Juice it: Groente en fruit

01.03.2014
Het is mijn favoriete sapje bij de Bagel & Beans, het groente/fruit sapje met wortel, appel en wortel. Sinds ik helemaal into mijn sapjuicer ben, wilde ik dit sapje ook wel eens thuis proberen te maken en stiekem vind ik hem thuis nog veel lekkerder! Heb je geen sap- of slowjuicer, geen nood het kan ook met een blender!
Het goede van fruit en groente in een sapje, het klonk mooi toen ik het sapje voor het eerst ontdekte op de kaart bij Bagel & Beans. Lunchen doen ik vrijwel alleen daar gezien de mogelijk om een glutenvrije bagel te bestellen en de groten verscheidenheid aan gezonde sapjes en shotjes. Sinds ik dit sapje heb ontdekt is er echter geen ander drankje meer besteld, want jummie wat is dit lekker en dat zonder schuldgevoel maar met vitamines! 

Sap bewaren:
Wat ik alleen heel jammer vind van juicen is het schoonmaken van het apparaat. Daarom maak ik vaak 1/2 of hele liter sap en bewaar dit in glazen flessen. In een glazen fles is het sap 2 dagen houdbaar als neemt met de dag wel het aantal vitamines af. Je kunt het sap ook invriezen, dan is het 12 weken houdbaar, ook dan gaan de vitamines er geleidelijk uit, maar toch blijft een gezond sapje om te drinken! 

Wat heb je nodig voor een halve liter sap:
– 250 gram worteltjes
– 1/2 komkommer
– 2 appels

Omdat ik een juicer heb waar hele appels in kunnen hoef ik niets te snijden, maar wellicht is het verstandig jouw apparaat even te checken of dit mogelijk is. Gebruik je een blender voor het sap, snij de appel dan wel in partjes en haal het klokkenhuis er uit, de schil zou ik er echter wel om laten zitten aangezien daar de meeste vitamines in zitten. 

Het lekkerste wordt dit sapje als je de ingrediënten voor het persen in de koelkast doet! 

Ik heb dit sapje met een sapjuicer gemaakt, maar uiteraard kun je hem ook met een slowjuicer maken! Heb je geen juicer dan kun je de ingredienten ook in de blender doen en de sap vervolgens door een zeef of schone panty persen zodat je het pulp en de sap van elkaar scheidt. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.