Recept: Healthy Schuldloze Brownie

07.02.2014
Dat gevoel dat je chocolade moet hebben, het liefst nu meteen en veel, op het moment dat je aan het stemmetje toe wilt geven is daar dat andere stemmetje dat je zegt dat je het niet moet doen omdat het slecht voor de lijn is. Dat stemmetje is nu verleden tijd, van deze brownie kun je zonder schuldgevoel snoepen.

De basis van dit recept komt van de blog van Lindsey en heb ik gebruikt voor de brownie. Echter heb ik wel wat aanpassingen en tips bij het recept om hem nog lekkerder te maken. Zo vond ik de onderste laag een beetje dun en weinig, wellicht ook wel door de grootte van het cakeblik dat wij gebruikte. Daarom heb ik de verhoudingen iets veranderd zodat het in een regulier cakeblik iets beter uitkomt.Wat heb je nodig?

Voor de bodem
– 17 a 18 ontpitte dadels middelgrote dadels, heb je grote medjoul dadels, neem er dan 15
– 2 kopjes cashewnoten [ongezout]
– 1/2 kopje Raw Cacao poeder [Dit is te koop bij biologische winkels. Je kunt uiteraard ook kiezen voor normale poeder alleen zit daar veel suiker in en is het niet meer raw]
Eventueel: een mespuntje zout. Zelf laat ik het zout liever weg uit recepten.

Voor de creme laag
– 2 rijpe avocado’s
– 1 kopje aardbeien [diepvries of vers]
– Agave siroop [Naar behoefte en smaak]
–  4 eetlepels raw cacao poeder
– een eetlepel rozijnen
– Verse Vanille of 1 theelepel vanille essence

Eventuele toppings
– Amandel schaafsel
– Kokos snippers


Step by step

  1. Doe de noten in de blender/foodprocessor en doe dat slechts een paar seconde, de noten moeten namelijk niet helemaal fijn zijn maar moeten nog een beetje bite hebben.
  2. Meng alle ingrediënten die op het bodem lijstje staan door elkaar. Als je geen foodprocessor hebt kun je dit ook prima doen in een blender, Zorg er dan wel voor dat je steeds een beetje doet anders heb je kans dat je, je blender aan grot help.
  3. Meng de noten door het reeds bestaande mengsel
  4. Bekleed je cakeblik of brownie vorm met aluminiumfolie
  5. Voeg het bodem mengsel toe aan je vorm en druk goed plag met de achterkant van een lepel of spatel.
  6. Zet je vorm in de koelkast
  7. Voeg de avocado, de aardbeien, de agave siroop, cacao poeder, een eetlepel rozijnen en de [verse] vanille essence bij elkaar en mixen maar
  8. Zorg dat het mengsel een mooie gladde substantie is.
  9. Haal de vorm uit de koelkast en voeg het mengsel toe
  10. Door middel van een spatel maak je de bovenkant mooi egaal
  11. Eventueel kun je nog een topping op de mousse toevoegen
  12. Zet de taart 30 minuten in de vriezer en vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Tags: ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter