Het voorrecht van een dreamteam lid 

22.03.2014
Het aftel klokje op de website van de Rotterdam Marathon zegt dat het nog maar 23 dagen tot het begin van de marathon is. De spanning is voelbaar, de laatste week van intensieve trainingen worden ingeslagen en de kriebels in de buik beginnen echt te komen. Over 23 dagen staan we daar en gaat het Dreamteam de marathon van Rotterdam lopen
Het lijkt al weer een jaar geleden dat we elkaar voor het eerst ontmoette op kantoor van New Balance in Leusden. Een spannende en intensieve dag waarop we niet alleen elkaar leerde kennen, maar ook op de gevoelige plaat werden vastgelegd, werden geintervieuwd en werden bedolven onder de New Balance spullen. Zoals mijn mede dreamteamlid Bart het beschreef: ‘Het leek wel alsof we olympische sporters waren zo een behandeling als we kregen’. Daar is niets aan gelogen, in het dreamteam zitten is een voorrecht. Niet alleen kunnen we onze trainingen en wedstrijden lopen in en op de nieuwste New Balance hardloopartikelen, ook worden we begeleid door Rob Veer. Rob Veer, de man die al menig atleet naar overwinningen heeft geleid en die al meer dan 10 dreamteam’s op zijn naam heeft staan. Een man met een grote reputatie in de hardloopwereld die ons iedere week een stapje verder naar de marathon brengt. 

Niet alleen worden we begeleid door Rob, ook staat de redactie van Runner’s World voor ons klaar, Ton, Ramiro en Marius. Onderweg naar wedstrijden drinken we de koffie van Marius in de auto, eten we zelfgebakken koekjes en lachen we om de papieren Ipad navigatie van Ramiro. Soms zitten we al voor zevenen in de auto, maar dat maakt niet uit, lol hebben we. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming zijn daar ook de andere Dreamteam leden. 

Geert, de meest ervaren loper van ons die werkelijk altijd vrolijk en vol energie zit en een grote bron van informatie die me altijd weer weet te motiveren en aan het lachen maakt. Kwinten, de bikkel, de ultraloper die werkelijk alles heeft gegeven om deze droom waar te maken maar die keihard door zijn eigen lichaam terug werd geroepen. Vera, ze lijkt stil en verlegen maar rennen dat ze kan, of het nu vroeg in de morgen is of tussen de middag, Vera gaat. Sanne, zij is de snelheidsduivel van ons die zelfs Geert versteld doet staan met haar enorme snelheden. Rotterdam wordt Sanne’s eerste marathon, maar ik kijk er niet vreemd van op als ze en tijd net onder of boven de 3 uur neer gaat zetten. Bart, mijn maatje met wie ik bijna dagelijks contact heb. We hebben het over het gebruik van Chia zaadjes bij pindakaas, het ontcijferen van trainingsschema’s of over zingen tijdens het hardlopen. Wie denk dat Rotterdam voor Bart het einddoel is heeft het mis, deze zomer loopt hij in ‘zijn Zweden’ een ultraloop van maar liefst 90 km. 

Soms zien we elkaar fysiek tijden lang niet, maar iedere maand zien we elkaar toch weer in het blad waarin de prachtige foto’s van Joshua worden geplaatst. Nog 23 dagen te gaan voor we onze droom waar gaan maken, voor Kwinten zal deze droom dit keer niet uitkomen, maar met zijn doorzettingsvermogen en capaciteiten weet ik zeker dat ik hem volgend jaar sta aan de moedigen. 

Het is een eer om me nog 23 dagen Dreamteamer te mogen noemen.

Sinds gisteren ligt er weer een nieuw nummer van Runner’s World in de winkel. Het april nummer is een dik nummer met alle in’s en out’s over de marathon van Rotterdam en met veel core versterkende oefeningen. Uiteraard zijn er ook weer 4 pagina’s ingeruimd voor het dreamteam.
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.