Mijn 5 culinaire hotspots in Amsterdam

22.03.2014
Op steenworp van mijn huis zit een 5 euro pizzaria en een hoek verder wordt bezet door Café de zon en snackbar het Snorretje. Nee, veel culinaire hoogstandje zal je bij mij om de hoek niet vinden. Maar gelukkig is Amsterdam groot en zijn er genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten. Vandaag mijn top 5. 
Hotel V – The Lobby
Een prachtig restaurant in het centrum van Amsterdam nabij de Dam waar ik onlangs at met mijn collega’s. Voor 34 euro heb je hier een 3 gangen menu en de keuze uit gerechten met onder andere  Quinoa en Bulghur. De sfeer is gemoedelijk en het restaurant heeft een luxe doch knusse uitstraling. Kijk voor meer info op de website
Fifteen by Jamie Oliver
Al eerder schreef ik over mijn avond bij Fifteen. Al jaren kijk ik graag naar de programma’s van Jamie en menig kookboek van deze kok staat in mijn kast. Voor een speciale gelegenheid vonden we het dan ook leuk naar dit restaurant te gaan waar we werkelijk heerlijk hebben gegeten. Het restaurant is gevestigd aan het ij. Kijk voor meer informatie op de website
La Vallade
Voor de inrichting en vormgeving moet je niet naar dit restaurant gaan, maar wil je heerlijk eten en verrast worden door de meest heerlijke gerechten, dan is dit restaurant zeker een aanrader. Het restaurant werd ons door een collega van mijn vriend aangeraden die teven glutenvrij is. Wat je eet weet je niet, je laat je verrassen en iedere dag hebben ze een ander menu. Als je bij je reservering vermeld dat je een allergie hebt kunnen zij daar dan ook gemakkelijk rekening mee houden. Het restaurant is in Amsterdam Oost gevestigd bij de Transvaalkade, op steenworp afstand van mijn huis. Kijk voor meer informatie op de website
Thijs
Op aanraden van een collega aten we met Valentijnsdag bij restaurant Thijs. Het was voor mij een van mijn beste ervaringen ooit in een restaurant qua glutenvrije mogelijkheden. Niet alleen kreeg ik glutenvrij brood, ook kon ik gewoon kiezen bij de toetjes, iets wat normaal nog wel eens lastig is. Het restaurant is gevestigd nabij het Leidseplein en heeft een sfeervolle inrichting. Voor 34,50 heb je een 3 gangen menu en een 4 gangen menu kost 42,50. Kijk voor meer informatie op de website
Lieve
Op een prachtige plek aan de Herengracht zit Belgisch restaurant Lieve. Bij Lieve hebben ze niet alleen heerlijk eten en een uitgebreide kaart, ook hebben ze speciale kaartje voor mensen met een Gluten-, Lactose-, of Noten allergie. De inrichting van het restaurant is klassiek barok en afhankelijk van het menu waar je voor kiest is ook de vormgeving van serveren ‘bijzonder’ te noemen. Kijk voor meer informatie op de website
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.