislukte vond ik ze hemels. Het duurde vervolgens 1,5 jaar voordat ik echt lekkere at bij Poptasi en men ik was verkocht. Inmiddels is het mijn favoriete traktatie en kan ik niet wachten totdat Patrick van Poptasi weer workshops gaat geven! 
  8. Ragout – Huh ragout? Het komt een beetje voort uit een traditie met kerst bij mijn ouders thuis. Idere kerstavond na de nachtmis gingen we ragout eten met mijn ouders, opa en oma. Niet veel later vroeg mijn moeder aan me wat ik wilde eten toen ik ziek was en ze kwam met rijst met ragout op de proppen, mijn maaltijd voor als ik ziek ben.
  9. Mama’s krentenbrood – In december schreef ik al over mijn liefde voor het brood van mijn moeder. Afgelopen jaar bakte ik hem voor het eerst zelf en hij smaakte gelukkig net zo lekker als die van mijn moeder. Ze bakt er 2 per jaar en alleen met kerst, enerzijds jammer maar misschien ook maar goed, nu blijft het speciaal. 
  10. Pepernoten – Hoezo al die boze reacties als de pepernoten in augustus in de winkel liggen? Pepernoten zijn zo geweldig die kan ik wel het hele jaar door eten. Sterker nog ik heb nog een voorraadje glutenvrije pepernoten thuis liggen! 

Wat is jouw favoriete eten? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.