Recept: Bananenbrood

13.03.2014

Bananenbrood is hot en dat is niet zo gek, naast het feit dat het erg lekker is, is het maken van het brood ook nog eens heel erg gemakkelijk. Je schuldig voelen over bananenbrood is doorgaans niet nodig want de juist zo hippe bananenbroden bevatten namelijk geen toegevoegde [geraffineerde] suikers en dus kan zo een plakje prima. Dat je eindeloos kan variëren met het recept blijkt wel uit het feit dat ik uit nood wat ander ingredienten gebruikte die eigenlijk net zo lekker waren als de vorige versie.

Half januari ging ik voor de bijl. Tijdens het bakken voor de high tea die ik gaf voor mijn vriendinnen bakte ik ook een bananenbrood naar recept uit het hardloperskookboek. Het was heerlijk en binnen mum van tijd was het op. De weken die volgde stonden in het teken van smoesjes verzinnen om maar weer een brood te bakken. Zo bakje ik een brood bij het afscheid van mijn werk en als beloning na de trainingsloop van het Dreamteam in Breda.Toen ik onlangs wederom een goede smoes had gevonden om een brood te bakken maar niet alle ingrediënten in huis had die ik normaal gebruikte ging ik experimenteren en kwam ik uit op een minstens net zo lekkere versie.

Wat je nodig hebt:

 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren [waarvan 2 eiwitten en 1 met dooier]
 • 125 gram amandelmeel
 • 75 gram havermout
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Blauwe bessen [hoeveelheid naar smaak]
 • 2 handen ongebrande noten
 • 3 eetlepels Amandelmelk
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Prak de bananen
 • Voeg de bananen en alle andere ingrediënten in een kom en mix het geheel goed
 • Doe het mengsel in een cakeblik [uitlikken van de schaal wordt aangeraden, super lekker!]
 • Eventueel de bovenkant garneren met kleine plakjes banaan.
 • Afbakken in 30-45 minuten. Eventueel halverwege afdekken.
 • Smullen!

Natuurlijk kun je het brood heerlijk eten bij een kopje thee maar je kunt het ook als tussendoortje op school of je werk eten. Zelf heb ik de cake in plakjes gesneden, deze in de vriezer gedaan per stuk zodat ik als ik dat wil altijd een plakje bananenbrood mee kan nemen! Wil je iets meer energie uit het brood halen als je het bijvoorbeeld voor het sporten gaat eten smeer er dan een dun laagje pindakaas op.

Deze versie van het brood is een stukje minder zoet dan de meeste andere recepten, persoonlijk vind ik dat niet zo erg maar je zou dadels of rozijnen toe kunnen voegen als je het liever iets zoeter zou willen hebben. 

Tags: , , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.