Recept: Homemade apple sportdrank

19.03.2014
Vorige week schreef ik al over het belang van voldoende en bewust drinken tijdens het hardlopen. Omdat niet iedereen de smaak van de welbekende drankjes kan waarderen laat ik graag zien dat er ook makkelijke, lekkere en goedkope alternatieven zijn. 
Deze sportdrank is zo makkelijk te maken dat ik me bijna schaam voor deze korte blogpost. Hoewel je er niet veel voor nodig hebt levert deze drank wel de benodigde stoffen die je nodig hebt tijdens het sporten!

Wat heb je nodig:

  • 250 milliliter vers sinaasappel- of appelsap,
  • 250 milliliter water
  • en een snufje zout

Mocht je van iets zoeter houden dan kun je natuurlijk naar eigen inzicht de verhouding appelsap en water aanpassen. 

Zout toevoegen:
Veel mensen zullen het belang van zout toevoegen niet zien, maar werkelijk als jij een duurloop doet dan is het wel degelijk belangrijk dit zout toe te voegen. Mensen met een gezond voedingspatroon krijgen namelijk niet of nauwelijks zout binnen. Zelf eet ik vrijwel geheel zoutloos en heb dus het snufje zout in het drankje wel nodig als ik een lange duurloop doe. Eet je echter veel fabrieksbrood, uit zakjes/potjes/blikjes en kant en klaar dan krijg je wel degelijk veel zout binnen en zou je er voor kunnen kiezen het zout weg te laten. Mijn advies is echter het zout uit je dagelijkse voeding te schrappen en op zijn tijd het juist toe te voegen, zoals nu in dit drankje. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.