City Pier City

08.03.2014
Aanstaande zondag is het zover, de CPC wordt gehouden in Den Haag, een wedstrijd waar vele mensen al maanden naar toe leven en al maanden voor trainen. Of je nu de 5, 10 of 21 kilometer loopt, het belooft een mooie wedstrijd dag te worden. Vandaag even wat korte tips voor de lopers van de CPC. 
Temperatuur:
Als we de weermensen mogen geloven belooft het een warme lente dag te worden met temperaturen zo rond de 17.18 graden. Bedenk dat je tijdens het hardlopen minimaal 10 graden bij de buitentemperatuur op moet tellen om tot je gevoelstemperatuur te komen. Oftewel de gemiddelde gevoelstemperatuur tijdens het lopen zal zondag tussen de 25 en 30 graden liggen, een beetje afhankelijk van de afstand die je loopt en de tijd dat je moet starten. Het is dan ook belangrijk dat je niet te warme kleding draagt! Kies voor een shirtje met korte mouwen, een topje en een capri of korte broek. Als je te warme kleding draagt zal je lichaam de warme niet goed kwijt kunnen en dit heeft nadelige gevolgen voor je prestaties. 

Koolhydraten:
Als je nog niet bent begonnen met stapelen, begin dan vanavond nog met extra koolhydraten tot je te nemen. Dit zorgt namelijk voor meer energie tijdens het lopen. Meer over voeding voor en rond een wedstrijd kun je lezen in het artikel ‘Op weg naar de finish: Voeding‘ dat ik in oktober al schreef. 

Drinken, drinken en nog eens drinken:
Omdat het warm wordt is het belangrijk dat je lichaam voldoende gehydrateerd is. Nee, dat betekend dus niet dat je vanavond en morgen los mag op de wijntjes maar het is wel belangrijk dat je nu al begint met zorgen dat je genoeg drinkt. Uiteraard moet je voor de wedstrijd ook drinken en afhankelijk van de afstand ook tijdens, maar je wilt van te voren ook weer niet te veel drinken, immers is niets zo vervelend als moeten plassen tijdens de wedstrijd of een klotsbuik. 

Verdere tips voor je voorbereiding:

  • Leg je spullen klaar de avond voor de wedstrijd
  • Heb je veiligheidsspeldjes?
  • Update je playlist
  • Doe was extra schuifspeldjes of een haarbandje in je haar, aan de kust waait het altijd harder dan in het midden van het land
  • Besluit of je eventueel met of zonder zonnebril wilt gaan lopen [sommige mensen, zoals ik gaan nogal snel huilen als de zon schijnt]
  • Ga op tijd slapen
  • Neem voldoende eten en drinken mee
  • GENIET! 

Voor iedereen die zondag de CPC gaat lopen, heel veel succes! 

Wie zie ik aanstaande zondag allemaal bij de CPC?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.