Havermout met koekjes smaak

06.03.2014

Havermout met koekjes smaak

Oke, ik snap dat je bij het zien van bovenstaande foto misschien niet uit je stoel schiet van enthousiasme, maar geloof me, havermout met de smaak en geur van versgebakken koekjes, dat wil je echt niet missen! Ik weet dat sommige mijn enthousiasme voor havermout irritant maar soms ook hilarisch vinden maar deze variant wil je gewoon echt niet missen.

Opeens was deze combinatie er, ik haalde hem uit de magnetron en was af verbaasd over de heerlijke geur van mijn niet al te fotogenieke ontbijt. Na 1 hap raakte ik in extase, havermout die niet alleen naar koekjes ruikt maar ook nog eens smaakt en dat om 07:00 uur!

Inmiddels maak ik het al een tijdje, soms afgewisseld met mijn klassieke kaneel recept, speculaas of appeltaart, maar dit is de favoriet. Voordeel van deze variant is ook dat hij extra veel eiwitten bevat, dus geschikt om te eten voor je een lange duurloop gaat doen [tip van mijn voedingscoach]. Dit recept gaat inmiddels bij mij het hele bedrijf door en mijn collega’s zitten tegenwoordig ook aan de koekjes havermout, dus ik ben niet de enige die er gek op is.

Wat heb je nodig:

Eventueel:

 • 1 theelepel chiazaad
 • 1 theelepel gebroken lijnzaad
 • Toppings als gedroogde abrikozen/rozijnen/noten/blauwe bessen/raw cacao nibs/banaan, etc.


How to:

 1. Voeg de havermout, het poeder, de melk en een theelepel chiazaad in een kom. Ik doe dit altijd al voor ik ga slapen, dan nemen de flokken de melk namelijk goed op en dat vind ik persoonlijk lekkerder.
 2. Doe het in de magnetron voor ongeveer 5 minuten op full speed [ligt aan je magnetrom, het kan ook in een pannetje]
 3. Smikkelen.

Kortom, zeker de moeite waard en ook nog eens extra goed voor hardlopers gezien de extra eiwitten!

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Marloes 04.12.2015

  Hmm klinkt heel lekker, ik wil het zeker eens proberen. Kan je ook ergens anders aan dit spul komen die de koekjes smaak geeft ipv het te moeten bestellen?

  Liefs, Marloes

  • Reageer Stacey 06.05.2016

   Hi Marloes, ik durf eerlijk gezegd geen alternatief te geven voor de proteïne poeder. Uiteraard kun je er gewoon koekjes door heen doen, maar dat is wel een minder verantwoorde optie.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.