Marathon: nog 27 dagen

18.03.2014
Ik durf niet, ik maak geen grapje, ik ben namelijk echt als de dood. De spookverhalen over op 38 kilometer afvallen schieten door mijn hoofd en ik maak me nu al zorgen om het weer op 13 april. Met nog 27 dagen te gaan lijkt de nachtmerrie steeds dichterbij te komen, kan ik het wel? Ga ik het wel halen? 
Of ik momenteel uit kijk naar de marathon? Daar kan ik geen eenduidig antwoord op geven, aan de ene kant kijk ik er heel erg naar uit omdat het dan erna over is en ik mijn leven weer terug heb, anderzijds doe ik het in mijn broek. Het is pas 3 jaar geleden dat ik stond te fotograferen bij de marathon van Amsterdam en dacht, ‘Hell to the no dat ik dat ooit ga doen’, inmiddels is het echter keiharde realiteit, want ja ik ga het doen. 

Waar ik in het begin nog heel ambitieus met tijden bezig was heb ik dat definitief achter me gelaten. Ik weet dat sommige mensen dat stom vinden, dat je er niet bij hoort als je er meer dan 4 uur over doet en dat er hele snelle bloggende renners zijn. Maar voor mij gaat het om uitlopen en genieten, ik wil namelijk niet teleurgesteld zijn als ik over die finish kom omdat ik me niet aan mijn eigen tijdsdoel heb weten te houden. Daarbij doe ik de trainingen  naast mijn [meer dan] fulltime baan en blog ik natuurlijk ook, wat neerkomt op wel zeker 65 uur in de week, dus het feit dat ik überhaubt daarnaast nog een leven, relatie, vrienden heb is al heel wat. Natuurlijk was een tijd onder de 4 uur leuk geweest maar ik moet realistisch zijn en stel mijn prioriteiten. 

Een ding troost me en dat is de periode van afbouwen, komende zondag ga ik 35 kilometer lopen en het weekend er op loop ik Zandvoort, daarna wordt het afbouwen, jeeeh!

Mijn trainingsschema voor de komende week?
Dinsdag – 60 in Z1 waarin 3 x 10 in M  p = 6 [Ja traininer rob is blijkbaar wiskundige of nummer fetisjist want ik had dreamteam member Bart nodig om dit te helpen ontcijferen: Lopen op ongeveer 6:00 per kilometer 3 keer 10 minuten in marathon tempo met 6 minuten pauze.]
Woensdag – Clinic Chi Running via de Lopers Company
Donderdag – 60 in een tempo dat ik fijn vind [meestal doe ik dan stiekem wat langer omdat ik qua rondje anders niet fijn uit kom.]
Zondag – 32-35KM in Z1 [Z1 is een chill tempo dat je lang vol kan houden]. Ik wilde eigenlijk 3 verschillende afstanden gaan rennen tijdens de dijkloop in Volendam maar aangezien dat een dure onderneming gaat worden doe ik misschien gewoon een 30 kilometer loopje in Almere. Nog even goed over nadenken.

Gaat iemand een wedstrijd lopen dit weekend? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.